bandutoiu Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 Nu cred ca inteleg de ce clop vorbiti "varianta simplificata cu pulii in 3 trepte" Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) La a mea e pulie variabila atat la motor cat si la axul intermediar (care are una fixa si una variabila). Motorul are 2 turatii, Dahlander. Sper sa pot obtine o turatie minima de vreo 350-400 rpm, ca sa pot folosi fierastraie circulare (nu stiu sigur daca asta e termenul corect in romana, ma refer la slitting saw). Editat Ianuarie 19, 2021 de bcristian Link spre comentariu
sorinpavel Postat Ianuarie 19, 2021 Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 La a mea e pulie variabila........ Ce e aia PULIE? Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 19, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2021 (editat) pulie PULÍE, pulii, s. f. Roată specială cu șanț pe circumferința exterioară, pe care se montează o frânghie sau o curea pentru a transmite o mișcare circulară. – Din fr. poulie. fulie FÚLIE, fulii, s. f. (Bot.) Narcisă. ♦ Podoabă de pietre prețioase în forma acestei flori. – Din tc. fulya. Editat Ianuarie 19, 2021 de bcristian Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 20, 2021 Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 (editat) he he am un deja-vu al unei discutii pe acelasi subiect, de pe alt forum.... @bcristian: slitting saw = freza disc ? ar merge? PS dupa ce o asamblezi la loc, poate pui cateva poze aici, ca tare as vrea sa vad cum arata freza asta, mai in amanunt... Editat Ianuarie 20, 2021 de draku Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 20, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2021 Da, freza disc, uitasem denumirea. Evident ca pun poze cand termin, doar nu m-am chinuit atat sa o revopsesc si sa nu ma laud. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 22, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 Aproape gata. Am masurat vitezele care se pot obtine cu variatorul de turatii: intre 520/1040 si 860/1720 rpm. As putea sa mai micsorez cu vreo 10% facand alta pulie sus. E singura care se poate modifica rezonabil, si de mai mare nu e loc. Dar tot e prea mare turatia chiar si pentru freze disc HSS de 40 mm, la care mi-ar trebui 320 - 400 rpm. Probabil o sa-i pun un VFD la un moment dat. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 22, 2021 Partajează Postat Ianuarie 22, 2021 O sa incerc sa masor si eu la varianta mea cit de curind. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 23, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2021 Si e gata. Sau aproape gata, cand o montam la loc am vazut ca trebuie schimbati si rulmentii de la axul care antreneaza capul vertical. Asamblare ax orizontal, inainte de introducerea in corpul frezei: Capac pentru cand frezez orizontal, sa nu mai stau cu tot felul de improvizatii: :P Si rezultatul: Acuma ca-i curata, e cu atat mai enervant ca masinile romanesti erau facute dupa principiul "daca nu curge ulei din ea, probabil ca s-a terminat" :D Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Frumos a iesit. Cu uleiul...teoretic trebuiau sa fie etanse, practic dupa fiecare ungere curge uleiul din ele. Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Uitasem poza din timpul santierului: Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 24, 2021 Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 frumos... utilaj de marime potrivita pentru un atelier hobby Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 24, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2021 Mersi! Da, pentru ce am eu e foarte buna. Dar uneori ma gandesc cat de bine i-ar sta unei 32/36 prin zona :D Dar aia se cam uita dupa SN 560 sau 630, si as ajunge sa dorm in masina si nici aia in garaj :D Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 25, 2021 Partajează Postat Ianuarie 25, 2021 Faina doasca pusa pe post de capac. Stejar pentru mobila mobila! Data cu ceva ceara de parchet arata numai bine. Am o intrebare, folositi capul rapid? Daca da, cu ce pensete? Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 25, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 25, 2021 Nu, nu am capul rapid. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum