sesebe Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Acum 3 minute, modoran a spus: Mult mai usor de lucrat sa privesti direct pe un monitor mare decat sa te chiorasti in lentilele alea in timp ce lucrezi, e si o chestie de preferinte. Oricum initiatorul vrea lucru de 75 de lei, nu sunt recomandari in bugetul asta. La vizualizatul pe un monitor nu ai senzatia de adincime iar asta conteaza fffoarte mult daca vrei sa lucrezi sub microscop. Pina nu experimentezi nu prea poti sa-ti dai seama cit de util este. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Exact. Ai sa ai o deconectare intre ce vezi cu ochiul si ce/cum/cat crede creierul ca trebuie sa misti mana cu letconul. Plus coordonarea cap intors la dreapta si tu misti letconul spre stanga. Te poti antrena, dar nu va fii usor. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Am avut și eu nevoie acasă de cîteva ori. Soluția mea: https://play.google.com/store/apps/details?id=mmapps.mobile.magnifier Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Da dar pentru asta trebuie sa fii miriapod.o mana sa tina lupa alta placa si alta sa lipeasca Link spre comentariu
TibiBzg Postat Ianuarie 17, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Acum 2 ore, sesebe a spus: Pt lucrul sub microscop se foloseste microscop stereo exclusiv optic. Restul sint improvizatii si daca ati fi lucrat vreodata pe un microscop stereo (ai senzatia de distanta) nu v-ati mai uita la jucariile astea. Zoom 500x-1500x ..........ma faceti sa rid. Microscop stereo cu zoom reglabil intre 14x (poate 20x nu stiu exact) si vreo 40X il folosesc in 95% din cazuri cu zoomul minim. Ca sa nu spuneti ca fac doar comentarii aiurea uite un exemplu gasit in 10 sec pe goagle: https://telescop-expert.ro/microscop-stereo-stm-3a-10x-40x_104711?gclid=EAIaIQobChMI1sa87Mqj7gIVUO7tCh3vcAjwEAQYASABEgKqxvD_BwE Daca am sa gasesc si ceea ce folosesc la servici am sa pun link si la el dar e mai scump. La servici folosesc ceva similar cu acesta si cu inel de iluminare cu LED-uri. Acesta: https://ro.farnell.com/distelkamp/di-li-900-t/microscope-stereo-zoom-trino/dp/2313144?gclid=EAIaIQobChMIg9r09tCj7gIVGtZ3Ch234A7CEAQYByABEgIsX_D_BwE&gross_price=true&mckv=8OVk1b4F_dc|pcrid|472747155976|&CMP=KNC-GRO-GEN-SHOPPING-Whoop-HI-14-October-2020 Da. Astea sunt profi. Nu am nevoie de asa ceva, dar multumesc pentru recomandare. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Voi va dati seama ce inseamna un zoom de 1500X? Inseamna ca o piesa de 1mm sa se vada ca si cum ar avea 1.5m. Orice camera WEB poate fi transformata intr-un mic "microscop" similar cu cele din pozele de la inceputul topicului. Cauta pe Youtube. Am modificat si eu una si chiar merge dar trebuie o camera performanta daca vrei calitate inalta a imaginii DAR distanta de focalizare este foarte mica. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Acum 46 minute, sorinpavel a spus: Da dar pentru asta trebuie sa fii miriapod.o mana sa tina lupa alta placa si alta sa lipeasca Credeam că-i evident că telefonul stă într-un suport. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Am vazut o poza cu o lupa. D-asta am zi ca trebuie sa fi cel putin caracatita Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Acum 11 ore, Mircea a spus: Plus coordonarea cap intors la dreapta si tu misti letconul spre stanga. Te poti antrena, dar nu va fii usor. Ai funcția mirror, deci de asta ai scăpat. Dacă nu te descurci cu ochiul liber, ajuta chiar și o pocnitoare din aia de 10$. Nu prformezi, dar în regim de hobby merge. Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Acum 10 ore, sesebe a spus: Voi va dati seama ce inseamna un zoom de 1500X? Inseamna ca o piesa de 1mm sa se vada ca si cum ar avea 1.5m. Orice camera WEB poate fi transformata intr-un mic "microscop" similar cu cele din pozele de la inceputul topicului. Cauta pe Youtube. Am modificat si eu una si chiar merge dar trebuie o camera performanta daca vrei calitate inalta a imaginii DAR distanta de focalizare este foarte mica. Un microscop optic cu 1500x este practic imposibil, doar microscoapele cu fluorescenta avand optica de fluorina si sursa de lumina UV pot obtine o asemenea marire, iar la 2000x doar microscoapele cu camp intunecat, acestea fiind realizate custom, pentru un anumit operator, nu sunt universale, pentru orice utilizator. Un microscop biologic mai mare de 500x nu are sens, la 500x o bacterie poate fi identificata perfect.Oricum la peste 800x e obligatorie imersia, obiectivul trebuie sa aiba contact fizic cu preparatul prin intermediul unei picaturi de ulei. Pentru electronica, aveti nevoie de un microscop cu marire de max. 50-60x, ideea e sa aiba profunzime de camp cat mai buna, si bineinteles luminozitate. La chinezisme, parametrii prezentati sunt fantezisti, sa nu zic mincinosi, deci mare atentie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Acum 7 minute, Spitfire a spus: La chinezisme, parametrii prezentati sunt fantezisti, sa nu zic mincinosi, deci mare atentie. Sunt doar comerciali (parametrii), nu trebuie crezut chiar tot ce scrie acolo. E ca la loto...poti castiga, dar nu e obligatoriu. Asa si aici, pana la max 1000x, dar asta nu inseamna ca poti abuza de calitatea asta. In tot cazul, pt cineva care il foloseste odata pe luna si chiar mai rar, nu merita investitia intr-o scula mai serioasa, decat daca nu tii neaparat sa o amortizezi. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Uitasem de aspectul asta. Da, am vazut exact astfel de probleme cu virarea culorilor imaginiila zoomuri foarte mari (peste 200-300X). Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Ce recomandă Spider mi se pare ok.Gândiţi-vă numai cum se vede printr-o lupă 10x.Că doar în cazul acesta nu se taie cipuri să te uiţi la ele!Sau să examinezi bacterii... În plus important e să asigure un câmp de lucru suficient,pe orizontală şi verticală. Sunt poze macro de cipuri pe net făcute cu telefonul şi o lentilă anexă excelente.Mă chiar întreb dacă la o cameră web nu merge o adaptare diy. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) Parerea mea, cum am mai spus, este sa cumpere ceva ieftin, ca sa nu riste sume mari, vede care sunt cerintele, si daca nu e multumit, stie ce ii trebuie pe viitor. Daca se arunca din start la ceva scump, va fi greu spre imposibil sa recupereze din paguba, cand va constata ca nu se acomodeaza cu lucrul sub obiectiv. Nu e chiar la indemana sa lipesti dupa ce vezi pe monitor. Daca e doar de privit, e alta treaba, dar la lucru sunt cu totul alte aspecte. Dupa ideea ca nu-ti cumperi ferrari cand abia ai luat carnetul. Cumpara un sh ieftin, fa-ti mana si pe urma vezi ce ti se potriveste. Editat Ianuarie 18, 2021 de doru3160 Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 (editat) x-ul ala de la zoom nu e de fapt de cate ori mareste,sau nu am inteles eu bine. optical zoom = maximum focal length / minimum focal length Care este diferit de "magnification factor" Poate cineva ce stie mai multe din domeniul foto sau optica ne explica mai bine. Se poate si ceva diy,mai greu cu partea mecanica plus optica. Un Logitech C270 cu un obiectiv foto caruia i-am schimbat lentilele pana am gasit o combinatie acceptabila,pe un monitor de 27 inch In foto mufa micro usb la un Samsung J510. Si una cu maxim. Editat Ianuarie 18, 2021 de gabiz_ro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum