mache Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Salutari. Am un televizor Horizon HL9730U. Are o funcție Dolby Vision, dar poate schimba continuu nivelul HDR al conținutului de culoare de 3x12 biți care variază de la scenă la scenă. Cu toate acestea, pentru HDR normal, acesta acceptă doar HDR10 fix, nu acceptă funcția HDR10 + în schimbare dinamică, precum Dolby Vision. Există o actualizare de software sau firmware care permite televizorului să redea videoclipuri HDR10 + cu schimbare dinamică HDR? Cealaltă întrebare a mea: Este posibil sau merită să instalați Android pe televizor în loc de Opera VEWD? Iată fișa tehnică a software-ului TV din meniul de service: https://docs.google.com/drawings/d/1Q88UWOhBldjMxyu3kPKMIyiuckvQaSywxEm2dr3BEYQ/edit?usp=sharing Vă mulțumim pentru răspunsuri. Link spre comentariu
stefank Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Pe site-ul lor nu am gasit sectiune dedicata actualizarilor de firmware ca la Philips , LG etc. , doar daca nu cumva primeste online ( adica televizorul sa dea la un moment dat mesajul : S-a gasit o actualizare de firmware , doriti sa instalati ? . In ce priveste android , nu am gasit nicaieri pe net ca ar suporta , ceea ce nu inseamna ca trebuie cumparat alt televizor , exista pe piata mini pc-uri cu android care conectate prin hdmi rezolva problema la un pret de 200 - 300 lei Link spre comentariu
mache Postat Ianuarie 12, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 23 hours ago, stefank said: Pe site-ul lor nu am gasit sectiune dedicata actualizarilor de firmware ca la Philips , LG etc. , doar daca nu cumva primeste online ( adica televizorul sa dea la un moment dat mesajul : S-a gasit o actualizare de firmware , doriti sa instalati ? . In ce priveste android , nu am gasit nicaieri pe net ca ar suporta , ceea ce nu inseamna ca trebuie cumparat alt televizor , exista pe piata mini pc-uri cu android care conectate prin hdmi rezolva problema la un pret de 200 - 300 lei Bună Stefank, vă mulțumesc pentru răspuns. Televizorul meu este minunat, cu excepția unui singur lucru: Poate afișa filme de contrast avansate Dolby Vision (cu schimbare dinamică, 3x12 biți). Dar software-ului dvs. îi lipsește afișajul "HDR10 +" (dinamic de 3x10 biți), cunoaște doar filmele cu contrast HDR10 (static 3x10 biți), redă filmele cu contrast cu schimbare dinamică "HDR10 +" cu un contrast mediu HDR10. Acest televizor este un model din 2018. Ultima actualizare a firmware-ului este și 2018. Pe lângă modelul Android și Dolby Vision, modelul 2020 cunoaște și afișajul „HDR10 +”. Dacă cumpăr un player media Android, televizorul meu nu va cunoaște încă caracteristica „HDSR10 +” de pe acesta, deoarece lipsește din software-ul său, chiar dacă hardware-ul o știe. Am consultat asistența producătorului, dar m-au scuturat fără probleme. Răspunsul a fost: "NU" Intrebarile mele: 1. Este posibil să includeți în software o funcție „HDR10 +” mai slabă decât Dolny Vision? 2. Dacă nu poate fi inclus, modelul 2020, Android, poate fi pus pe televizor, deoarece încă mai are Linux pe el, VEWD Opera Linux și Android este un Google Linux. Am căutat și pe internet. Nu am găsit istețe. M-ar interesa orice soluție de bricolaj formală sau de casă pentru a atrage caracteristica dinamică HDR, „HDR10 +”. De aceea am scris în forum. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 (editat) La 12.01.2021 la 14:19, mache a spus: Bună Stefank, vă mulțumesc pentru răspuns. Televizorul meu este minunat, cu excepția unui singur lucru: Poate afișa filme de contrast avansate Dolby Vision (cu schimbare dinamică, 3x12 biți). Dar software-ului dvs. îi lipsește afișajul "HDR10 +" (dinamic de 3x10 biți), cunoaște doar filmele cu contrast HDR10 (static 3x10 biți), redă filmele cu contrast cu schimbare dinamică "HDR10 +" cu un contrast mediu HDR10. Acest televizor este un model din 2018. Ultima actualizare a firmware-ului este și 2018. Pe lângă modelul Android și Dolby Vision, modelul 2020 cunoaște și afișajul „HDR10 +”. Dacă cumpăr un player media Android, televizorul meu nu va cunoaște încă caracteristica „HDSR10 +” de pe acesta, deoarece lipsește din software-ul său, chiar dacă hardware-ul o știe. Am consultat asistența producătorului, dar m-au scuturat fără probleme. Răspunsul a fost: "NU" Intrebarile mele: 1. Este posibil să includeți în software o funcție „HDR10 +” mai slabă decât Dolny Vision? 2. Dacă nu poate fi inclus, modelul 2020, Android, poate fi pus pe televizor, deoarece încă mai are Linux pe el, VEWD Opera Linux și Android este un Google Linux. Am căutat și pe internet. Nu am găsit istețe. M-ar interesa orice soluție de bricolaj formală sau de casă pentru a atrage caracteristica dinamică HDR, „HDR10 +”. De aceea am scris în forum. Parerea mea este sa lasi tv-ul asa cum e, ca eu ce repar Vestel in ultimul timp, a fost stricat de client cu update de soft de pe stick... Incerc totusi sa te ajut ca am niste profile pentru 17MB130 salvate personal de mine de la niste tv-uri smart, deci spune mai pe inteles exact de ce ai nevoie si nu o lungi prea mult !. Cu programul "VESTEL-TOOLBOX" se poate activa si dezactiva multe functii din profilele "mb130_swprofile.bin" si "mb130_hwprofile.bin" Editat Ianuarie 14, 2021 de validae Link spre comentariu
mache Postat Ianuarie 14, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 38 minutes ago, Costica Tv said: Parerea mea este sa lasi tv-ul asa cum e, ca eu ce repar Vestel in ultimul timp, a fost stricat de client cu update de soft de pe stick... Incerc totusi sa te ajut ca am niste profile pentru 17MB130 salvate personal de mine de la niste tv-uri smart, deci spune mai pe inteles exact de ce ai nevoie si nu o lungi prea mult !. Cu programul "VESTEL-TOOLBOX" se poate activa si dezactiva multe functii din profilele "mb130_swprofile.bin" si "mb130_hwprofile.bin" Multumesc pentru oportunitate. Am nevoie de două lucruri: „HDR10 +” dinamic și redare video mai continuă. Televizorul este setat din fabrică pentru a afișa Dolby Vision, care este HDR dinamic de 3x12 biți. Dar în HDR, știe doar HDR10 static, nu acceptă modul de redare dinamic „HDR10 +”. „HDR10 +” este cheia, videoclipurile sunt uneori intermitente, restul funcționează frumos și sunt disponibile. Unele imagini video nu sunt continue, dar intermitente atunci când redați videoclipuri Youtube 4k și offline 4k. Dacă acest lucru poate fi îmbunătățit, vă mulțumim în special. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 Nu poţi face mare lucru doar din soft, televizorul nu e un PC să-i faci ,,upgrade,, când vrei.Cantitatea de informaţie vehiculată de videoclipurile 4k e prea mare pentru memoria televizorului, de acolo şi sacadarea video.E similar fenomenului care se întâmplă când încerci să rulezi sisteme de operare noi pe calculatoare depăşite fizic, nu poţi pune Win 10 pe un Pentium 3 şi să ruleze cursiv, se va bloca. Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 14, 2021 Partajează Postat Ianuarie 14, 2021 1 hour ago, validae said: Nu poţi face mare lucru doar din soft, televizorul nu e un PC să-i faci ,,upgrade,, când vrei.Cantitatea de informaţie vehiculată de videoclipurile 4k e prea mare pentru memoria televizorului, de acolo şi sacadarea video.E similar fenomenului care se întâmplă când încerci să rulezi sisteme de operare noi pe calculatoare depăşite fizic, nu poţi pune Win 10 pe un Pentium 3 şi să ruleze cursiv, se va bloca. Corect !, pentru rezolutie 4k trebuie procesor puternic ca sa nu sacadeze, ma refer la PC-uri ca am fost patit, la tv-uri cred ca e aceiasi situatie, memoria RAM e mai putin importanta din ce am observat..... Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 15, 2021 Partajează Postat Ianuarie 15, 2021 Ai HDR+ si ce alte minuni mai vrei prin achizitia altui tv. Parca vad ca il strici pe asta cu software incompatibil, multi au patit asta. Decodarea ontinutului 4k se face in blocuri dedicate hardware, nu in software. Link spre comentariu
mache Postat Ianuarie 15, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2021 Vă mulțumim pentru răspunsuri. Pe de o parte, potrivit lor, trebuie să fiu sigur că unele videoclipuri 4k sunt redate intermitent pe televizor, singurul lucru ciudat este că poate reda majoritatea în mod continuu. Poate reda multe videoclipuri 4k cu o densitate de date de 90 megabiți / sec continuu, dar atunci când redă câteva videoclipuri 4k de 50-60 megabiți, tușește și se bâlbâie. Voi verifica videoclipurile AVC și HEVC „Meduze” pentru a vedea care este limita finală de megabit / sec, unde redarea este încă netedă. https://jell.yfish.us/ Aceasta a fost una dintre probleme. Cealaltă problemă este că filmele HDR dinamice de culoare Dolby Vision de 3x12 biți sunt acceptate în mod implicit pe televizor, dar afișajul HDR10 mai slab de 3x10 biți sau afișajul „HDR10 +” nu este. Televizoarele care acceptă LG și Samsung Dolby Vision cunosc, de asemenea, standardul mai slab „HDR10 +”. S-ar putea să mă înșel, în orice caz, aceasta ar fi fost cealaltă sugestie a mea, care ar putea: - prin activarea funcțiilor dezactivate - prin încărcarea firmware-ului unui alt televizor - sau dacă sistemul de operare Opera VEWD ar putea fi înlocuit cu o versiune Android atunci este posibil să accesați funcția „HDR10 +”? Sau nu știe deloc acest tip de dispozitiv? Link spre comentariu
stefank Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 userul lucreaza cu google translate , interesant este ca locatia este trecuta Szeged dar cand i-am raspuns in P.M. pe ungureste tot cu translate in română a raspuns Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 18, 2021 Partajează Postat Ianuarie 18, 2021 Tot respectul pentru el, putea să scrie în engleză dacă nu ştia româneşte, dar a ales să comunice în limba forumului... Link spre comentariu
mache Postat Februarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2021 On 1/18/2021 at 8:04 AM, validae said: Tot respectul pentru el, putea să scrie în engleză dacă nu ştia româneşte, dar a ales să comunice în limba forumului... Bună prieteni. Da, îmi pare rău, dar nu vorbesc română, așa că folosesc Google Transtator. Încerc să tastez cuvinte foarte simple, clare, să vă prezint un text românesc ușor de înțeles, ca rezultat vizat. Poate că toate postările mele anterioare ar putea fi neînțelese. Scuze pentru ei. Acum, decid să vă împărtășesc întrebările mele, atât în limba română, cât și în limba engleză. Vă promit că, aceste întrebări sunt foarte ușoare, am nevoie doar de o clarificare asupra lucrurilor. Televizorul meu 55HL9370U este un echipament excelent, sunt foarte mulțumit de el, rata preț / valoare este excelentă. 1. Dacă un televizor poate afișa prin circuitele sale un flux video Dolby Vision de 3x12 biți (valoarea HDR se schimbă la fiecare scenă la adâncimea culorii de 3x12 biți), ar putea afișa și un „HDR10 +” mai slab, de 3x10 biți (3x10 biți schimbând dinamic HDR) )? Pentru că altfel televizoarele capabile Dolby Vision (LG și Samsung) pot afișa și videoclipurile mai slabe „HDR10 +”. Această întrebare se referă la capacitățile hardware teoretice în cazul televizorului meu și în cazul altor televizoare. 2. Dacă hardware-ul acceptă teoretic „HDR10 +”, atunci cum am putea face o magie pentru a ajunge la această funcție? 3.a.) Este posibil prin încărcarea unui firmware, ce s-a făcut pentru un alt model? 3.b.) Sau am putea modifica cel mai recent mb130.bin cu Vestel Toolbox 1.1? Pentru că sunteți experți și sunt doar un începător în acest subiect, așa că aș dori să-mi cer scuze pentru întrebările mele stupide. Pe de altă parte, sper că, puteți clarifica cu ușurință confuzia și neînțelegerea mea în acest subiect. Deci, sunt foarte fericit să te găsesc și îți mulțumesc pentru ajutor. Vă doresc o sănătate foarte bună și un weekend frumos, util sau relaxant. English post: Hello Friends. Yes, I'm sorry, but I does not speak Romanian, so I'm using Google Transtator. I' trying to type very simple a clear words, to present an easily understandible Romanian text for you, as the targeted result. Maybe all my former posts could be misunderstand. Sorry for them. Now, I decide to share my questions with you, both in Romanian and Elnglish langugage. I promise you that, these questions are very easy, I just need some clarification on things. My 55HL9370U TV is an exellent equipment, I'm very satisfied with it, the price/value rate is great. 1. If a TV can show by its circuits a 3x12 bit Dolby Vision video stream (the HDR value changes at every scene in 3x12 bit color depth), could it also show a weaker, 3x10 bit "HDR10+" (3x10 bit dinamically changing HDR)? Because else Dolby Vision capable TVs (LG and Samsung) also can show the weaker "HDR10+" videos. This question is about the theoretical hardware capabilities in case of my TV and in case of other TVs. 2. If the hardware theoretically supports the "HDR10+", then how could we make a magic to reach this function? 3.a.) Is it possible by uploading a firmware, what was made for an else model? 3.b.) Or could we mod the latest mb130.bin with the Vestel Toolbox 1.1? Because you are experts, and I'm only a newby in this topic, therefore I'd like to apologize for my stupid questions. On the other hand, I hope that, you can easily clarify my confusion and my misunderstand in this subject. So, I'm very happy to find you and I thank you for your help. I wish you a very good health and a nice, useful or relaxing weekend. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum