Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari despre un transformator pe ferita de linii tv

Postări Recomandate

Efortul si incapatanarea de a face un invertor de sudura cu cateva componente este de apreciat! Dar se stie foarte bine ca o ciorba nu iti iese doar punand gaina intr-o oala cu apa! Mai trebuiesc si alte lucruri acolo!

Editat de CIBY2
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 100Hz neintretesut (p de la progresiv) cit rezulta frecventa linii?

PS: posibil sa ma insel si sa fi gasit frecvente asa de ridicate doar la monitoare. Stiu sigur ca am masurat peste 90Khz la un monitor de 21+ inci. 

DDP3315 care este Display and Deflection Processor la unele TV-uri Panasonic ce lucreaza pe 100Hz stie doar pina la maxim 37.92135Khz.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Una din ferite care am pus la o incercare de invertor pe 132khz provine de la un traf linii de monitor dell de 21 la care sunt sigur ca frecventa de linii era mai mare. Plus de asta si sectiunea e putin mai mare decat alea de tv adica are 2 cm². Doar ca nu l-am bobinat corect ca sa pot scoate puterea maxima, secundarul si primarul trebuia impartit pe ambele coloane iar secundarul intre doua infasurari  primare ceva gen ca la transformatoarele de iesire audio pe tuburi.

20201204_111915.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Deocamdata sunt in pauza de documentare si nu mai construiesc nimic pana nu sap dupa anumite informatii deoarece am facut enorm de multe greseli din nestiinta. Practic testele astea au  scop  sa umplu niste goluri deoarece eram ramas cu cunostintele la nivelul de transformator clasic, nu-mi sunt de folos obiectele care incerc sa le fac, voiam doar sa testez practic toate topologiile smps,

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 22.03.2021 la 18:09, sesebe a spus:

PS: posibil sa ma insel si sa fi gasit frecvente asa de ridicate doar la monitoare. Stiu sigur ca am masurat peste 90Khz la un monitor de 21+ inci. 

Am pus alti tranzistori FCH023N65S3  si ferita se incalzeste destul de repede la 132 khz, inainte cu tranzistorii IXFH26N60Q chiar nu se incalzea deloc insa nici putere nu avea.(filmuletul de aici e cu tranzistorii IXFH26N60Q dar n-are putere, nu patrunde sudura, )

Este o ferita de traf de linii de la un monitor dell 21" cu sectiunea 1,98 cm²  bobinata primar 32sp litat 21 fire x 0,3mm², si secundar 8 spire litat 86 fire x 0,3mm²/ raport 4.

Editat de c_anicai
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Prin generozitatea si bunavointa lui cavit de pe forumul tehnium-azi.ro am fost ajutat fara bani deocamdata cu mai multe ferite, tranzistori + diode sic si condensatori, deci am sperante ca voi reusi sa finalizez invertorul.

Deocamdata am bobinat primarul transformatorului pe o ferita primita de la dumnealui, cred ca e un e70  de 6,6 cm². 

Am bobinat astfel:

- primar 22spire 20 x 0.577mm
- secundar 7 spire 28 x 0.577mm + 37 x 0,51
raport 3,14

In legatura cu secundarul am pus combinat sarma de 0,577 cu 0,51 ca sa fac 65 spire, asa am avut ultima sarma care o tineam la pastrare adica am fost nevoit sa mai sacrific si un mic un transformator de retea pt sarma de 0,51 ca sa pot completa. Oricum a incaput destul de greu bobinaul si este o mare diferenta de proportii intre ala pe ferita traf linii cu care incercam fara succes.

IMG_7807.jpgIMG_7803.thumb.jpg.d42cd83921021ebbd7be472b84bc102a.jpg

Editat de c_anicai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări