Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autofiletanta cu impact dtd 152 probleme.

Alin131

Postări Recomandate

Salut și "La multi ani" sun nou pe acest forum și caut o soluție sau niste idei pentru o autofiletanta Makita.

Am cumpărat o autofiletanta Makita dtd 152 cu acumulator la mana a doua pentru un proiect, vânzătorul a spus că e ok făcut proba și cumpărat. Ajung acasă o pun la treabă infiletez cateva șuruburi se încălzește foarte tare și scoate fum. Opresc o las sa se răcească desfac carcasa rotorul negru, comandat alt rotor și montat acum face scântei la toți cei 4 cărbuni și se încălzește foarte tare nefiind in sarcina.

Ceva idei?

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Alin131

2

• geole72

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Data viitoare nu mai cumpăraţi scule ,,la mâna a doua,,....mai bine cumperi ceva ieftin dar cu garanţie, decât un ,,chilipir,, fără.Eşti sigur că rotorul pe care l-ai pus e de aceeaşi tensiune sau de la un motor identic cu ce ai pe maşină ? Că motorul fiind unul cu magneţi permanenţi, alt motiv nu poate fi decât la rotor...presupun că periile arată bine, nu sunt uzate la limită.

Link spre comentariu
Acum 13 minute, validae a spus:

Data viitoare nu mai cumpăraţi scule ,,la mâna a doua,,....mai bine cumperi ceva ieftin dar cu garanţie, decât un ,,chilipir,, fără.Eşti sigur că rotorul pe care l-ai pus e de aceeaşi tensiune sau de la un motor identic cu ce ai pe maşină ? Că motorul fiind unul cu magneţi permanenţi, alt motiv nu poate fi decât la rotor...presupun că periile arată bine, nu sunt uzate la limită.

Mulțumesc pentru reply, mi-am învățat lecția, rotorul cel nou a fost comandat după codul lui original și face exact la fel. Este posibil când sa ars primul rotor sa se fi ars și cărbunii? I-am inspectat vizual și sunt aproape noi.

Mulțumesc!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Am avut probleme la o autofiletantă, lua curent mare rotorul la mersul în  gol și se încălzea rău. Am polizat puțin cărbunii pe laterale și curentul la mersul în gol s-a înjumătățit: am redus suprafața de contact a cărbunilor cu colectorul. 

De asemenea am curățat și colectorul. 

Editat de geole72
completare detalii
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări