Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

integrate CDB.

pocnet remus

Postări Recomandate

La 18.01.2021 la 17:02, djvas a spus:

Exprimarea este foarte vaga referitor la echivalent ... Echivalent la CDB-uri  este seria SN74 sau 54 de la TI, De ex CDB 473 = SN7473. 

Atat CDB-urile cat si SN74 sunt tehnologie TTL si sunt scoase din fabricatie de mult timp . Majoritatea TTL-urilor au si echivalent direct din seria CMOS . De ex CDB473 se poate inlocui cu 74HC73  sau 74HCT73   ( HCT este seria compatibila TTL ).

Pentru un calculator HC 90, cu ce as putea inlocui un CDB 473 EM si un M 324 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pocnet remus

8

• SKGXG

4

• Aditzosu

4

• Toni Marginean

2

Dacă aveți nevoie de CDB-uri ca să restaurați HC-uri 90 , am stoc noi nouțe.

LM324 e operațional cvadruplu, se găsește ușor la magazine de piese.

Dar de ce trebuie înlocuit ?, LM324 era pe partea audio, nu avea niciun motiv să se defecteze. Dacă nu se alimentează, probabil aveți ceva întreruperi pe cablaje, nu e integratul defect.

Link spre comentariu

Fara suparare dar la asemenea intrrbare eu as lasa hc ul in pace..

Totusi din cate tin minte singurul 324 era la interfata cu caseta si functiona ca orice produs romanesc de pe vremea aia...

Inainte sa intri in el eu as verifica cu osciloscopul cat de TTL este semnalul la iesirea din 324 catre primul circuit logic. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Dacă aveți nevoie de CDB-uri ca să restaurați HC-uri 90 , am stoc noi nouțe.

Da, as dori doua CDB-uri 473 EM insa nu stiu cum se procedeaza cu achizitionarea lor.

Pe cip scrie M 324, este acelasi lucru cu LM 324?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, djvas a spus:

Fara suparare dar la asemenea intrrbare eu as lasa hc ul in pace..

Daca aveam cui sa-l dau sa il repare, nu ma bagam in el pentru ca aveti dreptate, nu ma pricep. 

Multumesc de ajutor.

Link spre comentariu
La 14.12.2023 la 20:55, Aditzosu a spus:

Daca aveam cui sa-l dau sa il repare, nu ma bagam in el pentru ca aveti dreptate, nu ma pricep. 

Multumesc de ajutor.

daca va place ce vedeti aici https://www.elforum.info/topic/151904-nebunia-numita-cobra/ , si vreti sa reparati acel HC , va rog sa ma contactati , PM sau telefon ( uitati-va la mine la profil pentru numar )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări