mac01 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) Fiecare face dupa cum il taie capul si buzunarul....dar eu n-am vazut niciodata (cel putin pana acum) o bolta la vita de vie semicerc sau trapez la partea de sus. Boltele astea artizanale sa fac la flori....in special la trandafirii cataratori. Dar cum am spus sau cum se mai zice.....cate bordeie atatea obiceiuri.. Editat Ianuarie 18, 2021 de mac01 Link spre comentariu
asterix196803 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) O varianta de bolta facuta cu ceva timp in urma cu materiale recuperate si de diverse dimensiuni pentru aleea de la poarta mica . ...si laterala pentru acces auto Editat Ianuarie 18, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 18, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Acum 4 ore, mac01 a spus: Fiecare face dupa cum il taie capul si buzunarul....dar eu n-am vazut niciodata (cel putin pana acum) o bolta la vita de vie semicerc sau trapez la partea de sus. Boltele astea artizanale sa fac la flori....in special la trandafirii cataratori. Dar cum am spus sau cum se mai zice.....cate bordeie atatea obiceiuri.. Dacă nu ai văzut nu înseamnă că nu există, iar eu nu am zis nimic de semicerc ci de arc de cerc sau trapez Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) Semicercul este tot un arc de cerc...adica o bucata dintr-un cerc. In rest....fiecare face cum doreste. Spor! Editat Ianuarie 19, 2021 de mac01 Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) Postare gresita...scuze! Editat Ianuarie 19, 2021 de mac01 Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) Acum 2 ore, mac01 a spus: Semicercul este tot un arc de cerc...adica o bucata dintr-un cerc. In rest....fiecare face cum doreste. Spor! Prietene ești în eroare, semicercul este jumătate de cerc , in cazul meu peste cei 2.5 m inălțime ai stâlpilor s-ar mai adăuga incă 1,75m raza(care este jumătate din lățimea bolții) ceea ce ar fi foarte înalt și urât, pe când săgeata arcului de cerc pe care vreau să îl fac, este de doar 50cm.... Editat Ianuarie 19, 2021 de trasorv Link spre comentariu
valivoi Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Ca si aspect optic bolta la vita arata cel mai bine pe trapez nu pe arc de cerc. Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 21, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 La 19.01.2021 la 21:03, valivoi a spus: Ca si aspect optic bolta la vita arata cel mai bine pe trapez nu pe arc de cerc. Eu zic că ambele sunt frumoase, acum fiecare cu gustul lui ..... Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Cel mai usor este sa cumperi teava gata roluita, sunt firme care fac asta. Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Acum 2 ore, The_Reaper a spus: Cel mai usor este sa cumperi teava gata roluita, sunt firme care fac asta. E o soluție în măsura în care găsesc așa ceva acolo "la locul faptei" Link spre comentariu
asterix196803 Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 (editat) Uneori planul pe hirtie nu da bine cu pozitia din teren......asta in functie de rindurile de vita de vie si aranjamentul lor .....in cazul meu rindurile au fost plantate pe parcela cu format paralelogram.... De aici incepe distractia ! Initial am aliniat si pozitionat stilpii verticali la inaltimea de cca 2m...dupa care am facut un cadru semicerc...dar n-am fost satisfacut de aspectul si cum arata bolta...am demontat /taiat arcul si am facut o alta forma trapezoidala care a fost montat la prima pereche de stilpi si apoi la ultima ,De aici am trecut la aliniere cu ajutorul unor sfori si am facut pe celelalte in functie de pozitionare pe stilpii respectivi..Ulterior a fost completata si continuata... Editat Ianuarie 22, 2021 de asterix196803 Link spre comentariu
trasorv Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 (editat) Acum 9 ore, asterix196803 a spus: Uneori planul pe hirtie nu da bine cu pozitia din teren......asta in functie de rindurile de vita de vie si aranjamentul lor .....in cazul meu rindurile au fost plantate pe parcela cu format paralelogram.... De aici incepe distractia ! Initial am aliniat si pozitionat stilpii verticali la inaltimea de cca 2m...dupa care am facut un cadru semicerc...dar n-am fost satisfacut de aspectul si cum arata bolta...am demontat /taiat arcul si am facut o alta forma trapezoidala care a fost montat la prima pereche de stilpi si apoi la ultima ,De aici am trecut la aliniere cu ajutorul unor sfori si am facut pe celelalte in functie de pozitionare pe stilpii respectivi..Ulterior a fost completata si continuata... Frumos .....ce materiale ai folosit ? Editat Ianuarie 23, 2021 de trasorv Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum