validae Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Se vede că asculţi muzica numai la osciloscop...fără supărare.Când o să fiţi conştienţi de faptul că degeaba poţi avea un amplificator cu aproape zero distorsiuni, dacă incintele folosite modifică ele însele sunetul ? Pe alea cum le mai măsuraţi acasă ??? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Acum 28 minute, sk24bpo a spus: Pai eu n-am zis nicaieri ca n-o suna foarte placut sau ca audiofilii nu si-ar rupe cămașa dupa ei pentru acest amplificator. Total de acord cu asta. Eu doar vreau sa trag o linie clara prin care sa nu se mai amestece acest amplificator cu cele care masoara bine. Nu vad logica de ce am insista sa spunem ca Hiraga are distorsiuni mici. Ar fi o nedreptate facuta amplificatoarelor care masoara cu adevarat bine. S-ar intelege ca Hiraga suna placut pentru ca are distorsiuni mici si asta ar fi o minciuna care ar arunca la gunoi automat amplificatoarele bune. Trebuie sa se stie ca Hiraga suna exceptional de placut, fabulos de fantastic doar pentru ca se foloseste de niste trucuri psihoacustice. Care ar fi trucurile psihoacustice ale schemei, din ce știu eu psihoacustica se adresează exclusiv unei ființe, nu unui desen tehnic, iar ai spus o aiureală. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Inteligenta artificiala vine. Tot felul de distorsiuni "placute" si greu de reprodus ale amplificatoarelor liniare au sa devina o gluma in urmatoarea perioada. Un articol (zic eu) interesant: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/02/200211103732.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Pe mine m-a omorat cu SARA aia...de parca ar fi frisca amplificatoarelor High-End. Acum intreb si eu, cate SARA s-au vandut? sau cate s-au facut? Daca era super amplificator lua fatza la firme de firme, gen Onkyo, McIntosh, Mark Levinson si alte sute care au 50-100 de ani de cand fac amplificatoare si fiecare sute de ingineri si mii de tehnicieni specializati extra in audio. Sincer sa fiu nici schema lui SARA nu m-a interesat sa o vad macar. Si chiar daca ar fi SARA bomboana de pe coliva nu are nici o sansa pe piata europeana. Asta pentru ca Romania pentru ei este la fel ca India, Pakistan, Kazahstan..puii mei. Ati vazut voi vreo scula din Pakistan sa fie laudata sau cautata? AAA...daca avea un milion de euro si conexiuni sa o vanda printr-o firma din Germania , sa plateasca reclame in revistele de specialitate si pe net, sa o prezinte la HighEnd in München si vreo 20 de showroom_uri era alta treaba. Hiraga, Pass si JLH l-au facut sute de mii de diy_eri si multi chiar l-au vandut, pentru ca suna bine si are NUME, stie lumea despre ce e vorba. Daca n-ai nume si vii dintr-o tara pe care unii nici nu stiu pe unde e pe harta, si mai ales sa vii cu ceva comun ca performante si aspect, nu te baga nimeni in seama. Vorbim discutii.... Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Acum 17 minute, der_doktor a spus: Pe mine m-a omorat cu SARA aia...de parca ar fi frisca amplificatoarelor High-End. Acum intreb si eu, cate SARA s-au vandut? sau cate s-au facut? Daca era super amplificator lua fatza la firme de firme, gen Onkyo, McIntosh, Mark Levinson si alte sute care au 50-100 de ani de cand fac amplificatoare si fiecare sute de ingineri si mii de tehnicieni specializati extra in audio. Sincer sa fiu nici schema lui SARA nu m-a interesat sa o vad macar. Si chiar daca ar fi SARA bomboana de pe coliva nu are nici o sansa pe piata europeana. Asta pentru ca Romania pentru ei este la fel ca India, Pakistan, Kazahstan..puii mei. Ati vazut voi vreo scula din Pakistan sa fie laudata sau cautata? AAA...daca avea un milion de euro si conexiuni sa o vanda printr-o firma din Germania , sa plateasca reclame in revistele de specialitate si pe net, sa o prezinte la HighEnd in München si vreo 20 de showroom_uri era alta treaba. Hiraga, Pass si JLH l-au facut sute de mii de diy_eri si multi chiar l-au vandut, pentru ca suna bine si are NUME, stie lumea despre ce e vorba. Daca n-ai nume si vii dintr-o tara pe care unii nici nu stiu pe unde e pe harta, si mai ales sa vii cu ceva comun ca performante si aspect, nu te baga nimeni in seama. Vorbim discutii.... Nu este topicul despre amplificatorul Hiraga ? Poti sa demonstrezi cu masuratori ca are distorsiuni mici acest amplificator ? Ne poti arata practic sau cu simulare, ce valoare are DF-ul ? Da, uite, sunt de acord 100% cu tine ca SARA e un jeg de schema de 2 parale, ca eu sunt neica nimeni dintr-o țară de cacao. Perfect, am stabilit asta acum, dar ne putem ne intoarce la subiect ? Anume, tu marele doktor in masurători, poti arata masuratori sau simulari cu amplificatorul Hiraga ? Pe mine nu ma intereseaza cum suna, eu nu dai 2 bani pe sunet, eu ascult la osciloscop si nu ma convingi decat cu "osciloscopul". Sunt prea sătul, prea hârșâit in audio ca sa ma mai intereseze altceva in afara de aspectele strict tehnice. Deci ma anunti cand ai masuratori sau simulari, pentru descrieri fabulistice nu ma căuta, nu mai imi pierd timpul cu asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Acum 55 minute, sk24bpo a spus: Nu este topicul despre amplificatorul Hiraga ? Poti sa demonstrezi cu masuratori ca are distorsiuni mici acest amplificator ? Ne poti arata practic sau cu simulare, ce valoare are DF-ul ? Da, uite, sunt de acord 100% cu tine ca SARA e un jeg de schema de 2 parale, ca eu sunt neica nimeni dintr-o țară de cacao. Perfect, am stabilit asta acum, dar ne putem ne intoarce la subiect ? Anume, tu marele doktor in masurători, poti arata masuratori sau simulari cu amplificatorul Hiraga ? Pe mine nu ma intereseaza cum suna, eu nu dai 2 bani pe sunet, eu ascult la osciloscop si nu ma convingi decat cu "osciloscopul". Sunt prea sătul, prea hârșâit in audio ca sa ma mai intereseze altceva in afara de aspectele strict tehnice. Deci ma anunti cand ai masuratori sau simulari, pentru descrieri fabulistice nu ma căuta, nu mai imi pierd timpul cu asa ceva. Nah ca te-ai ofticat...dar asta e realitatea, n-am zis-o cu rautate. Le Monstre ala am doar o placa ramasa ca model, n-am sursa facuta pentru el. Daca aveam traf, drosel pt el il executam imediat, nu era asta o problema. Vreau sa fac JLH ala vechi , dar luna viitoare ca acum sunt cam aglomerat, si cu ocazia asta o sa fac si sursa pentru Hiraga 8W. O sa-ti arat masuratori pe care nu le-a pus nimeni pe forumul asta, tot ce e in cartea lui Metzler sau intr-un manual service bun. De exemplu n-am vazut pe aici sa masoare cineva real impedanta de iesire. Simularile sa stii ca ma lasa rece, pentru ca una e in simulare cu componente ideale si alta e in realitate, unde intervin derive termice, trasee de cablaj, interferente si chiar tolerantele pieselor. Oscilograme n-o sa-ti arat prea multe ca nu vezi nimic in ele, in schimb o sa vezi analize spectrale pe mai multe aparate. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 "Sunt prea sătul, prea hârșâit in audio ca sa ma mai intereseze altceva in afara de aspectele strict tehnice." Bade.... nu este așa și nu fi ipocrit, vezi că a spune cuiva că nu este o jignire, oricui i-ar plăcea să vândă măcar două amplificatoare pe lună, nimeni nu este prea hârșăit în audio, îți spun și de ce, cazul tău, degeaba te omori tu cu n măsurători să dovedești ce amplificatoare miraculoase faci .... dacă nu reușești să convingi cât mai mulți oameni că este muc și sfârc, să nu mai vorbim că nu ai reușit să concepi un amp care să se împace cu cât mai multe incinte, te-ai dus cu DF în munți, de asta nu place unora acel sound. Hai să mai dau una din casă, asta pentru că după n ani nu ai reușit să te lepezi de vorbe aiurea spuse profanilor, ai spus cuiva că SARA la care ai prezentat THD la 20W că livrează 20w in clasă A, lumea fiind mică..... omul m-a scapat pe mine de un amp, să nu mai vorbim că la ampul DM120 nici până în ziua de azi nu le-ai spus ălora care se chinuie să îl vândă să modifice prostia cu disipație 50w in clasă A, prostie care îi face pe unii să creadă că amplificatorul livrează 50w în clasă A, aceasi prostie o cred mulți despre Electrocompaniet, în descrierea acestor amplificatoare scrie "punct înalt de funcționare în clasă A" adică curent de bias mare, toți idioții dau năvală cu "amplificator 2x100w clasă A" neavând habar cum arată un monstru de 2x100W în clasă A. Fii mai cumpătat în afirmații pentru că cel puțin în București lumea este mică și suntem câțiva care ne ocupam cu așa ceva și mai ajung și pe la urechile noaste ce bazaconii le spui profanilor, cum am spus de n ori, nu numai eu, tu ești propriul tău dusman, nu prin ce faci, prin ce vorbești, aici ești mai reținut că nu poți bate câmpii oricum, în alte locuri vorbești orice..... numai ca să pari stăpân pe domeniul ăsta audio. Să vorbim și ce păreri ai in realitate despre sursele in comutație? Cum spui majorității că nu sunt ok in aparatura audio dar tu bagi o sursă în comutație in amp? Vezi aici este problema...... vorbele tale sunt ba de la est, va de la vest, cum bate vântul și interesul. Link spre comentariu
RST Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Mie mi se pare cam jenanta discutia despre clasa A, si mai ales concluziile care se trag. Prin definitie. liniaritatea ( se poate numi in termeni audio si " fidelitate " )care se poate obtine in clasa A nu poate fi atinsa de nicio alta " clasa " de functionare. Ca ampliful e conceput de A. Hiraga, ori de J. Costel...nu are nicio relavanta. Pentru obtinerea nush' carori feluri de distortorsiuni " placute urechii"...intradevar, celelalte clase de functionare sunt mai indicate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 @RST, Ai mancat tu tort cu paine si nu este bun? Nu te bagi in discutie daca nu ai prin casa o mâtă care s-a lipit de un radiator sau lampa in clasa A. Conceptele teoretice nu au loc. Trebuie sa ai ureche de lautar. Tigan in cazul ideal. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Cele doua amplificatoare amintite mai sus nu sint doua amplificatoare în clasa A ci sint o infinitate de amplificatoare în clasa A pt ca nu-i un amplificator cu un PSF stabilizat ci PSF-ul lui se plimba într-o plaja larga dependenta de temperatura și semnalul de intrare. Astept cu nerăbdare niște măsurători făcute profesionist la diferite temperaturi pe radiatoare și diferite niveluri de semnal. Cred ca @der_doktor este cel mai indicat sa facă aceste măsurători pt ca are și echipamente dar și experienta. Sper numai sa nu încerce sa modifice rezultatele dacă nu-i plac cum arata. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Acum 18 minute, sesebe a spus: Cele doua amplificatoare amintite mai sus nu sint doua amplificatoare în clasa A ci sint o infinitate de amplificatoare în clasa A pt ca nu-i un amplificator cu un PSF stabilizat ci PSF-ul lui se plimba într-o plaja larga dependenta de temperatura și semnalul de intrare. Astept cu nerăbdare niște măsurători făcute profesionist la diferite temperaturi pe radiatoare și diferite niveluri de semnal. Cred ca @der_doktor este cel mai indicat sa facă aceste măsurători pt ca are și echipamente dar și experienta. Sper numai sa nu încerce sa modifice rezultatele dacă nu-i plac cum arata. Bine că totuși infinitatea de amplificatoare sunt tot în clasă A, măcar atât...... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 (editat) @sesebe, la aparatele astea digitale nu prea poti manari nimic, asta pentru ca arata in clar pe ecran amplitudinea semnalului, frecventa si altele. Si pana la urma sa stii ca n-am nici un avantaj daca un aparat audio masoara bine sau nu, ca doar nu e proiectat de mine. In plus, stii ca e o vorba...toata viata muncesti sa-ti faci o reputatie, pe care o poti pierde intr-o fractiune de secunda.... @sesebe, m-ai omorat cu stabilizarea bias_ului....vorba lui @viobio..voua va plac alea cu piese mai multe care se aud la fel sau poate mai rau. Editat Ianuarie 16, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 1 oră în urmă, der_doktor a spus: @sesebe, la aparatele astea digitale nu prea poti manari nimic, asta pentru ca arata in clar pe ecran amplitudinea semnalului, frecventa si altele. Si pana la urma sa stii ca n-am nici un avantaj daca un aparat audio masoara bine sau nu, ca doar nu e proiectat de mine. In plus, stii ca e o vorba...toata viata muncesti sa-ti faci o reputatie, pe care o poti pierde intr-o fractiune de secunda.... @sesebe, m-ai omorat cu stabilizarea bias_ului....vorba lui @viobio..voua va plac alea cu piese mai multe care se aud la fel sau poate mai rau. Dacă le cunoști bine le poți face sa afișeze ceea ce vrei tu, și, pt un necunoscător în utilizarea aparatului, nici nu se va observa asta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 1 oră în urmă, Liviu.Mihaiu a spus: E de bine? Cel de a facut Hiraga, a pus un pumn de trazistori si alte alea la gramada pana a iesit de o ceva care amplifica. "Hiraga" suna interesant. Daca se chema "Vasile" (scuze celor cu acest nume, mai ales unuia dintre ei) nici dracu nu aprecia pozitiv aceasta adunatura de piese. Nimic constructiv din aceste afirmatii, din cand in cand afirmi ca doar doresti sa inveti din postarile altora si dintr-o data Hiraga a construit ceva dintr-un pumn de piese, mai citeste despre personalitatea acestuia fiindca a realizat amplificatoare superbe intraba-l pe @merck daca nu crezi Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 16, 2021 Partajează Postat Ianuarie 16, 2021 Acum 3 ore, der_doktor a spus: Nah ca te-ai ofticat...dar asta e realitatea, n-am zis-o cu rautate. Le Monstre ala am doar o placa ramasa ca model, n-am sursa facuta pentru el. Daca aveam traf, drosel pt el il executam imediat, nu era asta o problema. Vreau sa fac JLH ala vechi , dar luna viitoare ca acum sunt cam aglomerat, si cu ocazia asta o sa fac si sursa pentru Hiraga 8W. O sa-ti arat masuratori pe care nu le-a pus nimeni pe forumul asta, tot ce e in cartea lui Metzler sau intr-un manual service bun. De exemplu n-am vazut pe aici sa masoare cineva real impedanta de iesire. Simularile sa stii ca ma lasa rece, pentru ca una e in simulare cu componente ideale si alta e in realitate, unde intervin derive termice, trasee de cablaj, interferente si chiar tolerantele pieselor. Oscilograme n-o sa-ti arat prea multe ca nu vezi nimic in ele, in schimb o sa vezi analize spectrale pe mai multe aparate. Eu imi masor impedanța de iesire. Masor o tensiune sinusoidala de 20dBV in gol, apoi in 8ohm si la final in 4omhm. QA401 imi arata destul de precis valoarea de iesire asa incat sa pot detecta un damping factor de 1.000×. Cu un osciloscop bun si cu ceva tehnici poti aproxima chiar un DF de pana la 10.000×. Sunt si multimetre true-rms bune dar destul de scumpe. In fine, nu este ceva SF sa masori impedanta de iesire, macar la o singura frecventa. Viorel, cine a comandat sa-i fac un amplificator de-al meu a stiut foarte bine care este valoarea puterii in clasa A debitata pe boxa dar a dorit sa mearga pe puterea disipata de catre curentul de bias. De ce a facut asta ? Asa a considerat el ca da mai bine, deci marketing. A procedat exact cum procedeaza 90% din firmele de pe piata cu aparatele lor. Totusi sa-l respectam de Hiraga si sa ne restrangem la acest amplificator superb, audiofil. Chiar ar fi o mare lovitura de marketing daca pe Elforum s-ar prezenta masuratori cu el in conditiile in care prin alta parte nu exista. Va dati seama ca ar ramane toata planeta socata cum niste desculti ca romanii au putut efectua si publica masuratorile incredibil de bune ale monstrului Hiraga. Link spre comentariu
Postări Recomandate