Rares Alexa Postat Ianuarie 8, 2021 Partajează Postat Ianuarie 8, 2021 Buna seara! Am acest aparat de masura, i-ar trebui facuta o mica revizie, încă nu l-am testat deoarece are capacele de la soclurile fuzibilelor lipsă. Problema este că nu am gasit nimic pe internet despre el. Are cineva detalii despre acest aparat? Vroiam sa aflu la ce il pot folosi... Vă mulțumesc! Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Aparatul din poze este un frecvențmetru, îl poți utiliza la măsurarea perioadei/frecvenței unor semnale electrice. Având intrare pe 75R mă duce cu gândul că a fost proiectat și pentru măsurarea semnalelor Tv. În partea din stânga unde este placa goală cu șuruburi mai venea un modul cu prescaler care îți permitea să masori semnale până la vreo 2GHz. La prima vedere pe lângă fuzibile va trebui să îl desfaci și să vezi în ce stare sunt electroliticii din sursa de alimentare. Apoi testezi sursa de alimentare deconectată de restul aparatului să vezi dacă ce scoate...pare în regulă. Nu ai manualul cu schemele și trebuie să iei în considerare că toate numărătoarele și driverele afișajului cu nixie sunt făcute pe placi cu niște tranzistori discreți și dacă îi "frigi" din cauza sursei...probabil îl vei dezmembra să îi folosești nixie-urile. Referința internă este un ocxo drăguț de 5MHz ceva mai mare decât o cărămidă plină și cel puțin la fel de greu. A mai fost folosit și în generațiile mai noi ca BM526 (am reparat unul și dacă nu îți furnizează cei 5MHz te pot îndruma ce să verifici).Sper să fie ok diodele tunel care mai au prostul obicei să se întrerupă din cauza ciclurilor termice repetate. Din referința de care vorbeam scoate pe panoul frontal sub afișaj mai multe semnale "standard". Spor la șurubărit! Link spre comentariu
Rares Alexa Postat Ianuarie 20, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Va multumesc mult pentru ajutor! O sa ma uit prin el, o sa masor si condensatorii, sa vad ESR-ul lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum