Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa led cu dimmer

larahau

Postări Recomandate

Am achizitionat acest alimentator led pulsatoriu de la TME  model: EUC-042S105DS INVENTRONICS (42W; 20÷38V; 1050mA; 90÷305VAC; IP66).

Pentru dimare am ales varianta 3 din imaginea atasata. Astfel am conectat un potentiometru de 10kΩ la firul PUR si GRY iar firul YLW l-am lasat liber.Cand leg firele la potentiometru intensitatea luminii benzii led scade cam la jumatate dar nu o pot dima.Oricum as roti de potentiometru nu se intampla nimic, lumina sta doar la jumatatea intensitatii. 

Valoarea de 10kΩ a potentiometrului am aleso conform graficului din varianta 3, am vazut ca linia pe axa Rx e constanta incepand de la 10kΩ in sus.

De ce nu merge? ce fac gresit?

Untitled.thumb.jpg.c1919cf83bea0ee2ff30edb394617741.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kuki

1

• Dxxx

1

• sesebe

1

• larahau

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Adica ai documetatia necesara, sunt in total 2 piese si 3 fire... si nu esti in stare sa faci conectarea exact ca in schema?

Ce daca nu mai ai variatie la rezistenta peste 10kO...??? Potentiometrul folosit trebuie sa aiba 10kO iar la el te conectezi la pinul central si la unul dintre ceilalti 2 pini.

DAR mai este o mare intrebare:

Sursa este in curent constant, ar merge foarte bine cu un COB standard.

INSA tu zici ceva de "banda led"... care se alimenteaza in tensiune constanta. Sa pui pe asa-ceva CC este inutil, cost suplimentar si risc mare de ardere a ledurilor, daca nu esti capabil sa calculezi corect lungimea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări