Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpăr baterii laptop.

bogdan_bogdan889

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_bogdan889

5

• QQme

3

• BRANCA

2

• terciziu

1

Top autori în acest subiect

La 14.01.2021 la 9:54, BRANCA a spus:

Vezi la userul "Terciziu",el se ocupă de reciclări angro.

Va salut,

Am observat ca ati mai facut in cateva randuri trimiteri catre mine(pe teme de reciclare).

Probabil ca sunteti bine intentionat cu aceste trimiteri(n-am io de unde sti ce ganduri misuna  prin capu dumneavoastra si nici nu-mi pierd vremea amu sa decodific cum gandesc, simt si actioneaza oamenii), insa, o sa va rog, sa va abtineti pe viitor.

Cand am ceva de cumparat, postez aici, n-am io centru de reciclare en-gros(apropo, ne-am cunoscut cumva @BRANCA?...atunci, va rog frumos!)

Link spre comentariu

Bogdan.Nu e vorba de nicio ceartă.Poate n-am reţinut eu bine că Terciziu a avut aşa ceva la vânzare.

Sincer nu recomand  elementele din baterii,mai ales la autofiletante.Sunt şi slabe şi obosite.Eu,din doua baterii ce mi-au căzut,am recuperat abia 2 acumulatori!Ţine cont că fiecare acumulator are o durată de viaţă determinată/limitată,în principal,de ciclurile încărcare-descărcare.

Link spre comentariu

Acumulatorii recuperați ii testez cu tester special de la Litiokala li500.  Doar ce are peste 2ah ii folosesc pentru a confecționa  baterii pentru sistemul fotovolatic. 

Link spre comentariu

Eu va recomanda sa mergeti pe acumulatori noi !

Si va spun si de ce: 

1) Bateriile de laptop sunt obosite . Eu am cumparat pana acum in jur de 200 de baterii, din cele 200 cam 30 le-am aruncat. Din restul ramase in jur de 50% aveau capacitate sub 1000mA ( din punctul meu de vedere nefolosibile). Restul aveau capacitati intre 1000 si 2000mAh si doar cateva aveau peste 2000mAh. Eu am folosit la bormasini punand cate 2 in paralel si acolo cum e nevoie de curent de descarcare mare folosesc doar de la 1800mAh in sus.

2) Munca , mizerie si o gramada de timp pierdut cu desfacerea bateriilor, incarcarea-descarcarea bateriilor iar dureaza destul de mult ( la cele cu capacitate destuld e mare)

3) Bateriile de laptop au o rata de descarcare destul de mica iar in cazul meu la filetante si bormasini nu prea se pot folosi cu succes. Posibil si in cazul sistemelor foto-voltaice

4) Am patit de mai multe ori ca bateriile ( celule 18650) sa cedeze desi le testasem bine inainte de pana la 3 ori fiecare. La ce le-am folsot eu bormasini, powebank-uri si boxe portabile nu e asa de multa munca de inlocuit cateva celule dar cand faci un mare bank cum e cazul la sistemele foto voltaice nu cred ca e asa placut.

5) Ca sa faci bancuri de baterii tre sa gasesti baterii cu capacitati foarte apropiate ceea e destul de greu cu bateriile de laptop. Din ce ama vut eu majotiratea erau de 2200mA din ce scriau pe ei din fabrica deci sigur dupa ani de la fabricatie nu mai au nici pe departe o capacitate apropiata de valoare initiala.

6) pretul bateriilor 18650 s-a redus considerabil in ultima vreme la chinezi - nu vorbim de cele fake cu capacitati de 5000-7000 etc gen ultrafire. Asa ca atunci cand tragi linie poti iesi mai ieftin cu baterii noi. Si sa nu mai spun de volumul ocupat faci o bateri de xS6P cu baterii recuperate si pui una cu xS2P cu baterii noi cu aceeiasi capacitate.

Spor!

Link spre comentariu

Confirm cele spuse de Dj Dog,si eu am utilizat celule din bat. de lap. defecte,din 100 bat am putut selecta 50 de dubleti cu capacitati intre 3,5 si 4 Ah cu care am facut un acu. pt bik, electric de 24Vsi 25-30 Ah si care functioneaza de 6ani,,,e adevarat ca nu solicit fiecare acu.decat cu max. 1C 2A(30A la 7-8 dubleti in paralel),,

Link spre comentariu

Da la bateriile de laptop pierderea e destul de mare. Acum depinde de unde ei bateriile. De ex am luat de la un service de laptopuri 70 baterii nu am avut pierdere mare cam 15% . Am luat 200 baterii de la un tip ce lucreaza la reciclari,din astea nici jumate nu au fost bune de abia am facut 240 elementi necesari pentru trei stringuri. Stringurile le fac doar din acumulatori de peste 2ah. Oricum mai am nevoie de 100 elementi peste 2ah sa completez bateria fotovoltaica 24v 5kwh. Ce e sub 2ah raman . Nu am idee poate construiesc o baterie doar din acumulatori de 1.9ah

Link spre comentariu

Testul de capacitate dureaza max. 1h pt. ca descarc dubletul cu1C(4A) pe sarcina de curent constant, mai mult dureaza autodescarcarea 6-7 zile,dar incarc multi in paralel, apoi separ dubletii.

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări