ALEKS Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 (editat) Felicitari pentru realizare. Cablajele sunt foarte frumoase. Cu ce program le-ati proiectat? De asemenea, cum ati taiat tabla de aluminiu (cea de la sasiul intermediar) atat de bine? Imi inchipui ca ati folosit un soi de ghilotina? ALEKS Editat Ianuarie 6, 2021 de ALEKS Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Multumesc pentru felicitari! Folosesc pentru desenarea cablajelor doar AUTOCAD, si nici un altfel de program de desenare, din simplul motiv ca pot face desenele exact cum imi doresc... Tabla de la sasiul intermediar cum l-ai numit tu, am cumparat-o exact asa cum se vede, s-a potrivit de minune, dar nu intotdeauna am un astfel de noroc si atunci sincer sa fiu apelez la o cunostiinta care are posibilitatea de a face taieri rectilinii pe un fierastrau banzic astfel incat dupa taiere placa rezultata sa fie impecabila, cu o ghilontina niciodata nu va iesi impecabil... Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Arata frumos amplificatorul. E mai bine sa se deseneze in programe CAD speciale pentru cablaje pentru ca ai posibilitatea de a genera fisierele gerber pentru fabrica. Nu stiu daca din autocad se pot exporta in gerbere. La cat costa acum sa faci cablajele intr-o fabrica, parca nu mai merita efortul sa te chinui cu corodatul. Aveti o schema electrica mai clar desenata ? Ce am gasit eu pe internet e desenata la o calitate proasta. Link spre comentariu
FloreaIon Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 On 1/4/2021 at 8:22 PM, Усилитель said: Ingenios, practic si frumos realizate. Stilul circuitului imprimat ne seamana, nici mie nu-mi plac traseele subtiri si drepte, colturi.... (unul care are stilul acela a denumit al meu :rame calcate in picioare = dar eu nu am asa exfolieri la lipituri ca el...) Unde se gasesc piulite nituibile...? de la mine , am de 5 de 6 de 8 si de 10 @andrei40 cu ce ai stanat cablajele? Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 (editat) Acum 12 minute, FloreaIon a spus: de la mine , am de 5 de 6 de 8 si de 10 @andrei40 cu ce ai stanat cablajele? si solutia de stanare se gaseste de cumparat pe net sau se gasea, habar n-am acum daca mai au la vanzare...nu stiu daca pot sa spun aici firma sa nu se considere reclama... am trimis mesaj privat, au pe stoc... Editat Ianuarie 6, 2021 de andrei40 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Ianuarie 6, 2021 Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Nu este reclama, poti posta aici or mai fi si altii interesati. Multumesc. Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 6, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2021 Acum 52 minute, maxente a spus: Acum 4 minute, vijelie02 a spus: Nu este reclama, poti posta aici or mai fi si altii interesati. Multumesc. Solutie de stanare se gaseste la CONEX ELECTRONIC sub denumirea de SET STANARE SUR-TIN BUNGARD Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 (editat) @andrei40 Observ in schema aparatului QUAD 606 ca transformatorul nu are priza mediana la infasurarile de alimentare pentru fiecare canal. La amplificatorul tau cum ai folosit, tot la fel sau ai pus un traf cu prize mediane ? Nu inteleg de ce s-a mers pe infasurari clasice si GND flotant tras din mijlocul electroliticilor de filtraj. Or fi avut vreun lot de transformatoare simple pe stoc sau care e avantajul de au mers asa ? Editat Ianuarie 7, 2021 de maxente Link spre comentariu
andrei40 Postat Ianuarie 7, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 (editat) Acum 47 minute, maxente a spus: @andrei40 Observ in schema aparatului QUAD 606 ca transformatorul nu are priza mediana la infasurarile de alimentare pentru fiecare canal. La amplificatorul tau cum ai folosit, tot la fel sau ai pus un traf cu prize mediane ? Nu inteleg de ce s-a mers pe infasurari clasice si GND flotant tras din mijlocul electroliticilor de filtraj. Or fi avut vreun lot de transformatoare simple pe stoc sau care e avantajul de au mers asa ? eu unul am respectat schema... si explicatia... ''These amplifiers have a non-conventional power supply with a “virtual mass”. The advantage is that no DC power can go to the output so the clamp-circuit is no longer needed and that you will only need one fuse to protect the power-supply.'' o gasesti in link-ul de mai jos... http://quadrevisionspot.blogspot.com/2009/12/quad-306-monoblock-virtual-earth.html sau daca e sa analizezi schema unui quad 520 se poate si cu traf cu priza mediana... https://www.dadaelectronics.eu/uploads/downloads/03_Quad-User-Manuals/Quad-520-User-Manual.pdf Editat Ianuarie 7, 2021 de andrei40 Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 (editat) Explicatia in engleza e cam trasa de par. S-a scutit o siguranta? Nu aveai DC la iesire nici daca mergeai cu mediana. Probabil vor sa spuna ca de alimentai asimetric aveai un guguloi de condensator in serie cu iesirea. Ma tem ca, la un moment dat si in anumite conditii, masa aia virtuala se poate deplasa unde vrea ea. Ceea ce este in afara oricarui control in configuratia aleasa. Bravo pentru realizare! Editat Ianuarie 7, 2021 de Mircea Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 Masa aia flotanta este deja decalata. Daca te uiti la circuitul ala care echilibreaza la jumate (T16 si T15), bara de minus e mai mica fata de GND in comparatie cu bara de plus. R36 este mai mica putin 9k1 fata de R36 10K. In schema e mentionat -53,4Vcc cu +57,8Vcc, deci cumva e intentionata decalarea conform schemei. Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 Asa cum e realizata alimentarea, cu -53,4v/+57,8v , s-a urmarit optimizarea functionarii amplificatorului in tensiune ("excursia" maxima in tensiune la iesire, amplificatorul nu e "simetric"). Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 8, 2021 Partajează Postat Ianuarie 8, 2021 Daca tot discutam detalii, sa vedem totul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum