Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se scoate rugina?

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Deci, exitpoll-ul zice o vorba veche sarbeasca "coca cola je to", nu am luat decat otet oarecare si coca cola dar, de departe cola face minuni. Cel putin comparativ cu otetul de 3 lei litrul. Astazi vreau sa las cateva ore in cola (ieri am lasat doar 2 ore) sa vad daca apar diferente. La otet cu cat lasi mai mult cu atat sinele devin rosiatice chiar dupa spalare.

Link spre comentariu

Ce folosesc eu :

1. Solutie W5 Toilet cleaner... [ Lidl ]cca 5lei

2. Clatire H2O si pasivizare cu solutie calda de bicarbonat de sodiu.

Piesele rezultate sunt gri spre negru, am folosit pepsicola dar in timp piesele ruginesc !

In cazul dvs as folosi o perie fina de otel dupa care le-as tine 2-3 zile in gaz [petrol lampant]

Link spre comentariu

Orice soluție se adopta, în final, mai ales dacă, se vor și contacte electrice (adică trenulețul sa fie și funcțional), trebuie făcută și o placare (electrochimica cred că-i cel mai comod) cu un metal rezistent la coroziune și cu rezistenta electrica mica. 

Link spre comentariu
La 04.01.2021 la 11:37, validae a spus:

Coca cola chiar are efect....dacă nu crezi. încearcă.Dar laşi piesele o jumătate de oră în suc.Se bazează exact pe prezenţa acidului fosforic...

Aşa este, eu am încercat pe obiecte metalice cât şi ceramice, recomand.

Link spre comentariu

Pt ca dupa folosirea oricarui tip de acid, trebuie facuta neutralizarea cu o baza, sau cum spunea cineva mai sus, pasivizarea. Altfel, oricat de bine ai spala, mediul acid ramane la suprafata metalului si ajuta la oxidare rapida.Dupa neutralizare trebuie facuta protectia la suprafata fie si numai cu o pelicula de ulei sau vasilina, altfel in scurta vreme metalul se va inrosi. Nu mai vorbesc de galvanizare, pt ca asta presupune si conditii.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări