Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Horizon 32HL731H nu functioneaza display.

vili_topor

Postări Recomandate

Avand in vedere ca baretele ma costau 40 perechea si trebuia sa comand 2 perechi(comanda minima 60 lei) plus transport 17 lei, am decis sa intreb costul reapratiei in service local. Cost 170 lei, rezolvat in 45 minute....De dragul discutiei, avand in vedere ca ledurile sunt alimentate pe o singura linie, in ipoteza ca unul-doua ar fi fost in scurt si crestea curentul, activand protectia, ma putea hazarda sa modific rezistenta din pinul 6 al MP3394S(care seteaza curentul pe leduri, si care este de 9 Kohmi(aproximativ 100mA rezulta din formula din datasheet), micsorand-o la 6 Kohm pentru a seta un curent de 150 mA prin leduri?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vili_topor

14

• sesebe

8

• Florinel TV

6

• cornel1962

5

Top autori în acest subiect

Acum 1 oră, vili_topor a spus:

Avand in vedere ca baretele ma costau 40 perechea si trebuia sa comand 2 perechi(comanda minima 60 lei) plus transport 17 lei, am decis sa intreb costul reapratiei in service local. Cost 170 lei, rezolvat in 45 minute....De dragul discutiei, avand in vedere ca ledurile sunt alimentate pe o singura linie, in ipoteza ca unul-doua ar fi fost in scurt si crestea curentul, activand protectia, ma putea hazarda sa modific rezistenta din pinul 6 al MP3394S(care seteaza curentul pe leduri, si care este de 9 Kohmi(aproximativ 100mA rezulta din formula din datasheet), micsorand-o la 6 Kohm pentru a seta un curent de 150 mA prin leduri?

Întreb din curiozitate,...ce au schimbat în 45 de min., baretele, toate ledurile , sau doar pe cele defecte ?

Link spre comentariu
Acum 28 minute, cornel1962 a spus:

Întreb din curiozitate,...ce au schimbat în 45 de min., baretele, toate ledurile , sau doar pe cele defecte ?

Niște condensatoare ceva. Ca sa schimbi LED-urile ai de desfăcut și apoi de pus înapoi în veselie. 

Eu i-am spus ca nu-s LED-urile defecte dar cine asculta? 

Link spre comentariu
Acum 23 minute, sesebe a spus:

Niște condensatoare ceva. Ca sa schimbi LED-urile ai de desfăcut și apoi de pus înapoi în veselie. 

Eu i-am spus ca nu-s LED-urile defecte dar cine asculta? 

Tocmai că știu ce implica sa schimbi led-uri la un tv. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cornel1962 a spus:

Tocmai că știu ce implica sa schimbi led-uri la un tv. 

Si eu ce sa fac, ca nu pot sa stau langa mester cat lucreaza...dar de iutat pot sa ma uit sa vad daca s-a schimbat ceva, ca de regula se vede(vorbesc de condensatori). Ideea este ca m-am dus intai si am intrebat cat costa de schibat baretele la un panel Vestel de 32 inch, probabil doua barete. Mi-a spus ca intre 150 si 200 lei. Am sunat pe unchiu, a fost de acord cu pretul si l-am dus. Mi-a spus sa revin dupa 30-45 minute si asa am facut...Oricum nu ma duc sa discut cu omul ca nu ma pot hazarda sa spun ca nu il cred ca a facut reparatia. dar cred ca a schimbat leduri ca mi-a zis "Uite baretele". Pe banc era o bareta fara leduri si vreo 7-8 leduri dezlipite. Acum eu ce sa inteleg? Poate a schimbat doar leduri...Acu, bine ca merge si sper sa tina reparatia...In plus, eu inclin sa am incredere in electronisti, am mai cunoscut cativa(poate de moda veche) care nu isi puneau problema nici in gluma sa tepuiasca un client..Si cred ca nu din cauza ca nu ii ducea capul insa cred ca isi faceau socotelile piesa/manopera de asa maniera incat sa nu fie necesar sa pacaleasca pe cineva. In fond, pretul il stabileste mesterul, eu il platesc cat cere...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, sesebe a spus:

Deci n-ai inteles nimic din ce am tot scries eu aici.

De ce ai mai deschis atunci subiectul?

Fara suparare, cu un multimetru de 50 lei si o surubelnita, am simtit ca situatia ma depaseste...pe zona aceea cred ca sunt necersare scule putin mai profi...Eu l-am luat de la unchiu crezand ca nu intra curent in el si am presupus ca e cablul intrerupt sau siguranta alimentare. Apoi am vazut ca are standby si intra o fractiune de secunda alimentare led si am inlocuit condensatori, am verificat diode pe acolo, am cautat si cu ochiul urma de scurt...Apoi unchiul a decis ca merita sa investeasca 150-200 lei in reparatie. Daca zicea pass, mai cautam prin el asa.. nu m-am hazardat... ma gandeam ca pana la urma ajung al leduri si nu puteam risca sa distrug un panel care nu este al meu...Daca din timpul de reparatie dumneavoastra, care aveti experienta, concluzionati ca nu s-au schimbat baretele, asa sa fie...Multumesc pentru sfaturi si o zi faina.

Link spre comentariu

Domnu' prețul nu reprezinta o problema, este destul de corect, fie ca a schimbat sau nu barete LED. 

Problema o reprezinta modul de abordare, iar faptul ca niște barete LED nu pot fi schimbate în 45min ți-l poate confirma majoritatea depanatorilor care au mai schimbat barete LED la televizoare. La mare viteza, cind nu-ți pasa dacă spargi matricea sau dezlipește pamblici de pe ea, cind ai toate sculele și piesele necesare, poate ai reuși sa te incadrezi într-o ora dar dacă lucrezi cu atenție și vrei sa nu cauzei și alte defecte ca cele amintite, îți cam trebuie spre 2 ore minim. 

Link spre comentariu

Eu daca am pe stok barete pentru un astfel de tv le schimb in maxim 15 minute, nu este complicat pentru cine are mana formata, asta fara sa stea clientul langa mine, chiar daca sta sa taca din gura ca sunt multi clienti la care nu le mai tace gura si atunci te duce in deruta si nu te poti cocentra la problema, problema de durata este daca nu sti ce barete are si daca ai pe stok asa ceva, o ora ia la un panel mai mare de 32inchi

Daca schimb ledurile de pe barete atunci dureaza 30 de minute doar sa se intareasca adezivul la care lipesc lentilele, daca lipesc pe doua barete ledurile cate 11 leduri per bareta si sunt 22 leduri atunci da dureaza circa 2 ore

Link spre comentariu

A venit cineva la mine cu un tv cu problema la leduri cand l am desfacut am vazut ca la cine a fost a schimbat un led taiat din alta bareta si lipit am p   ulea pe deasupra si cost 150 lei pentru un led, si la o saptamana sa ars altul si a venit cu tv la mine, eu i am luat 300 lei si am schimbat toate ledurile, deci acest tv merge de 3 ani si nu sa mai ars nici un led, asa ca aveti grija in cine aveti incredere, carpaci sunt multi si meseriasi mult mai putini, daca nu cunosti meseriasul atunci nu avea incredere in el

Link spre comentariu

Nu cred.... La vestel, ramele sunt clipsate, se scot rapid; baretele, daca se schimba cu altele noi,  cel mai corect, cele vechi se scot fara menajamente, se curata locul de resturile ramase de banda dublu adeziva, se montează cele noi( și sunt 2 buc, nu 4....) . Eu mă incadrez in 45 minute.... Cu display de 32 inch.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări