djvas Postat Ianuarie 13, 2021 Partajează Postat Ianuarie 13, 2021 La un atmel 89S52 pinul 2.7 era configurat ca input si avea pe el un switch activ in LOW , pull-up intern. Problema este ca acest pin s-a defectat adica scurt spre GND , fapt pt care butonul era activ tot timpul, in rest totul functiona normal. Neavand nimic de pierdut am fortat acest pin spre VCC in idee de al distruge ca macar butonul sa nu mai fie activ. Surpriza placuta... nu numai ca nu l-am distrus dar cumva si-a revenit, adica acum butonul merge perfect doar ca pe pin am cam 4V din pull up , nu 5 cat la celelalte. Ce credeti o sa tina in timp ? Link spre comentariu
cimitavita Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 (editat) La microcontrolerele din seria 8051 nu toate porturile sunt protejate intern la intrări cu diode și trebuie evitată folosirea lor ca intrări pentru tastaturi sau butoane, mai ales dacă acestea sunt legate cu fire lungi. Dacă totuși se folosesc, intrările trebuie protejate cu diode. Ai reușit să arzi tranzistorul de la masă al porții de ieșire fără să arzi și firul care face legătura între pastila de siliciu și pinul extern. Din cauza că nu ai 5V, tranzistorul nu e ars chiar de tot și poate introduce anumite zgomote pe poarta de intrare. Dacă acele zgomote fac ca tensiunea să scadă sub pragul de jos pentru 1 logic e posibil să apară probleme. Dacă tranzistorul a fost bine prăjit și nu produce zgomot, atunci ai avut noroc. Probleme ar putea apărea dacă microcontrolerul e pus la variații mari de temperatură. Nu ai precizat dacă butonul e pe aceeași placă cu microcontrolerul sau dacă e legat prin fire. Editat Ianuarie 14, 2021 de cimitavita Link spre comentariu
djvas Postat Ianuarie 14, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Butonul nu este pe aceiasi placa dar firele sunt scurte , cam 8 cm. Oricum am pus o rezistenta de pull up externa asha preventiv. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum