Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Onkyo A 8850

K1nderu

Postări Recomandate

Va salut! Am primit amplificatorul din titlu, defect. Problema consta in tensiunea continua pe iesire. Am gasit Q513,Q514,Q902 in scurt pe care le am inlocuit cu 2SA1013 respectiv Q902 pe care l am inlocuit cu 2SC2383. Am verificat toti tranzistorii si sunt ok, tensiunea pe iesire este de 44v, problema se manifesta pe ambele canale. Ceva idei? Multumesc! 

onkyo-a-8850-schematic-detail-power-amplifier-circuit_261397.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

10

• cornel1962

5

• sla

4

• marius75

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ați verificat finalii și prefinalii și sunt ok ? ...aveți acolo 3 diode înseriate in circuit, trebuie schimbate și cu siguranță aveți și ceva rez.prajite. Puneți poze cu placa !9

Link spre comentariu

Toti tranzistorii sunt verificati de n ori, in afara de tranzistorii gasiti in scurt si schimbati, n am mai gasit nimic defect. Am masurat cam toate rezistentele din jur si sunt bune. Diodele nu le am schimbat, le am verificat si sunt ok. 

Link spre comentariu

Daca e pe ambele canale ar putea fi un surub pus aiurea care "da la masa" sau un fir/lipitura care face contact cu carcasa. Adica tensiunea continua sa fie pe masa/carcasa. Masoara si intre bornele rosii de la iesirea pentru boxe sa vedem ce tensiunea ai acolo (nu stiu daca e concludent)

Link spre comentariu

Pe iesire am 44v, mai precis pe releu, pentru ca e actionata protectia. Cu ce as putea sa schimb diodele? ar merge banalele 1n4148? Multumesc! 

Link spre comentariu

Q902 în scurt înseamna ca operationalii (DC servo) au avut parte de o tensiune de alimentare mare. Ce tensiuni aveti actual pe pinii lui Q902?

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 18 minute, DragosMarian a spus:

Pe iesire am 44v, mai precis pe releu, pentru ca e actionata protectia. Cu ce as putea sa schimb diodele? ar merge banalele 1n4148? Multumesc! 

Acele 3 diode in serie sunt de tip 1SS133, atasez un tabel pentru comparatie fata de 1N4148. Sunt destul de apropiate ca parametrii, as zice ca de o proba merg puse.

1.jpg

Link spre comentariu

Pe Q902, masurat fata de mediana, 17.7v in B, 18.5v E, 45v C. Cu mentiunea ca am schimbat zenerele cu unele de 18v. Operationalele au fost si ele busite am omis sa mentionez si asta. Tensiunea pe c913 respectiv C914 este egala.

Am schimbat si diodele, fara rezultat.

In baza finalilor, am 44v masurati fata de mediana.

Editat de DragosMarian
Link spre comentariu
Acum 8 ore, DragosMarian a spus:

Am gasit Q513,Q514,Q902 in scurt pe care le am inlocuit cu 2SA1013 respectiv Q902 pe care l am inlocuit cu 2SC2383.

As verifica mai atent Q511/512, de fapt trebuia sa-i schimbi o data cu Q513/514.

Daca PNP e sarma, e afectat si NPN chiar daca pe multimetru nu arata scurt.

Link spre comentariu

Q511/Q512 tot pnp sunt si deja i am inlocuit, dar fara succes... Am luat totul de la cap la coada si totusi ceva imi scapa... Nu sunt lamurit cu o chestie, tensiunea din baza lui Q601 ar trebui sa fie 1.69v, daca masor fata de mediana, am 44v... 

Link spre comentariu

Diodele merg înlocuite cu 1n4148, dar privitor la tensiuni , eu zic că sunt multe componente cu probleme acolo....in baza finalilor ar trebui sa fie max. 0,5v. Dacă aveți 44v, cred că va scapa ceva, ar trebui sa depanati etajul final și asta cu verificarea componentelor date jos din circuit....anulați protectia ! Pe radiator aveți cate un tranzistor ( din circ.superdioda ) între finali ?  ...puneți niste poze !

Link spre comentariu

In baza la finali trebuie sa fie 0,57V si sigur sunt tranzistori Q601 si Q603 cu probleme chiar daca dau bine la masuratoare , acestia trebuie schimbati pe un canal, iar pe celalalt te descurci

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări