Mircea Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Stefan, faceam o comparatie numai. Pentru ca, pana acuma, nici o parte nu a prezentat decat vorbe. Combate-ma cu masuratori, ca vorbe avem toti pe teava. Am zis, eu as construi maine Hiraga daca nu ar avea piese exotice. Si nu e chestie de bani, dar nu construiesc chestii unde piesele sunt vandute de maestrii in imperecheri si posesori de stocuri NOS. Da, azi mi-am comandat combinezonul, plec pe Marte in Iunie. Mai e un loc liber, dar mi-e ca nu te iau astia, ca esti fumator. PS: Legat de activitatea mea... electronica e un hobby, si asta va ramane - nu incerca sa ma convingi de superioritatea ta evidenta in domeniu. Ca fapt divers, acum contruiesc in RF mai mult, dupa o pauza de decenii. Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 M-as incumeta sa-l fac eu din curiozitate, dar pare prea scump pentru 8 w. Ma intreb daca merita. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 37 minute, Mircea a spus: Da, azi mi-am comandat combinezonul, plec pe Marte in Iunie. Mai e un loc liber, dar mi-e ca nu te iau astia, ca esti fumator. PS: Legat de activitatea mea... electronica e un hobby, si asta va ramane - nu incerca sa ma convingi de superioritatea ta evidenta in domeniu. Ca fapt divers, acum contruiesc in RF mai mult, dupa o pauza de decenii. Il poti lua linistit pe prietenul tau @sesebe in spatiu, poate concepeti impreuna o sursa in comutatie EMF free. Iar la mine sa stii ca electronica, in special latura audio nu mai e un hobby de vreo 20 de ani. Si ca incheiem discutia, nu ma cred superior nimanui, dar nici nu accept ipoteze neverificate adunate de pe net. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) NU exista masuratori si analize armonice moderne si facute pe scule performante la amplificatoarele Hiraga. Am intrebat in topic pe diyaudio daca a masurat cineva SR si nu a raspuns nimeni. Exista niste oscilograme vechi dar nu este precizat la ce putere au fost facute. (Daca la cea maxima, este ok.) O sa construiesc si eu doua module de "Monstru" si o sa il invit pe Sesebe ca sa am martor credibil cand masor Imi vinde si mie cineva doua perechi de feturi f bune pt intrare ? Editat Ianuarie 10, 2021 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Acum 3 ore, sk24bpo a spus: Haideti sa n-o mai dăm cotită. Hiraga din punct de vedere tehnic este o mizerie de amplificator parfumată cu clasa A ca sa pută frumos. Eu personal n-am vazut o alta schema mai proasta. Vad ca nimeni nu vrea sa-l masoare serios acum in 2021, ni se arunca niste mâzgăleli pe care abia poti sa le citești. L-am simulat acum un an si m-am ingrozit ce golănie a facut nea Hiraga acolo.... nu e nimic stabil, totul de modifica. Este exact ca o mașină careia i-a scos amortizoarele iar volanul e legat de roti cu guma de mestecat. Asa ceva iti ofera adrenalina, da, dar n-are nicio legatura cu tehnica, cu ingineria. Este doar un fel de procesor de sunet cu ceva amplificare care denatureaza puternic sunetul. Sa fie clar, ceea ce masoara bine se aude bine iar ceea ce masoară prost se aude prost. Aaaaaa, ca unora sunetul prost le provoacă extaz.... sa fie sanatosi, asta se numeste ca suna PLACUT, NU BINE. Bine inseamna transparent. Haideti sa ne pastram in discutii tehnice nu in aberatii audiofile puternic subiective. Noi am avut o discuție pe privat, atunci când ai simulat Hiraga, îți dădea cu virgulă simularea și funcționarea, nu te mai arunca cu capul înainte cu tot felul de afirmații fără să fi construit, înțeles cum funcționează și ascultat. Cum este..... tot susții că se duce în clasă AB? Recitesc iar discuția dintre noi doi pe mess.... Denaturează sunetul aberațiile din capul tău, eu sunt curios cum te-ai descurca tu dacă nu ai avea simulatorul ăla, de ani de zile ai suferința să îți dai cu părerea doar după schemă, fără să asculți sau să masori tu ceva, este o boală care te îngroapă și de care nu te poți lecui. Editat Ianuarie 10, 2021 de viobio Link spre comentariu
Mli Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Cred ca am eu 2 perechi ( detin un video sony din anii 70 facut bucati) si daca nu ma insel avea astfel de tranzistori pe partea de preamplificare pentru capul de redare. O sa caut maine si le donez, ca sunt prea curios ce sunet are. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 3 ore, merck a spus: L-ai facut cu 2SJ74 si 2SK170 pe intrare? In caz afirmativ, unde ai gasit de cumparat tranzistorii? Da, am făcut trei bucăți cu tranzistorii japonezi, tranzistorii au fost dați de un prieten care are cantități mari de tranzistori japonezi, cumpărați din Japonia, se ocupă cu restaurarea sculelor vintage. Acum 10 minute, Shambala a spus: NU exista masuratori si analize armonice moderne si facute pe scule performante la amplificatoarele Hiraga. Am intrebat in topic pe diyaudio daca a masurat cineva SR si nu a raspuns nimeni. Exista niste oscilograme vechi dar nu este precizat la ce putere au fost facute. (Daca la cea maxima, este ok.) O sa construiesc si eu doua module de "Monstru" si o sa il chem pe Sesebe sa am martor credibil cand masor Imi vinde si mie cineva doua perechi de feturi f bune pt intrare ? Să îl chemi și pe Raimond, l-aș chema eu să asculte unu, mai am două module asamblate dar nu mai am traf de alimentare, eu mă refer la varianta de 30w. Poate se murdărește în urechi de mizerie după ce ascultă. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Am cam toate piesele si cablajele si pt Monstru si pt versiunle de 30W. Si alimentari de top pt ambele. Doar tranzistorii de intrare imi lipsesc. O sa postez la Cumparari. Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 1 hour ago, viobio said: Denaturează sunetul... Discutia de baza era despre influenta unei alimentari SMPS asupra sunetului. Asta este si diferenta de opinii - caci nimeni nu a pus nimic concret care sa dovedeasca ce si cum. Tinand cont ca l-ai construit, si esti cunoscut ca fiind un constructor de o anumita valoare, nu cred ca merita discutat cazul cum suna asa cum l-a conceput si realizat Hiraga. E clar ca are un sunet bun. PS: am evitat sa folosesc superlative in 2 cazuri, sa nu se iste alta discutie. 41 minutes ago, Shambala said: Am cam toate piesele si cablajele si pt Monstru si pt versiunle de 30W. Si alimentari de top pt ambele. Doar tranzistorii de intrare imi lipsesc. O sa postez la Cumparari. Ideea de baza e sa fie si imperechiate. Da' bine. Ce mi-a recomandat producatorul actual (linearsystems.com): https://diyaudiostore.com/products/linear-systems-matched-jfets?_pos=1&_sid=ec6e7ad2e&_ss=r Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 1 oră, Shambala a spus: NU exista masuratori si analize armonice moderne si facute pe scule performante la amplificatoarele Hiraga. Am intrebat in topic pe diyaudio daca a masurat cineva SR si nu a raspuns nimeni. Exista niste oscilograme vechi dar nu este precizat la ce putere au fost facute. (Daca la cea maxima, este ok.) O sa construiesc si eu doua module de "Monstru" si o sa il chem pe Sesebe sa am martor credibil cand masor Imi vinde si mie cineva doua perechi de feturi f bune pt intrare ? Asteptam cu drag masuratorile Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 2 ore, Shambala a spus: Am cam toate piesele si cablajele si pt Monstru si pt versiunle de 30W. Si alimentari de top pt ambele. Doar tranzistorii de intrare imi lipsesc. O sa postez la Cumparari. Versiunea de 30w a fost construita de @niculian in urma cu un an si functioneaza foarte bine...iarna, constructia este bazata pe kit-ul achizitionat de pe ebay iar alimentarea este impresionanta avind condensatoare de 470000uF si drossele , in privinta sunetului pot spune ca este cu mult peste amplificatoarele clasa AB. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Am avut doua exemplare diy de Hiraga 30W, unul mai demult, unul pana relativ recent. Ambele sunau f bine, fara sa fie necesare capacitati de filtraj atat de mari precum cele din schema originala. Primul avea 2x60mF pt ambele canale, curent de 1,65A/canal, construit pe un cablaj f apropiat de cel original. Al doilea a avut 30mF+60mF pe canal, cu niste bobine intre ele. Nu am fost foarte curios cum suna Monstrul pt ca socoteam - gresit, ca 12W ar fi prea putin. Dar am sa il fac si pe el, acum sunt curios (am cablajele si pt cele doua versiuni de 20/30W si pt Monstru) Niculian montase gresit bobinele in alimentare - si posibil chiar in carcasa. Desi niste bobine atat de mari cum a pus el este posibil sa radieze brum oriunde si oricum le-ai pune in carcasa. Editat Ianuarie 10, 2021 de Shambala Link spre comentariu
vlad228 Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 In articolul care poate fi descarcat de aici http://hifisonix.com/hifisonix-kx-amplifier-preview/ sunt facute niste masuratori care cred ca sunt de interes pentru acest topic (performante hiraga). Masuratorile aunt comparative kx amplifier vs jlh vs hiraga. Apropo, ce parere aveti despre kx amplifier? Merita incercat/ testat? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 Uite si poze de la o placa de 8W- Hiraga Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 2SJ74 si 2SK170 trebuie sa fie BL nu GR. Link spre comentariu
Postări Recomandate