Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere amplificator SE clasa A

boboBOBO

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fcon

4

• icar

3

• d2134

2

• boboBOBO

2

Top autori în acest subiect

Este un kit chinezesc ,vandut si prin Germania ,asa cum arata si Traian B , "eticheta" in germana vrea sa dea impresia de calitate , la fel ca si transformatorul japonez = in realitate doar tolele sunt ( posibil ) japoneze.

Cu tot cu transport si munca de montare ,vanzatorul castiga cam 100 euro.

Un amplif de genul acesta este recomandat a se asculta inainte de cumparare.

E mai recomandat luarea unui kit si facut acasa , mai castigi experiente .....

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
Acum 2 ore, valderama a spus:

Dacă amplificatorul funcționează relativ corect merită 1000 lei.

Pe de alta parte, am facut (pentru un pieten) un pret pentru piese (cutie, transformatoare, lampi, fara alte piese) pentru un amplificator decent cu EL34 si acestea ar costa in jur de 500 euro, luate din Europa (inclusiv transport) - estimare facuta in vara...

Ca idee, amplificatoarele facute in China (cele ieftine, cum este acesta) nu prea suna grozav; am refacut trei astfel de amplicatoare (EL34, KT88 - la 2300 euro! si GU50), ca sa sune decent. Avantajul acestora este ca sunt gata facute, iar modificarile se pot face relativ usor; depinde, evident, de pretentii...

Siturile romanesti care intermediaza cumpararea din China afirma ca se ocupa si de taxele vamale, asa incat trebuie luate in considerare mai multe aspecte.

Editat de fcon
Link spre comentariu
Acum 4 ore, fcon a spus:

Ca idee, amplificatoarele facute in China (cele ieftine, cum este acesta) nu prea suna grozav; am refacut trei astfel de amplicatoare (EL34, KT88 - la 2300 euro! si GU50), ca sa sune decent. Avantajul acestora este ca sunt gata facute, iar modificarile se pot face relativ usor; depinde, evident, de pretentii...

Concret vorbind, ce nu e bun la ele? Ce trebuie modificat ca sa sune grozav?

Link spre comentariu

Cel mai important aspect e calitatea transformatoarelor de ieșire. Restul se rezolvă/modifică relativ ușor, dacă sunt probleme.

În ipoteza că  trafurile de ieșire sunt măcar decente, merită să mergi mai departe (cu eventuale corecții în schema electrică, dacă se impune acest lucru).

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu

Pai la 200$ ce ai vrea sa-ti dea? Trafurile alea sunt EI66, chinezesti de la mama lor, si sigur merg intre 20Hz si 20KHz. Fa un calcul ca sa intre toate piesele in 150$. Iti dai seama ca toate piesele sunt ''caricaturi''...inclusiv soclurile. Mi-au venit si mie la reparat cu pocnitori din astea, inclusiv preuri, le-am aratat tomberonul din prima.

Link spre comentariu

Da, am așa ar sta lucrurile în cazul de față, dacă privim la prețul total al ansamblului. Nu sunt șanse să fie ceva decent acolo.

Într-adevăr, mai bine "plusezi" peste cei 2000 lei și apelezi la cineva care știe să construiască un SE adevărat.

Link spre comentariu
Acum 59 minute, der_doktor a spus:

Sunt lampile (6N9P) mai inalte decat trafurile...:) seamana cu traful lui Lazaroiu ala (primul) care mergea in 2Hz.

Hai nu fii rautacios, macar pentru casti si tot sunt ok trafurile alea, evident daca se mai bibileste schema sa nu sune a chinezarie chioara :rade:

Editat de maxente
Link spre comentariu

Raspunsul este evident, nu.

Un calcul simplu te duce la cca. 1350 de lei cu transport si TVA, daca-l cumperi din China.

Un amplificator decent, in clasa A, cu o putere de 10w pe canal trece bine de 2000 de lei si asta e doar o parte a problemei, boxele fiind poate partea cea mai costisitoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări