NICA Postat Ianuarie 17, 2021 Partajează Postat Ianuarie 17, 2021 Va salut, Caut sa cumpar un cutit termic pentru taiat polistiren de la cineva care nu'l mai foloseste. Intentionez sa'mi izolez podul si trebuie sa decupez in placi de 10cm grosime. Vreau doar cutit,nu platforme sau alte configuratii. Nu ma trimiteti la magazine,cunosc oferta lor. Rog raspuns pm Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 20, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Mai caut inca. Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 21, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Cam asa arata un CUTIT termic. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 21, 2021 Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Intreb si eu: nu ar merge un pistol de lipit? Bineinteles cu ansa modificata Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 21, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2021 Nu merge pistolul,am incercat. Cu varf normal ar taia putin dar tot incet. Cu un varf lung de 10 cm cat am nevoie abia se incalzeste,logic.Nu merge decat foarte incet.Cu nichelina in locul varfului de cupru nu merge ca tensiunea e mica. Probabil voi face pe un suport de sticlotextolit un varf de nichelina mai groasa ca sa nu se deformeze si alimentat cu fire de la traf. Si da, trebuie sa "sculptez" la fata locului. Link spre comentariu
ady2006 Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Un Yato YT-82190 costa 121 ron. Merita bataia de cap cu confectionarea ? Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Am pus acest anunt la ''cumparari" nu la bodega. Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 La 22.01.2021 la 10:49, ady2006 a spus: Un Yato YT-82190 costa 121 ron. Merita bataia de cap cu confectionarea ? Bataia de cap este mult mai mare decat 121 lei dar citeste recenziile de la emag si judeca. Chiar acum, NICA a spus: Bataia de cap este mult mai mare decat 121 lei dar citeste recenziile de la emag si judeca. Cele serioase sunt peste 350 lei dar nici de alea nu sunt sigur. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 (editat) Păi şi dacă îţi vinde cineva unul scump cu care şi-a luat ţeapă, dar la juma de preţ, te simţi mai bine ? Eu aş căuta pe cineva capabil să construiască unul serios, decât să risc cumpărarea unuia ,,obosit,, sau ,,de firmă,, dar inutil... Editat Ianuarie 24, 2021 de validae Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Si asta se poate dar pe forum mai rar. Ma ocup de confectionarea unuia din rezistenta de cuptor electric ca nichelina se indoaie cand se incalzeste. Rezistenta de cuptor este asemanatoare cu cea de termoplonjor. Stii tu . O tai si incerc sa o indoi cat mai din scurt in forma de U. Desigur la cald. Daca nu pocneste si-i pot dezizola capetii pentru contact e bine. O alimentez la cat vrea ea si voi obtine o "lama" de taiere rigida si fiabila. Cel putin asa nadajduiesc. In mod sigur depasesc orice pret din comert dar nu va fi alimentata la retea neseparat. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Eu aş sugera o nichelină gen kanthal de 1,5-2 mm alimentată de o sursă puternică,trafo sau smps.Zic că ar merge şi electrod inox de 1,5 mm. La cele tip Dedra foarte ciudat.La sectiunea ce se vede ar trebui un curent f mare să se încălzească.De asemeni o rezistivitate mare a materialului,că nu se vede a lucra ca un ciocan de lipit. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Ca s-o îndoi fără să se rupă, ai nevoie de o lampă de sudură autogenă, sau măcar o lampă cu gaz de genul folosit la lipit ţevi de cupru.Vei încălzi tubul în zona de îndoit cam 5 cm la roşu, apoi uşor îl îndoi, folosind ca sprijin şi ,,şablon,, de curbare o ţeavă sau lemn, o coadă de mătură.....eu am îndoit cu succes astfel o rezistenţă de genul acesta fără probleme. Link spre comentariu
kari Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Eu am un rezistor ba chiar mai multe, care sunt din material lat gata indoite , au fost niste rezistori pentru franarea motoarelor, pe rame ar ramane de construit manerul si traful care nu cred ca e asa greu de facut. Link spre comentariu
NICA Postat Ianuarie 25, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2021 Aveti pm. Link spre comentariu
NICA Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Prin amabilitatea colegului Kari am primit materialul potrivit pentru confectionarea acestei unelte. Se poate inchide topicul. Multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate