maxente Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Ai de stat la coada pentru asta ! Si eu astept sa imi demostreze cu masuratori dezastrul produs de sursele in comutatie alimentand amplificatoare audio. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Acum 9 minute, maxente a spus: Ai de stat la coada pentru asta ! Si eu astept sa imi demostreze cu masuratori dezastrul produs de sursele in comutatie alimentand amplificatoare audio. Am avut recent un Nagra MPA facut varza. Ia cazut PFC_ul, apoi sursele in comutatie si amplificatoarele finale. Defecte in lant. Daca era facut cu trafo in cel mai rau caz se ardeau finalii pe un canal din cauza suprasarcinii. Aici s-a bulit invers, nu din cauza suprasarcinii ci din cauza surselor. Si nu cred ca sursele in comutatie facute in regim diy sunt mai bune ca alea dintr-un aparat omologat. Masuratori la Hiraga o sa fac (din nou) cand o sa am timp si oricum nu vad sensul acestora. Eu stiu cum masoara si ce poate pentru ca l-am construit de mai multe ori. Aici observ ca nu-l face nimeni dar il critica toti, fara sa-l fi masurat sau auzit vreodata. Link spre comentariu
Mircea Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 (editat) On 2/5/2021 at 6:48 AM, ex.escu said: Un punct de vedere al unui profesionist in domeniu , vizavi de consumul amplificatoarelor in contratimp ,clasa A, (din care face parte si Hiraga), Tim de Paravicini (r.i.p.), cel care a proiectat, printre altele, Musical Fidelity A1. As to Class A.doc 20 kB · 36 downloads De ce trebuia pus un Word cu 7 linii de text? As to Class A, people cannot get into their minds the analogy with tube amps and realise that the two halves of the circuit are additive so that total available current is 1600mA [he assumes a standing current of 800mA] and the peak is about 2.3 amps. Power consumption of a push-pull class A amp is 50 percent efficient so 20 watts per channel times 2 is 80 watts from the mains. As a final proof, if the amp is driven into an 8 Ohm load with a sine wave at full output the heat sink temperature fell by more than 10 degrees. Because 40 of these watts is now in the load. Tim de Paravicini Uite de unde vine textul (una dintre sursele de pe internet), poate ii place cuiva si restul paginii. Editat Februarie 6, 2021 de Mircea Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Acum 42 minute, der_doktor a spus: Si nu cred ca sursele in comutatie facute in regim diy sunt mai bune ca alea dintr-un aparat omologat. DE crezut oricum se crede la biserica... nu pe forum. IA vezi la petardele de amplifuri chinezesti, sursa da direct, fara nici un fel de limitare. Crapa etaju final, trage totu cu el. Omologate si ele. Vorbim de electronica dar nu stiam sa facem o limitare de curent. Ce crapa crapa din neatentie asupra unor detalii, sa lasam misticismul si textele laoparet. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 (editat) 1 oră în urmă, der_doktor a spus: Am avut recent un Nagra MPA facut varza. Ia cazut PFC_ul, apoi sursele in comutatie si amplificatoarele finale. Defecte in lant. Daca era facut cu trafo in cel mai rau caz se ardeau finalii pe un canal din cauza suprasarcinii. Aici s-a bulit invers, nu din cauza suprasarcinii ci din cauza surselor. Si nu cred ca sursele in comutatie facute in regim diy sunt mai bune ca alea dintr-un aparat omologat. Pai stai putin ca aici deviem. Nu despre cat de prost e proiectata sursa si ce alte bube o mai avea ea. Treaba cu masuratorile amplificatorului alimentat dintr-o anumita sursa este de fapt discutia. Daca tot ai reparat sursa de la acel amplificator, de ce nu te-ai incumetat sa ii faci niste masuratori, ca tot il aveai pe masa si sculele necesare ? Editat Februarie 6, 2021 de maxente Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2021 Partajează Postat Februarie 6, 2021 Acum 1 minut, maxente a spus: Pai stai putin ca aici deviem. Nu despre cat de prost e proiectata sursa si ce alte bube o mai avea. Treaba cu masuratorile amplificatorului alimentat dintr-o anumita sursa este de fapt discutia. Daca tot ai reparat sursa de la acel amplificator, de ce nu te-ai incumetat sa ii faci niste masuratori, ca tot il aveai pe masa si sculele necesare ? Tocmai ca nu se merita reparat Nagra ala, o sa ajunga ''donator'' de piese, daca o mai fi ceva bun in el. Observ ca ai uitat oferta mea sa-ti masor amplificatorul ala gratis si refuzul tau. Oricum, aici, vorbim despre Hiraga 8W si n-are rost sa deviem de la subiect. @Sharky, sorry pentru exprimarea mea ambigua. Incep sa ''cred'' ca suntem pe un forum de lingvistica. Link spre comentariu
ex.escu Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Dl.Mircea, doc. era prin arhiva (nu stiam ca deranjeaza), am facut amplificatorul in urma cu cativa ani, functioneaza bine, nu are nevoie de componente selectionate ,de sursa cu zeci de mii de uf, am considerat util comentariul proiectantului,amplificatorul fiind cam din aceeasi categorie cu Hiraga. Ambele se pot realiza rapid pe un cablaj de test , se pot folosi 2 alimentatoare de laptop in serie pentru test,etc. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Nu e ligvistica domne, dar cand spui ca o sursa care a crapat e mai buna ca toate diy, eu ce sa zic? Nu or fi astea diy maxim in domeniu, dar nici nu crapa ca proastele. Ba multe diy is supradimensionate. La asta ma refeream. Link spre comentariu
manaila dorin Postat Februarie 7, 2021 Partajează Postat Februarie 7, 2021 Acum 15 ore, der_doktor a spus: Am avut recent un Nagra MPA facut varza. Ia cazut PFC_ul, apoi sursele in comutatie si amplificatoarele finale. Defecte in lant. Daca era facut cu trafo in cel mai rau caz se ardeau finalii pe un canal din cauza suprasarcinii. Aici s-a bulit invers, nu din cauza suprasarcinii ci din cauza surselor. Si nu cred ca sursele in comutatie facute in regim diy sunt mai bune ca alea dintr-un aparat omologat. Masuratori la Hiraga o sa fac (din nou) cand o sa am timp si oricum nu vad sensul acestora. Eu stiu cum masoara si ce poate pentru ca l-am construit de mai multe ori. Aici observ ca nu-l face nimeni dar il critica toti, fara sa-l fi masurat sau auzit vreodata. Hai domnule ca sursele astea diy nu sunt asa proaste, de ce??? Pentru ca nu sunt facte pentru vanzare :)) Nu sunt mare electronist si am reusit sa fac in regim hobistic o sursa destul de nervoasa (maxente mersi inca odata) si cu protectii bibilite bine, la un final facut sarma a intrat sursa in protectie si asa a ramas fara defecte in lant Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 9, 2021 Partajează Postat Februarie 9, 2021 La 02.02.2021 la 17:54, Sharky a spus: Acu intreb si eu: ce rost are sa pui mosfet de putere in etajul de intrare? Update: Are balta peste pentru toti. Cu bipolari la intrare, VAS dedicat si amplificare mare în bucla deschisa (si oarece fineturi) sunt mai multe proiecte de amplificatoare clasa A de-ale lui AKSA pe forumul diyaudio (Alpha Nirvana, etc.). Link spre comentariu
KISS Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 On 2/6/2021 at 8:05 PM, Guest said: Masuratori la Hiraga o sa fac (din nou) cand o sa am timp si oricum nu vad sensul acestora. Eu stiu cum masoara si ce poate pentru ca l-am construit de mai multe ori. Aici observ ca nu-l face nimeni dar il critica toti, fara sa-l fi masurat sau auzit vreodata. Aveti aici masuratori si analize spectrale, inclusiv functie de modelul sursei de alimentare, pentru Hiraga Le Monstre 8W. https://sound-au.com/tcaas/monster29.htm Iar, ca sa-l faci sa masoare asa cum este in link, ai nevoie de analizor de spectru. Link spre comentariu
Mircea Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 Cunosteam postatea asta - s-a discutat, ba chiar am indicat un link catre versiunea originala in franceza. Versiunea engleza are niste traduceri aiurea. Nu asta e problema insa. Problema e ca nu descrie si setupul de test... ca sa te parafrazez. Deci, e buna sau nu?! Link spre comentariu
KISS Postat Martie 2, 2021 Partajează Postat Martie 2, 2021 In link_ul ala cine are ochi sa vada...vede tot. E suficient sa privesti analizele alea spectrale si diagramele cu distorsiunile ca sa intelegi cat poate schema asta. Daca e cineva interesat, desi nu prea cred, putem discuta detaliat fiecare diagrama si analiza spectrala. Setup_ul de masura este generic, adica amplificatorul este alimentat si iesirea este pe sarcina pur rezistiva de 8 Ohmi. Semnalul de intrare este sinus (se observa in analiza spectrala). Este procedura standard de test a oricarui amplificator de audiofrecventa. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 2, 2021 Autor Partajează Postat Martie 2, 2021 (editat) La 08.01.2021 la 15:50, sesebe a spus: Salutare, La schema asta: 1. Cum este setat curentul de repaos? 2. Cum se realizează compensarea termica pt. acest curent de repaos? Se pare ca s-a cam deviat de la subiect. Intrebarile initiale erau altele: "1. Cum este setat curentul de repaos? 2. Cum se realizează compensarea termica pt. acest curent de repaos?" si desi s-au dat citeva raspunsuri la inceput, raspunsurile sint incomplete. Mai exact parerea mea este ca aceasta schema nu prea are compensare cum trebuie la curentul de repaos in functie de temperatura si in plus nici in regim dinamic curentii nu sint asa cum trebuie. Poate sa-mi demonstreze careva ca ma insel sau ne invirtim doar in jurul cozii laudind o schema arhaica facuta folosind componente din alte milenii, si si cadem in misticism mai ceva ca oamenii cavernelor. Editat Martie 2, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Postări Recomandate