Mircea Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 N-am vrut sa dau detalii, las fiecaruia placerea sa citeasca. Eu am citit mai totul, versiunea originala (mai corecta decat traducerea in engleza). Legat de masuratori, vorbim de 1983, aparatura acelor vremuri, si de o comparatie a acelor vremuri. D-aia si comentariul cu CD-ul. Articolul e f interesant, d-aia i-am si alocat timp pentru citire. Daca s-ar putea construi cu piese din anul 2021, i-as da o sansa la o constructie. Altfel, nu caut sa cumpar piese raritati imperecheate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Tocmai ca eu l-am construit prima data acum vreo 20 de ani si ultimul cred anul trecut, o varianta la comanda clientului , un 6 canale. Omul a vrut sa aiba cate un amplificator separat pe bass, medii si inalte, pe fiecare canal. Stiu ca mai un cablaj cu piese complet, cand dau de el ii fac poza. La fel stiu ce inseamna alimentarea numai din acumulatori si ce diferenta este fata de alimentarea clasica cu traf de retea. Ce-mi pare mie bizar e ca multi vorbesc din auzite fara sa fi avut experimente legate strict de subiect. In concluzie cei care nu l-au facut practic, nu l-au masurat si nici auzit pe boxe, au perfecta dreptate. Pe vremuri babele barfeau pe la poarta, acum toate au cont pe forumuri si facebooci iar toata barfa (gosip) o gasesti citind indexul forumurilor. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Să-l simulăm ? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Da, da, te rog! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Am glumit, hai sa ne vedem de ale noastre. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Ti-e frica de @der_doktor? El nu-i decit cu audiofil cu multa aparatura de masura. Pariez ca nu va posta nici o masuratoare la acest amplificator desi il lauda. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Acum 7 ore, der_doktor a spus: Vezi fig.6 si analizele spectrale din fig.7-8-9. Figura 8: noise spectrum of a switching power supply quality. We note However, the presence of several harmonics. 10dB/div, range -25dbm...-60dbm, Figura 9: noise spectrum of a conventional power supply to filter Pi simple. The result is significantly higher than the versions with high efficiency despite lower scores on other parameters. 10dB/div, range -25dbm...-54.2dbm, In a doua figura (nr.9) nivelul de zgomot al analizorului a fost urcat cu 6dbm adica o pacalire pe fata pt cine nu stie sa citeasca informatiile afisate pe ecran. Daca ar fi sa suprapunem cele doua masuratori, masuratoarea din imaginea de jos ar fi mai sus pozitionata pe graficul afisat. Adica graficul din figura 9 ar fi fost mai sus decit cel din figura 8 daca ar fi afisate pe aceeasi imagine. Editat Ianuarie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 @sesebe ai putea estima DF amplificatoarelor cu tranzistori clasa A din care face parte si Hiraga ? Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Roaga-l pe @Raimond sa-l simuleze si sa puna aici valoarea rezultata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Acum 37 minute, sesebe a spus: Roaga-l pe @Raimond sa-l simuleze si sa puna aici valoarea rezultata. Stii cum se determina rezistenta de iesire a amplificatorului si a sursei de alimentare ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 Marius, iti pierzi timpul de pomana, la fel ca si mine, @sesebee departe de audio, degeaba incerci sa-i deschizi ochii, o tine pe a lui. N-a construit, n-a masurat si nici ascultat amplificatoare. Vorbeste de pe net ca Virgil ala, si culmea... amandoi din Iasington. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Daca credeti ca va puteti face o imagine asupra sunetului acestui amplificator dintr-o simulare, sa stiti ca este absolut fals. Este unul din acele amplificatoare care suna incredibil fata de ce ar sugera simularile. Ambele amplifuri cu tz in cl.A ale lui Hiraga au fost construite de-a lungul deceniilor de catre curiosi sau entuziasti in multe mii de exemplare, si s-au facut zeci si zeci de auditii colective (si comparative). S-au scris sute de pagini si de observatii si de pareri tehnice, si de impresii despre cum suna. Una din observatiile comune interesante mi s-a parut cea care sustine ca suna mai bine alimentat liniar de la retea decat din acumulatori sau dintr-o sursa stabilizata. Nu am incercat si nu voi incerca niciodata alimentarea din acumulatori, nu sunt dispus sa dau 500-1000 euro pe baterii doar pt un test. Dar am incercat mai multe variante de filtrare si va asigur ca sunt solutii care permit lipsa oricarui brum, chiar pe incinte de 104db. Editat Ianuarie 10, 2021 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 10, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Acum 42 minute, popa marius a spus: Stii cum se determina rezistenta de iesire a amplificatorului si a sursei de alimentare ? Foarte simplu! Si in testare dar si in simulare cel mai simplu este sa masori tensinuea de iesire in conditii perfect identice dar pe doua sarcini de valori diferite iar apoi din cele doua valori rezultate se poate calcula foarte usor rezistenta interna echivalenta. Rezistenta de iesire a sursei de alimentare se masoara/carculeaza exact la fel, variatia tensiunii de iesire raportata la variatia sarcinii. In cazul sursei de alimentare se poate calcula/masura si in DC dar si la diferite frecvente. Cu rezistenta (impedanta mai corect spus) de iesire la diferite frecvente se poate trasa si un grafic pt a vedea cum variaza in functie de frecventa. @Shambala iti poti face totusi o ideie, chiar daca nu completa. Daca semnalul de iesire este identic celui de intrare avind armonicile la valori foarte foarte mici atunci ai de-aface cu un amplificator "transparent" care nu-si pune amprenta proprie asupra sunetului. Daca in schimb armonicile au amplitudini mai mari atunci amplificatorul va "colora" sunetul lasindu-si amprenta proprie si atunci trebuie neaparat si ascultat ca sa-ti dai exact seama cum suna pt ca numai analiza spectrala nu-ti da suficiente informatii. Astea sint in general amplificatoarele preferate de audiofili (nu neaparat haudiofili). Da, asa cum spune @der_doktor sint departe de audio, de miturile haudiofile. Haudiofilii au o credinta proprie in miturile haudiofile si nu-i vei face sa-si schimbe parerea oricit ai incerca. De exemplu un amplificator proiectat si realizat de un necunoscut in domeniul audiofililor nu va suna aproape niciodata asa cum trebuie comparat cu o schita realizata de un guru in audio care sigur va suna extraodinar indiferent cit de "pe genunchi" a fost conceput. Editat Ianuarie 10, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 (editat) Eu am probat toate Hiraga pe niste boxe cu 102dB SPL(Kenwood KL-777), boxe pe care special le-am cumparat pentru testarea amplificatoarelor cu tuburi si clasa A. Orice urma de brum imediat se aude in boxele astea, atat de sensibile sunt. Ca sunet, nici nu pot sa exprim in cuvinte cat de bine se aud, sunt pe patru cai cu bass de 15''. Orice amplificator care a trecut testele de masura si a prestat bine pe KL-777 am fost sigur ca e OK si clientul multumit. Exact cum a zis @Shambala, daca Hiraga nu era asa bun nu-l construiau zeci de mii de entuziasti. Si tot din cauza asta l-am construit si eu...ma rodea ceva...de ce toti se omoara sa-l construiasca...doar 8W in clasa A. Mai sunt niste smecherii cu bias_ul, in schema originala rezistorii aia de reglaj bias sunt dati generic. Dar pus pe analizorul de spectru si reglat cum trebuie se schimba multe. Ma rog asta e partea a doua rezervata avansatilor, celor familiarizati cu Hiraga, si care stiu cum trebuie sa sune. @sesebe, ti-am mai zis de cateva ori....daca vorbesti doar din auzite sau de pe net si nu concret din ce ai experimentat tu, toti o sa te ia in ras. Pune mana si lucreaza efectiv, sa vezi cum se schimba treaba. Editat Ianuarie 10, 2021 de Vizitator Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 10, 2021 Partajează Postat Ianuarie 10, 2021 13 hours ago, sesebe said: Pai crezi ca poti discuta tehnic corect cu audiofilii? Cu unii Da, cu cei mai multi ... NU! Cu asta (minutul 1:10) eu zic ca poti sa discuti tehnic, desi este audiofil. Link spre comentariu
Postări Recomandate