Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru boxe taga harmony tav-806f

Olteanu Daniel_234083

Postări Recomandate

Acum 41 minute, Shambala a spus:

Omul vrea alte tweetere in ideea ca la petreceri sa nu ii mai decupleze protectia - probabil s-a gandit sa sunteze polyswitch-urile.

Modificarea boxelor catre boxe de petrecere NU este o idee buna.

Tweetere si mai bune si mai puternice pot costa o gramada de bani si probabil la auditie se va simti o slaba diferenta. Iar la primul chef sunt toate sansele sa se arda.  Difuzoarele pt auditii nu prea suporta abuzuri (chefuri / sonorizari)

Este mai ieftin de cumparat sau construit  o pereche de boxe pe 2 cai cu difuzoare pro, dedicate exclusiv petrecerilor  (12" sau 15"  + driver 1,5" - 2")

Bine zici sa fie si calitative si puternice cam greu si probabil pana intr.un punct sunt puternice+calitate dupa probabil scade calitatea sunetului de la un anumit volum. 

Cum ati spus degeaba schimb tweeterele ca nu se va simtii mare diferenta sunt mai multi factori care intervin... amplif, filtre, preamplificare... 

Jentzen superior sau standard? 4,7uF pt tweeter nu este cam mult pentru a taia la 4000Hz? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Olteanu Daniel_234083

17

• barbulescuorlando

8

• Shambala

6

• Усилитель

4

5 hours ago, Olteanu Daniel_234083 said:

4,7uF pt tweeter nu este cam mult pentru a taia la 4000Hz? 

Nu ai specificat ce bobina ai pus in loc de cea in scurt.... Filtrul este un ansamblu, conteaza fiecare piesa. 

Boxele acelea nu sunt rele pt pretul platit, ca regula un sistem se asculta pana inca suna curat, la chefuri bautii cam pun mana si sucesc volumul spre maxim..... 

Un articol despre eficienta  (in) poliswitch 

http://www.atps.net/Projects/Passive Xover_xxx.html

Link spre comentariu

Domnilor, eu am fortat acum citiva ani o pereche de boxe Hi-Fi la doua chefuri si nu am dat "blana" in ele, am pastrat sunetul clar si  curat si dupa al doilea chef in care mi-a intrat de citeva ori si protectia de la tweetere (cu bec de 10W/12V)  chiar daca nu s-a ars sau rupt nimic, a trebui sa schimb difuzoarele pt ca nu mai sunau bine.

La refacerea boxelor am folosit alte tipuri de difuzoare si acum rezista fara probleme la o fortare similara cu cea in care am stricat vechile difuzoare DAR chiar si asa nu le mai bag la chefuri pt ca numai difuzoarele noi m-au costat peste 15mil plus piesele din filtre si plus citiva ani de teste si optimizari.

Link spre comentariu

Data fiind diferenta de pret cvasinula, am recomandat Jantzen albastri.  Am scris deja de vreo 3 ori asta ...

Daca vreti sa va jucati cu valoarea C-ului de pe inalte, cumparati 3,3uF+1uF+1uF si testati.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Eventual incearca : ( la 56 lei perechea e, aproape gratis...)....si rezista....poti dezafecta poliswichul.

TWEETER PIEZO MONACOR MPT-165

https://www.partysound.ro/audio/difuzoare-profesionale/tweetere/tweeter-piezo-monacor-mpt-165/45979

tweeter-piezo-monacor-mpt-165.jpg

MPT-165
Impedanță (Z) > 1.000 Ω
Gama de frecvență 1.800-20.000 Hz
Ieșire muzică de vârf (MAX) 115 W (sistem 8 Ω)

225 W (sistem de 4 Ω)

Sensibilitate 93 dB / W / m
Max. Voltaj ~ 30 V
Unghiul de radiație V: 45 ° / H: 45 °
Decupaj de montare Ø 88 mm
Adâncimea de montare 80 mm
Distanța găurilor axa X 92 mm
Distanța dintre găuri axa Y 92 mm
Dimensiuni 110 x 110 x 83 mm
Lăţime 110 mm
Înălţime 110 mm
Adâncime 83 mm
Admite. temperatura ambiantă 0-40 ° C
Greutate 0.083 kg

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 6 ore, sesebe a spus:

Domnilor, eu am fortat acum citiva ani o pereche de boxe Hi-Fi la doua chefuri si nu am dat "blana" in ele, am pastrat sunetul clar si  curat si dupa al doilea chef in care mi-a intrat de citeva ori si protectia de la tweetere (cu bec de 10W/12V)  chiar daca nu s-a ars sau rupt nimic, a trebui sa schimb difuzoarele pt ca nu mai sunau bine.

La refacerea boxelor am folosit alte tipuri de difuzoare si acum rezista fara probleme la o fortare similara cu cea in care am stricat vechile difuzoare DAR chiar si asa nu le mai bag la chefuri pt ca numai difuzoarele noi m-au costat peste 15mil plus piesele din filtre si plus citiva ani de teste si optimizari.

Boxele astea au mers in regim de disco timp de mai bine de jumatate de an pe fiecare weekend si nu si. au pierdut din calitate am fost si sunt multumit de ele...  la 1200 cat am dat eu pe ele... 

Legat de condensatori am sa cumpar pt tweeter 3.3 albastrii jantzen plus 2 de 1 uf, cei de 33 sunt cam scumpi am sau iau de la audiophiler 2 de 15uF plus unul de 3 uF. 

Acum 9 ore, Усилитель a spus:

Nu ai specificat ce bobina ai pus in loc de cea in scurt.... Filtrul este un ansamblu, conteaza fiecare piesa. 

Boxele acelea nu sunt rele pt pretul platit, ca regula un sistem se asculta pana inca suna curat, la chefuri bautii cam pun mana si sucesc volumul spre maxim..... 

Un articol despre eficienta  (in) poliswitch 

http://www.atps.net/Projects/Passive Xover_xxx.html

O boxa nu mai are in filtru bobina de 0.3 mH... am dat comanda de alta, merge de cv timp asa oricum nu mai ascult la volum spre limita. 

Editat de Olteanu Daniel_234083
Link spre comentariu
Acum 17 ore, sesebe a spus:

Se pare ca avem alte notiuni despre ce inseamna calitate.

Spor la modifcat.

Nu ma intelege.ti gresit eu am spus doar ca nu si.au pierdut din calitate atat, normal ca aveti alte standarde. o zi frumoasa

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 21.01.2021 la 9:51, Olteanu Daniel_234083 a spus:

Nu ma intelege.ti gresit eu am spus doar ca nu si.au pierdut din calitate atat, normal ca aveti alte standarde. o zi frumoas

Salutare, Am schimbat condensatorele tweeterelor, in prima faza am schimbat condensatorul la o boxa sa fac diferenta de calitate si pot spune ca nu s.a observat mare difereta intre boxa cu jantzen si cea cu audiophiler, putin mai detaliata, am observat o schimbare atunci cand am schimbat condensatorii la preamplificare cei de 1uF la 450v wima pe in si out. 

Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta cu biasul la modulele dlockquote widget

Editat de Olteanu Daniel_234083
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări