Marian Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 (editat) Am mutat discutia despre trafurile de iesire pe topic nou: https://www.elforum.info/topic/146093-dezbatere-tehnica-despre-trafurile-de-iesire/ Continuati acolo va rog. Aici incercati sa ramaneti ontopic. Editat Ianuarie 23, 2021 de Marian Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Conform datelor amplifurile de casti fara transformator de iesire sunt OK , chiar peste .... De ex Röcklinger HPA1 OTL Construction Pure Tube® OTL – no output transformator or capacitor. Double mono amplifiers, thus providing stereo. High quality potentiometer. Output power: 0,8W 30 ohm, 1,2W 60 ohm, 1,9W 300 ohm, 1,7W 600 ohm at 1kHz 1%THD Bandwith 10 – 650 000 Hz -3dB Dampfactor > 10 Valves 2 ECC82 1 ECC99 4 6C19 Interface Input: RCA Output: 6,3 mm stereo jack Switchable output impedance: 30, 60, 300 and 600 ohm Dimensions Size 230x230x80 cm excluding valves Weight 4,8 kg Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Stie cineva cum vin puse bobinele pe R core, am inteles ca miezul este o fasie metalica continua, asta este unul din factorii care-i maresc eficienta. Mie-mi plac miezurile C core, acolo e simplu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Acum 20 minute, Усилитель a spus: Stie cineva cum vin puse bobinele pe R core, am inteles ca miezul este o fasie metalica continua, asta este unul din factorii care-i maresc eficienta. Mie-mi plac miezurile C core, acolo e simplu. Miezul are o sectiune rotunda, deci si carcasa este de forma unui mosor sectionat longitudinal in asa fel incat cele doua parti se pot imbina, bobinarea se face prin antrenarea acestei carcase direct pe miez , marginile sunt zimtate iar elementul de rotire are un bandaj din cauciuc ,pare complicat insa merge repede Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 (editat) 13 minutes ago, sesebe said: Nu-i chiar asa.......mai gindeste-te. Ce se intimpla la rezonanta difuzorului? Daca exclud rezonanta, in rest este ok? Cu rezonanta sigur este o solutie. 5 minutes ago, popa marius said: Miezul are o sectiune rotunda, deci si carcasa este de forma unui mosor sectionat longitudinal in asa fel incat cele doua parti se pot imbina, bobinarea se face prin antrenarea acestei carcase direct pe miez , marginile sunt zimtate iar elementul de rotire are un bandaj din cauciuc ,pare complicat insa merge repede Un video care confirma cele de mai sus: Aici parca se vede mai clar: Editat Ianuarie 23, 2021 de merck Link spre comentariu
darius_bv Postat Ianuarie 23, 2021 Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Ei... sa mai taiem putin din banda. Poza e de pe site-ul lor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Am refacut din cauza zgomotului de 50 Hz complet amplificatorul , am renuntat si la drossel pe miez in favoarea a doua drossele electronice iar rezultatul este un riplu <95dB si un brum <90dB , urmeaza si niste masuratori complete dupa ce montez si capacele de fier ce vor fi puse pe transformatoare, deocamdata sunt la vopsit Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Deci, un multiplicator de capacitate a batut bobina? De ce ati pus filtru pe alimentare? Chiar ajuta la ceva in cazul amplifului dvs? Frumos realizat. As schimba butonul de volum cu unul mai fățos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Acum 1 minut, Mircea a spus: Deci, un multiplicator de capacitate a batut bobina? De ce ati pus filtru pe alimentare? Chiar ajuta la ceva in cazul amplifului dvs? Zgomotul radiant indus de un drossel cu miez este destul de greu de stapanit fara un ecranaj magnetic intr-o asemenea aplicatie, acesta este motivul Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Arata mult mai bine si mai "profesional"..... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Mai trebuiesc confectionate din lemn doar aparatoarele laterale si capacele tot din lemn al ecranelor magnetice. Am facut niste masuratori comparative folosind in driver tubul 6N2P pentru care am proiectat acest amplificator si inlocuit cu ECC88 doar din curiozitate, daca pentru primul THD a fost foarte mic , pentru al doilea distributia armonica este mai buna insa si THD este mai mare dar insa mie si altor doi auditori ECC88 suna mai bine Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Acestea sunt masuratorile facute pentru o putere de iesire de 100mW Link spre comentariu
bmsorin Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Da, felicitari, este mult mai bine vs ultimele masuratori Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2021 Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Este foarte avantajos de a folosi multiplicatoare de capacitate pentru asemenea aplicatie, se vede clar ca pentru un curent de bias de 50mA riplul de 100 Hz este la -120 dB, se pare ca drosselul clasic trebuie inlocuit , recunosc acest lucru... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum