Mircea Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Multumesc Stefane, o intepatura pe pagina precedenta, una aici. Tine-o tot asa, ai sa tot aduni colegi de discutie. Ca in afara de comentarii fara sustinere si misticisme... mai multe nu postezi. Pacat, aveam cu totul alta idee despre tine, si stii ca am mai discutat. Vorbeam de o antena de CB acolo, evident ca poti regla in cateva canale adiacente doar cu un SWR. Hai sa-ti dau o sansa sa ne uimesti, care raspuns armonic il preferi? Nu te intreb degeaba, am sa-ti clarific dupa ce raspunzi. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 @Mircea, nu sunt intepaturi, si, ceea ce ai zis in topicul ala legat de RF e valabil si la audio. Interesant este ca multi de aici au conturi si pe diyaudio, dar acolo nu comenteaza nimic, nu de alta dar pe forumul ala nu pot prosti pe nimeni, e unul international si oricand te poti trezi ca te trimit colegii la ..biblioteca. @zal, a zis o vorba desteapta..''noroc ca nu stiu strainii romaneste'' si nu pot citi ce se scrie pe aici. In completare...noroc ca google translate nu este, inca, in stare sa traduca toate cuvintele romanesti. Legat de FFT_urile alea..ce sa zic...a doua poza prezinta o distributie armonica mai uniforma decat prima, in sensul ca amplitudinea armonicilor secundare pare mai echidistanta decat la prima poza, exact nu pot sa spun deoarece sunt puse in format mic pozele. In general, se axeaza fundamentala pe 0dB, pentru o urmarire usoara a amplitudinilor armonicilor secundare. In prima poza ai (ochiometric): K2-K3=5dB K3-K4=15-20dB K4-K5=20dB iar in a doua poza cam 10dB intre doua consecutive. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Daca e vb strict de simulari, cu un AO ca etaj de intrare si cu o configuratie destul de simpla poti scoate armonicele impare la fel de jos ca in pozele de mai sus. Intrebarea este daca le auzi. gand e cu 10^-4 sau -5 nu stiu ce sa zic. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Da, mai ales topicul despre Hiraga 8W de pe diyaudio.com merita citit. Sau topice de genul "the very best op amp", etc. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 1 hour ago, guest said: @Mircea @zal Legat de FFT_urile alea..ce sa zic...a doua poza prezinta o distributie armonica mai uniforma decat prima, in sensul ca amplitudinea armonicilor secundare pare mai echidistanta decat la prima poza, exact nu pot sa spun deoarece sunt puse in format mic pozele. Poza a doua este la capitolul: cum entuziastii pot ameliora raspunsul armonic al unor produse de top. Deci, prima poza e schema originala, cu piese calculate din fabrica. Deci, nu e musai sa fie de marca ca sa fie optimal conceput. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 26 minutes ago, Sharky said: Daca e vb strict de simulari, cu un AO ca etaj de intrare si cu o configuratie destul de simpla poti scoate armonicele impare la fel de jos ca in pozele de mai sus. Intrebarea este daca le auzi. gand e cu 10^-4 sau -5 nu stiu ce sa zic. Daca nu stai ''bine'' cu auzul sau ai niste boxe cu SPL foarte mic sau facute pe genunchi, ce rost mai are sa construiesti un amplificator de 8W cu tranzistori in clasa A? Oricum, fara piese, fara aparate de masura si fara experiente cu clasa A, nu o sa iasa nimic. @franzm astept ziua cand voi citi postarea ta pe diyaudio cum ca Le Monstre e generator de armonici. Bin gespannt. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Nu din armonici rezulta sunetul acestui.... hai sa-i zicem amplificator, ci din comportamentul dinamic cu sarcina. Ia simulati tensiunea la iesire variind sarcina intre 2 si 16 ohm, repetati testele diverse tensiuni de iesire si frecvente. In mod normal iesirea trebuie sa reflecte exact intrarea, multiplicata de x ori. Daca am simulat eu bine acum un an si n-am gresit ceva, acest amplificator nu urmareste riguros intrarea. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 @validae, comentariul lui este raspuns la sugestia mea ca nu e musai un analizor de spectru pentru un reglaj, dupa cum sugera Eduard. Sugestia mea de reflectometru e evident inferioara analizei propuse, insa in cazul de fata chiar nu are relevanta tehnica. 3 minutes ago, sk24bpo said: Nu din armonici rezulta sunetul acestui.... hai sa-i zicem amplificator, ci din comportamentul dinamic cu sarcina. Ia simulati tensiunea la iesire variind sarcina intre 2 si 16 ohm, repetati testele diverse tensiuni de iesire si frecvente. Adevarat, asta am observat si eu. Din pacate, eu nu mai fac simulari la Hiraga. Las cui vrea placerea. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 1 minute ago, Mircea said: Poza a doua este la capitolul: cum entuziastii pot ameliora raspunsul armonic al unor produse de top. Deci, prima poza e schema originala, cu piese calculate din fabrica. Deci, nu e musai sa fie de marca ca sa fie optimal conceput. Hiraga 8W, facute de mine, aratau o distributie armonica mult mai echidistanta decat poza ta a doua, aia pentru ''entuziasti''. Si, da, fara imperecheri de piese n-ai nici o sansa sa obtii o distributie spectrala decenta. Masuratorile sunt singurele care pot confirma asta, daca le poti face. Simularea este doar o tinta finala si uneori nu prea bate cu realitatea, tocmai datorita diferentelor dintre o componenta ''ideala'' si una reala, facand abstractie de asezarea fizica a componentelor pe PCB. Link spre comentariu
KISS Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 On 1/10/2021 at 2:44 PM, sk24bpo said: Haideti sa n-o mai dăm cotită. Hiraga din punct de vedere tehnic este o mizerie de amplificator parfumată cu clasa A ca sa pută frumos. Eu personal n-am vazut o alta schema mai proasta. Vad ca nimeni nu vrea sa-l masoare serios acum in 2021, ni se arunca niste mâzgăleli pe care abia poti sa le citești. L-am simulat acum un an si m-am ingrozit ce golănie a facut nea Hiraga acolo.... nu e nimic stabil, totul de modifica. Este exact ca o mașină careia i-a scos amortizoarele iar volanul e legat de roti cu guma de mestecat. Asa ceva iti ofera adrenalina, da, dar n-are nicio legatura cu tehnica, cu ingineria. Este doar un fel de procesor de sunet cu ceva amplificare care denatureaza puternic sunetul. Sa fie clar, ceea ce masoara bine se aude bine iar ceea ce masoară prost se aude prost. Aaaaaa, ca unora sunetul prost le provoacă extaz.... sa fie sanatosi, asta se numeste ca suna PLACUT, NU BINE. Bine inseamna transparent. Haideti sa ne pastram in discutii tehnice nu in aberatii audiofile puternic subiective. On 1/10/2021 at 6:07 PM, viobio said: Noi am avut o discuție pe privat, atunci când ai simulat Hiraga, îți dădea cu virgulă simularea și funcționarea, nu te mai arunca cu capul înainte cu tot felul de afirmații fără să fi construit, înțeles cum funcționează și ascultat. Cum este..... tot susții că se duce în clasă AB? Recitesc iar discuția dintre noi doi pe mess.... Denaturează sunetul aberațiile din capul tău, eu sunt curios cum te-ai descurca tu dacă nu ai avea simulatorul ăla, de ani de zile ai suferința să îți dai cu părerea doar după schemă, fără să asculți sau să masori tu ceva, este o boală care te îngroapă și de care nu te poți lecui. Link spre comentariu
mradu2005 Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 (editat) Editat Martie 6, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
KISS Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 @mradu2005, piesele alea folosite in simulare nu cred ca au aceiasi parametri ca alea din schema originala. Observ ca si unele valori ale rezistentelor sunt modificate. Incercati, totusi, sa simulati schema originala respectand valorile si tipul componentelor, altfel n-are nici un sens sa discutam pe alta schema. Link spre comentariu
mradu2005 Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 (editat) https://i.imgur.com/itoPzVu.png Editat Martie 6, 2021 de mradu2005 Link spre comentariu
RST Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Q1 si Q4 + R1, R2, R13, R14 nu au niciun rol in schema si sunt cel mult generatoare de zgomot. Veti observa lucrul asta daca refaceti simularea fara componentele mentionate mai sus. Reajustati eventual R5 si R11. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 6, 2021 Partajează Postat Martie 6, 2021 Acum 2 ore, guest a spus: Daca nu stai ''bine'' cu auzul sau ai niste boxe cu SPL foarte mic sau facute pe genunchi, ce rost mai are sa construiesti un amplificator de 8W cu tranzistori in clasa A? Era o intrebare. In rest toti se lauda ca au tot felul de auzenii intre cabluri, stechere si tot asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate