Ungureanu Daniel Postat Ianuarie 8, 2021 Partajează Postat Ianuarie 8, 2021 tv. TCL model L32D3300C placa 40_MT10B2_MAC2XG ecran LTA320AN12 memoria MX25L6405 Am pus link-uri pentru memorie si o foto pentru eliminarea imaginii duble pe verticala, evident. Am eliminat doar componenta TH01 (termistor 4,8K) care are pe un terminal 3,3V . Nu stiu ce rol are ,dar dupa eliminare, tensiune Voff s-a modificat de la -7V la -21V si imaginea a devenit corecta . https://drive.google.com/file/d/1usngdZr0v9An7o_XVYfXMVS6hb8z7kff/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1tYeqI2Y1FOSy87oD8lDujsnIOKLH59Y0/view?usp=sharing Link spre comentariu
Costica Tv Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 3 hours ago, Ungureanu Daniel said: Am eliminat doar componenta TH01 (termistor 4,8K) care are pe un terminal 3,3V . Nu stiu ce rol are ,dar dupa eliminare, tensiune Voff s-a modificat de la -7V la -21V si imaginea a devenit corecta . Mare minune !, pune te rog un link unde ai gasit metoda. Multumesc Link spre comentariu
Ungureanu Daniel Postat Ianuarie 9, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Nu e nicio gluma ,chiar functioneaza . Cu ceva timp in urma am vazut pe un site rusesc o foto in care era o placa asemanatoare ,dar mai ingusta si in care apareau scoase 3 sau 4 rezistente si un termistor si apoi puse niste conexiuni de la Voff catre un pad de la fiecare piesa scoasa . Eu am tinut minte printr-o intamplare ca era pe placa un circuit ceva cu 4108 sau pe aproape . Eu am scos intai termistorul cu gandul ca urmeza sa scot la intamplare un numar de rezistente din apropierea conectorului spre ecran . Am zis ca fac probe pe masura ce scot piese si astfel am rezolvat cumva situatia . Daca am noroc ,gasesc in telefon mai multe foto cu "rezolvarea dublurii" prin introducerea a cate o fasie de coala alba lata de 2-4mm in conectorul dinspre ecran . Am avut un ecran foarte mare pe care l-am dedublat doar cu o singura fasie de hartie lata de 2mm. Pentru mine este un fel de black art deoarece nu stiu ce intrerup pe acolo adica semnale sau tensiuni. Evident ca treba merge doar la ecranele cu conector mecanic catre placa mica si nu intotdeauna . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum