andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Continui sa va prezint din realizarile mele in domeniul audio, un pick-up realizat din ''gunoaie'' :)) am avut sansa sa cumpar un ''schneider'' cu un pret de mai nimic, drept e ca intr-o stare deplorabila, dar ceea ce ma interesa in mod deosebit ,bratul (un micro-seiki), s-a dovedit a fi cat se poate de bine pastrat ... si asa arata bratul dupa demontare si curatare nu am poze, dar bratul a suferit doua modificari majore si anume micsorarea flansei de prindere si renuntarea la mecanismul de liftare automata a acestuia la revenirea in pozitia de stop (fiind un pick-up semiautomat) transformand-ul doar intr-un lift arm manual... o a doua achizitie pentru acest proiect a fost un al doilea pick-up gen ''omnitronic'', mai avantajos la pret decat primul, a carui carcasa fusese avariata iremediabil, de la care am preluat toata electronica aferenta (controlul digital al turatiei)... toata partea electronica am tranferat-o intr-o noua carcasa, folosind implicit tastele on/off, 33/45 deasemenea am extras din carcasa de plastic zona aferenta ansamblului ax (spindle) + motor + canal rulare curea...(il voi numi ''mecanism'') am continuat cu aducerea platanului la un aspect cat mai apropiat de cel din fabrica, si am realizat un slipmat din pluta de 3mm grosime... si acum constructia propriuzisa... din placaj de 4mm grosime coli format A2 s-au debitat pe un cnc cu freza 7 layere, avand acelasi contur exterior, dar diferite la interior astfel incat prin suprapunere si lipire sa rezulte o carcasa in care sa pot integra ''mecanismul'' , iar bratul sa vina la inaltimea normala de montare... ansamblul in ''presa'' la lipire... si forma finala... asa arata cu ''mecanismul'' si suportul bratului puse pe pozitie ... mai departe a urmat furniruirea cu furnir de nuc pe cant .... si partea superioara... si implicit lacuirea (lac poliuretanic) si pozele de final.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Domnule, lucrarea asta depășeste zona DIY!... E profesionalism!... superba! Felicitari! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Subscriu la acest comentariu.... Super ! Felicitari !!! Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 (editat) Multumesc pentru aprecieri! Stima! Editat Ianuarie 6, 2021 de andrei40 Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Perfect!!!! Uite ca mai sunt si oameni care muncesc cu drag si fac lucruri frumoase. Felicitari, Andrei!!! Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Acum 24 minute, der_doktor a spus: Perfect!!!! Uite ca mai sunt si oameni care muncesc cu drag si fac lucruri frumoase. Felicitari, Andrei!!! Multumesc! Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Din Toată inima felicitări. Link spre comentariu
icar Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Frumoasa realizare. Acum 40 de ani a facut si eu unul. Bratul era unipivot, pe safir, antiscating, dispozitiv pentru absorbtia vibratiilor, doza magnetica, initial capacitiva, transmisia semnalului prin baie de mercur, motor asincron, transmisie prin curea. Dupa un timp, am schimbat bratul initial, facut din sticlotextolit, cu unul de la un pick-up cehesc, din fibra de carbon. Acum zace in pod. Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 @andrei40: Ne aratati, va rog, si piciorusele? Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 O realizare deosebita, felicitari ! Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 7, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 Acum 9 ore, franzm a spus: @andrei40: Ne aratati, va rog, si piciorusele? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum