Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum schimb suspensia...

Vizitator bodisan

Postări Recomandate

Vizitator bodisan

Cum schimb suspensia la un dif de 25cm? E o operatie care la prima vedere pare la mintea cocosului, dar este totusi dificil sa faci totul bine. M-am gandit ca sa pun lipici pe tot difuzorul si pe toata suspensia, si dupa aia sa lipesc (cumva), mai bine iau pe bucati si lipesc putin cate putin. Dar in acest caz risc destul de mult sa lipesc suspensia stramb, si sa fie descentrat difuzorul. Mai ales ca vine lipita prin spatele membranei, si nu prin fata, cum ar fi fost mai usor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cri

2

Top autori în acest subiect

• cri

cri 2 postări

Vizitator LiviuS

De curind am schimbat eu la niste dif-uri de 25 suspensia.M-am chinuit ceva, dar am cautat pe net despre operatie. In plus eu le-am lipit deasupra, fara sa ma chinui pe spatele membranei.Oricum suspensia pe care o aveam nu se potrivea perfect.Retine totusi ca asta este o solutie temporara, cel putin.

Link spre comentariu

Eu tocmai ce am adus acasa de la un atelier specializat difuzoarele de 25 cm cu suspensia schimbata ( ale tale sunt tot Tonsil , ca era plin acolo de ele , toate cu suspensia "coapta" ?) Am dat 250.000 lei/bucata si a durat 7 zile. Sunt foarte multumit de cum a iesit. Adresa este in Bucuresti , pe calea Vacaresti langa Oficiul Postal. Mai exista doua locuri dar mai scumpe. Daca ai si de bobinat sa te adresezi dl Bonea in Militari care face arta din asta. Am rebobinat doua tw RFT si le-a refacut cu Al , a schimbat calota si suna foarte bine.

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Da, tot Tonsil am si eu, de 25cm. Am luat suspensie cu 100mii si am lipit-o singur. Mi-a luat vreo 2 ore, dar a iesit bine. Trebuie sa recunosc totusi ca suspensia noua este ceva mai rigida decat cea veche, asa ca am pierdut o fractiune din frecventele joase.

Link spre comentariu

Vezi , asta este ! La atelierul de care pomeneam folosesc un material aproape similar ca elasticitate , un fel de spuma poliuretanica banuiesc, ca cel original. Efectul este ca boxele suna exact ca inainte. La tine cred ca ai modificat parametrii T/S prin modificarea calitatii suspensiei. Sa stii ca am pus problema schimbarii acestor suspensii intr-un topic pe acest forum si am luat decizia sa ma duc la atelier cu ele dupa ce m-am sfatuit cu forumistii. Iti doresc succes si daca vrei pentru alte ocazii sa apelezi la atelierele de care pomenea mai sus spune si voi post adresele si nr de telefon.

Link spre comentariu
Vizitator bodisan

Da, dar problema e ca nu stau in bucuresti, si sa ma duc pana acolo doar pentru o suspensie nu ma duc. Oricum asta de am montat-o acum este tot spuma polierutanica, foarte similara cu cea originala. Si cred ca cea veche era asa moale de la vechime (appx 19ani). Era atat de veche incat era lipicioasa, ca un clei. Oricum merci pentru indicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări