Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Informatii module

bodyxx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bodyxx

8

• Jhonny

3

• yo9gcc

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Păi şi nu spui din ce provin ? Greu de crezut că vei găsi pe cineva care să se fi lovit de exact aceste module, ştiind exact de unde provin şi mai ales schema...

Link spre comentariu

Al doilea e posibil să fie dintr-o staţie, că văd trimeri ceramici, cuarţ, condensatori stiroflex şi bobine cu miez reglabil, dar primul văd că are un conector RS232 dar nu pare să aibă legătură cu transfer de date, ci pare utilizat într-un mod neconvenţional.Ca să ai vreo şansă de a afla ce sunt exact, trebuie să pui mai multe poze clare de aproape, care să indice eventuale coduri marcate, iar componentele să se vadă clar.Nu spera că cineva va scoate prin releveu schema doar din acele poze, dar sunt şanse să fie cineva care să le recunoască.Foloseşte o lumină de zi de preferat sau fluorescentă difuză, să nu dai cu blitz-ul că ies reflexii supărătoare...

Editat de validae
Link spre comentariu

Si primul tot din statie radio este, cred ca de la r1070 sau 1071 este partea de final emisie, se vad tranzistoarele final KT si in dreapta sus este chiar un reflectometru  care trimite comada la antena tuner a statiei. Conectorul r232 se folosea si la receptoarele romanesti R2500, R2502 la interconectarea intre module.

Link spre comentariu

Frecventa de lucru cred ca merge folosita doar pe la 70mhz cam in jurul acelei frecvente lucra statiile militare romanesti. Ca si putere, sper sa nu ma fac de ras, dar mai mult de 10w nu cred ca scoate mai ales ca avea alimentare de la acumulator 12v. Daca le ai putin cu electronica poti incerca sa scoti schema, sigur partea de intrare RF este pe cablul alb coaxial din stanga  iar daca nu are alta mufa care nu se vede, iesirea este pe cablul coaxial din stanga. Partea cu conector sigur este alimentarea 12v polarizarea pe la tranzistori. Dar nu stiu daca se merita, modul de lucru era MF, sa il modifici pentru SSB se modifica polarizarea pe la tranzistori....mult de lucru, dar daca vrei..poti!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări