KISS Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Acum 2 ore, crysti a spus: Viata tuburilor este mai lunga daca se alimenteaza cu AC Pe ce se bazeaza afirmatia asta? Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Acum 4 ore, darius_bv a spus: Multumesc pentru sugestie, atasez link-ul spre un videoclip putin mai lung. Puteam sa fac VU-metrul mai lung, dar mi s-a parut ca ar fi iesit prea tare in evidenta pe fata amplificatorului. Are deja 11cm. Am vizionat de vreo 7 ori clipul si apoi "iluminat" de VU-metru, am dat o cautare pentru pretul la minunea asta de HCMS-2913. Bai frate, s-a facut intuneric instantaneu!!! 41 de euro bucata la Mouser . Si mai trebuie adaugat vamuirea! Ai scris mai devreme: Acum 6 ore, darius_bv a spus: Am facut softul in assembler, cele 1700 linii de cod au ocupat jumatate din memoria unui PIC16F685. Pentru cei obisnuiti sa “bage batul prin gard”: nu, nu este luat de pe net. Pai la pretul asta nu cred ca a mai facut cineva VU-metru cu asa ceva . Link spre comentariu
sonic11 Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Sunt pe aliexpres la 80 lei bucata Link spre comentariu
crysti Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 (editat) Acum 2 ore, KISS a spus: Pe ce se bazeaza afirmatia asta? Conform datelor de catalog tensiunea de filament la majoritatea tuburilor este data in AC, ex.6,3V. Orice variatie a puterii de incalzire fata de cea proiectata afecteaza ori viata tubului ori functionarea proiectata, si un plus alimentarea in DC creaza o diferenta de potential permanenta pe filament care poate afecta specificatiile. Cel mai corect, se poate testa pe 2 tuburi din acelasi echipament si lot, alimentate separat, unul cu AC iar celălalt cu DC. Editat Ianuarie 2, 2022 de crysti Link spre comentariu
KISS Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 (editat) Iti recomand sa citesti cu atentie datele de catalog. Sunt date alimentari in AC si DC, fiecare cu avantajele sale. Cred ca ai auzit de Rod Coleman regulator si diferentele intre alimentare AC si DC. https://frank.pocnet.net/sheets/164/e/EL34.pdf https://frank.pocnet.net/sheets/010/e/EL34.pdf http://www.jogis-roehrenbude.de/EL34-Story/EL34-Seite2-Dateien/EL34-Daten.htm Editat Ianuarie 2, 2022 de KISS Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 @crysti, de ce crezi ca nu-i precizat in foaia de catalog cc sau ca ? Mai studiaza. Link spre comentariu
KISS Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Probabil inca nu stie ce reprezinta 6,3Vef sau rms si 6,3Vdc. Dar mai are timp sa invete. A nu se considera un repros sau o critica, toti am invatat din greseli. Link spre comentariu
Hoffmann Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Acum 58 minute, crysti a spus: ...plus alimentarea in DC creaza o diferenta de potential permanenta pe filament care poate afecta specificatiile. Posibil în situația catod cu încălzire directă. Pentru încălzirea indirectă (catodul element distinct , filamentul element distinct) nu sunt afectate specificațiile atunci când filamentul este alimentat în dc. Link spre comentariu
KISS Postat Ianuarie 2, 2022 Partajează Postat Ianuarie 2, 2022 Acum 20 minute, Hoffmann a spus: Posibil în situația catod cu încălzire directă. 6CA7 oricum nu e DHT. SI, culmea, la DHT_uri, alimentarea in DC , cu regulator Coleman , Millet sau home_made, a fost superioara celei AC. Si nu o spun de pe net sau din auzite. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Acum 12 ore, merck a spus: Am vizionat de vreo 7 ori clipul si apoi "iluminat" de VU-metru, am dat o cautare pentru pretul la minunea asta de HCMS-2913. Bai frate, s-a facut intuneric instantaneu!!! 41 de euro bucata la Mouser . Si mai trebuie adaugat vamuirea! Ai scris mai devreme: Pai la pretul asta nu cred ca a mai facut cineva VU-metru cu asa ceva . Afisajele verzi le-am cumparat de la un coleg de pe acest forum, la un pret mult mai mic decat cel gasit de @sonic11. Nu sunt atat de mult cautate, probabil pentru ca e mai complicat sa le pui la treaba. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Mdea, a venit Mos Craciun la tine . Cate bucati ai cumparat? Sincer vazand cat costa unul la Mouser, nu as risca sa dau 80 de lei pe unul de pe Aliexpress. Astea ca si tranzistorii trebuie sa fie musai originale. Tu ai facut codul in ASM pentru ca PIC-ul era lent? Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 3, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Nu cred ca exista asemenea piese contrafacute, mai ales ca au iesit din productie. Eu le-am cumparat cu 30 lei bucata. Am setat PIC-ul pe 20MHz, am preferat sa am rezerva de timp pentru alte rutine de calcul. Lucrez in ASM pentru ca am control total si niciodata nu ma aleg cu surprize neplacute care sa-mi dea batai de cap, cum ar fi compilatoarele si librariile. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 3, 2022 Partajează Postat Ianuarie 3, 2022 Pai tocmai din cauza la skin effect durata de viata la tuburile cu filamentul in DC este mai mare. Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 6, 2022 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 E gata si partea de IR. Am gasit o telecomanda mica, am masurat cu osciloscopul duratele salvelor de impulsuri, am identificat standardul de lucru, apoi adresa si cuvintele de cod ale fiecarei taste cu ajutorul unui debugger MPLAB ICD2. Receptorul are implementate functiile de POWER (si un push-buton pe fata amplificatorului), MUTE, VOLUME, comutare PP-SEP si pentru ca mai aveam un port liber pe microcontroler am mai adaugat un AUX cu un releu cu contacte duble, pentru o viitoare implementare. De-acum urmeaza distractia maxima: cutia IR decoder.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum