Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare transformator reţea provenit din televizor sovietic

elctropan

Postări Recomandate

Salut prieteni şi La mulţi ani 2021!

Am în dotare un transformator destul de solid provenit dintr-un televizor sovietic de pe timpuri.

Transformatorul are foarte multe borne scoase si nu ştiu cum le pot identifica - practic as vrea să ştiu fiecare bornă unde este legată, chiar daca unele sunt(fac parte) din primarul de alimentare şi erau conectate la schimbătorul de tensiune.

Are cineva schema de conexiuni a acestui trafo şi eventual pe poza anexată să facă identificarea.

Mulţumesc anticipat tuturor.

traf TV1.jpg

traf TV.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elctropan

5

• Barbaro

4

• franzm

1

• flomar60

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va salut ! 

Este ,cum a-ti intuit transformator de la tv "rubin 102" . Cum prind un pic de timp caut si va trimit ce am deslusit io ,intre timp  cu goagle gasiti ceva pe la rusi daca pricepeti limba .

Link spre comentariu

Salut !

Daca  numerele de langa cose sant vizibile , faceti punte intre "3" si "16" si alimentati cu "220 Vca" la  "0" si la "4". Pe iesirea intre "9" si "12" ar trebui sa masurati 6,3 Vca . Restul tensiunilor mai vedeti dumneavoastra cu un multimetru .

Link spre comentariu

Buna dimineaţa, dl Barbaro  şi mulţumiri.

Din păcate la mine nu se văd numerele de la cose.

Am înţeles unde vine alimentat cu 220V, o sa pun trafo în faţa mea exact ca în poza trimisă de dvs.

Puntea aceea între 3 şi 16(repet numere invizibile la mine acum), bănuiesc ca este făcută cu cositor, că nu o pot identifica în poză.

Link spre comentariu

Da ,cu cositor ,eventual cititi celelalte topicuri de pe forum  despre acest transformator .

Eu am folosit o lupa ,si asa la vreo cateva cose nu am reusit sa identific numerele ,d'aia zic sa folositi intai ohmetrul  si sa va notati bobinele eventual cu litere ,si apoi dati tensiune ,nu innainte de a vedea rezistenta de izolatie fata de miezul de tole  . Acum sant la lucru pe maine o sa incerc sa pun un desen cu numerele cum le vad io.

Editat de Barbaro
Link spre comentariu
Acum 1 oră, franzm a spus:

Iar în timpul testelor la retea, faceti apel la o inventie a celebrei firme H. H. Scott. Mâna sus, cei care au stiut cine a brevetat metoda ;-)

Am descarcat si invenţia.

Cred că o să mă descurc în continuare acum.

În primul rând că am identificat de unde provine şi voi apela la schema televizorului RUBIN.

Apoi, faptul că ar trebui ca, cosele să fie numerotate ca în schemă.

O să mă apuc să curăţ mai cu hotărâre, poate va apare ceva scris.

Mulţumesc tuturor de ajutor

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

În urma unei discuţii telefonice cu unul din colegii de pe forum şi mai ales efectuării de măsurători concrete pe transformator, am identificat punctele de alimentare cu 230 V.

Apoi am măsurat şi celelalte tensiuni de la bornele transformatorului, ocazie cu care am constatat faptul că transformatorul fusese deja modificat pentru alte scopuri.

A fost o mică experienţă de identificare borne de legatură, marcare originală de către ruşi.

Mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat.

Cu respect,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări