Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Părere achiziție microscop

TibiBzg

Postări Recomandate

Acum 10 minute, gabiz_ro a spus:

Se poate si ceva diy,mai greu cu partea mecanica plus optica.

Parca nu merita la cat costa o chinezarie din aia dedicata. Si la alea partea mecanica lasa de dorit, e destul de greu din cauza jocurilor sa faci focalizarea, dar cu putina rabdare, iese pana la urma. Nu ai sa gasesti pe ele de ex un filet cu pas fin compensat ca la suruburile micrometrice, in asa fel incat sa nu ai joc la schimbarea de sens, dar asa cum spuneam, cu putina rutina si rabdare, reusesti sa focalizezi la oricare distanta ai nevoie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 82
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

18

• TibiBzg

12

• sesebe

8

• dan cod

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Chiar acum, doru3160 a spus:

In cat timp mai ajunge acum o comanda pe Ali ? Eu din aprilie nu am mai comandat nimic, dupa ce am anulat o comanda care nu a mai ajuns nici in august.

2 saptamani 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, zaharia valentin a spus:

https://es.aliexpress.com/item/33037330024.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.334f63c08JD8KI

ieri mi-a ajuns...chinezarie dar isi face treaba(inspectii pcb rapide)....pentru lucrari profi,categoric microscop stereo optic

Dupa ceva de genu, ma uitam, dar m-am razgandit intre timp. Am comandat cea mai ieftina optiune. O sa revin cu o parere, sunt tare curios.

La 18.01.2021 la 9:55, doru3160 a spus:

In tot cazul, pt cineva care il foloseste odata pe luna si chiar mai rar, nu merita investitia intr-o scula mai serioasa, decat daca nu tii neaparat sa o amortizezi.

Exact! Multunesc de completare!

Link spre comentariu
Acum 22 minute, doru3160 a spus:

In functie de cate cumperi...au disponibil 6311 bc. Daca le cumperi pe toate, ti le da cu 5$/bc :rade:

Nu neaparat. In cazu de fata, depinde ce vrei sa comanzi, poti comanda doar suportul care este 70 de lei sau tot microscopul care este 181. De multe ori ei pun un interval cu un pret minim foarte mic doar ca sa intri pe produs(marketing). De exemplu un arduino poate costa intre 1 si 5 dolari (ipotetic vorbind, nu stiu exact cat costa), dar de 1 dolar iti vor trimite doar cablul de imprimanta. 

Link spre comentariu

Asta nu-i o scula care se uzeaza in timp/ se consuma si nici nu imbatrineste. 

Utilizata cu atentie poate fi utilizata si 100 de ani fara degradarea performantelor, si deci este o investitie de durata.

Link spre comentariu

Nu la asta m-am referit. Daca ai nevoie zilnic de asemenea scula, inseamna ca isi scoate banii, lucrezi cu ea si se amortizeaza. Eu de ex folosesc microscop de cateva ori pe an. Nu merita sa ingrop un purcoi de bani ca sa-l tin depozitat. Stiu ca nu se strica, dar nu asta aveam in vedere.

Link spre comentariu

Da, de acord dar daca il configurezi cum trebuie, jucariile mai profi pot fi configurate in momentul achizitiei sau dupa, un microscop poate fi folosit la multe alte chestii inafara studierii unor lipituri si atunci se mai poate "amortiza" si altfel.

De exemplu pt studiu biologic la scoala (bine acum nu se merge la scoala dar poate vor merge din nou in citeva saptamini).

Sint curios citi dintre colegii de aici au avut ocazia in scoala sa vada cum arata niste celule la microscop. Sau ochii compusi ai insectelor, etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări