Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare/filtraj

George_234

Postări Recomandate

Va salut am și eu un amplificator de 2x100w la care am alimentare de 1x24V și 5A cu o punte de 6A la 600V D5SBA 60 și vreau sa îi fac un filtraj sa îmi scoată măcar în gol 30 31 V si as vrea sa știu ce comnonete sa folosesc, ar merge sa fac și cu diode? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• George_234

2

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut. Evident că poţi redresa cu diode, asta face şi puntea. Chestia e că alimentarea ta e de 120W, aşa că n-o să poţi scoate toată puterea din amplificator (presupunînd că e capabil de 2x100W).

E irelevantă tensiunea în gol. Dacă alimentezi din transformator clasic, filtrajul minim depinde de tensiunea maximă de riplu. Formula:

C = I*dt/dU

I = 1A, curentul stors din sursă

dT = perioada dintre vîrfurile de la redresare, 10ms în cazul tensiunii de reţea cînd redresarea e dublă-alternanţă

dU = tensiune de riplu acceptată, să zicem 1V

C = 1A * 0,01s / 1V = 0,01F = 10.000uF pentru fiecare amper consumat.

Link spre comentariu

Da nu cred ca scoate el 100w reali dar 80W scoate sigur pe 8 ohmi iar trafu e un pt amplificator 120W 24V 5A asa ca ar trebui puși condensatori de 10.000uf 

Editat de George_234
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări