allex010 Postat Octombrie 9, 2007 Partajează Postat Octombrie 9, 2007 Am o nelamurire pe care nu am reusit sa o "lamuresc" dupa indelungi si repetate lecturi pe forum. Avem urmatoarea situatie: 3 camere + 1 amplificator stereo + sursa audio (ex. calculator). Cum se fac legaturile a 6 boxe (2 boxe x 3 camere) pe un singur amplif stereo? Daca stie cineva il rog sa ma lumineze si pe mine. Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Octombrie 9, 2007 Partajează Postat Octombrie 9, 2007 daca ai boxe de 8 ohm atunci pui in paralel 3 boxe pe 1 canal, dar ai nevoie de amplificator capabil de 2.33 ohm. :yawinkle: Link spre comentariu
allex010 Postat Octombrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Sa zicem ca amplifu nu poate decat intre 4 si 8 ohm. Exista vreun circuit sau ceva care sa rezolve problema rezistentelor care se aduna sau se scad (legare in paralel / serie)? In primul post am spus 3 camere, dar sa zicem ca sunt mai multe: n camere. Cum se sonorizeaza (in surdina, ca nu se face discoteca)? Ideea este sa se auda acelasi lucru dintr-o camera in alta indiferent de numarul lor. Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 ce vrei tu este un sistem pa (public adress). http://and-roll.ro/products.php?categoryId=767 Se duce un cablu master destul de gros (2*2.5 mm) de la statie iar toate boxele se pun in paralel din acel cablu. Link spre comentariu
allex010 Postat Octombrie 10, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2007 Inteleg ca acest cablu rezolva problema mai sus mentionata si nu se va intampla nimic nici cu difuzoarele, nici cu amplificatorul? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 in cazul asta se foloseste amplificator cu iesire de 110 Vdin amplificator se pleaca cu o magistrala de 2x2.5 mm care trece prin toate camerele .... iar la acea magistrala se leaga toate boxele in paralelin interiorul boxelor sunt transformatoare coboroatoare de tensiune - care din cei 110 V fac aprox 10 V ..... care prin bobinele de 4 ohmi a difuzoarelor produc un curent de 2.5 A => o putere de 25 WPS: partea cu 10 V .. etc etc este un exemplu Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 E o varianta moderna la vechea radioficare din satele patriei. :smt003 Serios acum: poti sa pui si 3 perechi de boxe cu conditiile urmatoare: 1. ampliful sa duca sigur sarcina de 4Ohmi, majoritatea japonismelor mint la capitolul asta. 2. boxele sa fie de 8Ohmi, verificate si daca se poate de acelas model. 3. pui cabluri lungi si de lungimi egale, astfel incit rez sarcinii totale sa ajunga la aproape 4Ohmi, pentru asta masori 10m de cablu si vezi cit trebuie sa pui ca sa-ti dea fiecare boxa 12Ohmi. Bafta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 10, 2007 Partajează Postat Octombrie 10, 2007 daca nu ai nevoie de putere prea mare,si ai boxele pe 4 0hmi,le poti pune pe toate serie Link spre comentariu
allex010 Postat Octombrie 11, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2007 E clar: "Cate bordeie, atatea obiceie". Am ajuns de unde am plecat: nelamurit. Ori in serie, ori in paralel? Se poate alege oricare varianta fiecare cu avantajele si dezavantajele ei? Daca da, va rog sa precizati, cei care stiti, care sunt acestea (avantajele si dezavantajele). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum