Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica home made

MisuV8

Postări Recomandate

Salutare si la multi ani.Daca lipsesc litere e din cauza tastaturii.Va propun un subiect si poate cineva cu experienta sa ma ajute intr-o chestiune.Incep a prezenta cazanul care este format din 2 cilindri de 50 in diametru iar cel mic e cu 1,5cm mai mic,au grosime cam 10mm,cel mai mic va intra in cel mare,sudate la capete,asta va fi camera de apa,cilindrii vor fi dispusi orizontal.In interior vine si o placa de fier ptr a intoarce flacara.In fata un capac de vizitare prins in piulite,nu e mare inginerie.Intrebarea mea este legata de conexiunile de intrare a apei si de iesire ptr a nu exista pericolul loviturii de berbec.Ca si constructie are lungimea cam de 1800mm,o voi realiza din caramida de samota si caramida plina groasa,focar fara cenusar,o turbina care va sufla de jos.In rest ce vine dupa cazan va fi ca si la toate sistemele.Cine ma poate ajuta cu conexiunile,ca idee

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

1

• valivoi

1

• MisuV8

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In primul rand, din cate inteleg eu teava exterioara are 50 cm diametrul interior , teava interioara are cu 1,5 cm mai mic diametrul exterior, sudate intre ele pe capete cu 2 cercuri deci spatiul de 1,5 cm dintre ele va fi plin cu apa. 

Am un prieten care si-a facut un cazan de inox cu pereti dubli, cu vas de expansiune atmosferic, intre ei apa, la el era distanta de 5 cm intre pereti si tot ii facea apa bule cand fierbea. A pus in loc de apa ulei de transformator pentru a nu mai bolborosi. Asa ca la un spatiu de 1,5 cm bolborosirea cred ca va fi accentuata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări