Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se demonteaza axul orizontal de la freza FU 12?

bcristian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bcristian

18

• Ion_Bumbu

12

• draku

6

• znecula

2

Top autori în acest subiect

La a mea e pulie variabila atat la motor cat si la axul intermediar (care are una fixa si una variabila).

Motorul are 2 turatii, Dahlander.

Sper sa pot obtine o turatie minima de vreo 350-400 rpm, ca sa pot folosi fierastraie circulare (nu stiu sigur daca asta e termenul corect in romana, ma refer la slitting saw).

Editat de bcristian
Link spre comentariu

pulie

PULÍE, pulii, s. f. Roată specială cu șanț pe circumferința exterioară, pe care se montează o frânghie sau o curea pentru a transmite o mișcare circulară. – Din fr. poulie.

fulie

FÚLIE, fulii, s. f. (Bot.) Narcisă. ♦ Podoabă de pietre prețioase în forma acestei flori. – Din tc. fulya.

Editat de bcristian
Link spre comentariu

he he

am un deja-vu al  unei discutii pe acelasi subiect, de pe alt forum....

@bcristian: slitting saw = freza disc ? ar merge?

PS

dupa ce o asamblezi la loc, poate pui cateva poze aici, ca tare as vrea sa vad cum arata freza asta, mai in amanunt...

Editat de draku
Link spre comentariu

Aproape gata.

Am masurat vitezele care se pot obtine cu variatorul de turatii: intre 520/1040 si 860/1720 rpm.

As putea sa mai micsorez cu vreo 10% facand alta pulie sus. E singura care se poate modifica rezonabil, si de mai mare nu e loc.

Dar tot e prea mare turatia chiar si pentru freze disc HSS de 40 mm, la care mi-ar trebui 320 - 400 rpm.

Probabil o sa-i pun un VFD la un moment dat.

Link spre comentariu

Si e gata. Sau aproape gata, cand o montam la loc am vazut ca trebuie schimbati si rulmentii de la axul care antreneaza capul vertical.

Asamblare ax orizontal, inainte de introducerea in corpul frezei:

MVIMG_20210122_173148

Capac pentru cand frezez orizontal, sa nu mai stau cu tot felul de improvizatii: :P

MVIMG_20210123_130715

Si rezultatul:

MVIMG_20210123_203304

MVIMG_20210123_203337

Acuma ca-i curata, e cu atat mai enervant ca masinile romanesti erau facute dupa principiul "daca nu curge ulei din ea, probabil ca s-a terminat" :D

Link spre comentariu

Mersi!

Da, pentru ce am eu e foarte buna. Dar uneori ma gandesc cat de bine i-ar sta unei 32/36 prin zona :D

Dar aia se cam uita dupa SN 560 sau 630, si as ajunge sa dorm in masina si nici aia in garaj :D

Link spre comentariu

Faina doasca pusa pe post de capac.

Stejar pentru mobila mobila!

Data cu ceva ceara de parchet arata numai bine.

Am o intrebare, folositi capul rapid?

Daca da, cu ce pensete?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări