puriu Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Nici stratul de fosfat nu conduce bine. Unde calca rotile trebuie sa fie lustruit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Deci, exitpoll-ul zice o vorba veche sarbeasca "coca cola je to", nu am luat decat otet oarecare si coca cola dar, de departe cola face minuni. Cel putin comparativ cu otetul de 3 lei litrul. Astazi vreau sa las cateva ore in cola (ieri am lasat doar 2 ore) sa vad daca apar diferente. La otet cu cat lasi mai mult cu atat sinele devin rosiatice chiar dupa spalare. Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Doar Pepsi contine acid fosforic. Coca are are acid citric, dizolva dar nu fosfateaza. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Pe net am vazut metode electrochimice de a curata. Dar n am incercat niciuna, dar nu parea asa greu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Acum 2 ore, puriu a spus: Doar Pepsi contine acid fosforic. Coca are are acid citric, dizolva dar nu fosfateaza. Maine incerc si cu pepsi. Link spre comentariu
okean Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Ce folosesc eu : 1. Solutie W5 Toilet cleaner... [ Lidl ]cca 5lei 2. Clatire H2O si pasivizare cu solutie calda de bicarbonat de sodiu. Piesele rezultate sunt gri spre negru, am folosit pepsicola dar in timp piesele ruginesc ! In cazul dvs as folosi o perie fina de otel dupa care le-as tine 2-3 zile in gaz [petrol lampant] Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Orice soluție se adopta, în final, mai ales dacă, se vor și contacte electrice (adică trenulețul sa fie și funcțional), trebuie făcută și o placare (electrochimica cred că-i cel mai comod) cu un metal rezistent la coroziune și cu rezistenta electrica mica. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 La 04.01.2021 la 11:37, validae a spus: Coca cola chiar are efect....dacă nu crezi. încearcă.Dar laşi piesele o jumătate de oră în suc.Se bazează exact pe prezenţa acidului fosforic... Aşa este, eu am încercat pe obiecte metalice cât şi ceramice, recomand. Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 5, 2021 Partajează Postat Ianuarie 5, 2021 Am mai scris.Oricum se realizeaza curăţirea dacă nu se protejează ulterior metalul nu faci nimic!Normal alea se protejau electrochimic-zincare sau nichelare. Cola nu are acid fosforic la greu,cum cred unii.Conţinutul ar fi de cca 0,2-0,3%. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 @fluffy37 Pina la urma ai reusit cu ceva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Nu, astept acuma niste otet industrial de la un amic, rugina reapare dupa cateva zile de la uscarea completa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Pt ca dupa folosirea oricarui tip de acid, trebuie facuta neutralizarea cu o baza, sau cum spunea cineva mai sus, pasivizarea. Altfel, oricat de bine ai spala, mediul acid ramane la suprafata metalului si ajuta la oxidare rapida.Dupa neutralizare trebuie facuta protectia la suprafata fie si numai cu o pelicula de ulei sau vasilina, altfel in scurta vreme metalul se va inrosi. Nu mai vorbesc de galvanizare, pt ca asta presupune si conditii. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 O cuprare nu cred ca e greu de facut. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 9, 2021 Partajează Postat Ianuarie 9, 2021 Dacă o compari cu un puf de WD40 e complicat... Link spre comentariu
Postări Recomandate