Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrat TA

andreius

Postări Recomandate

Am luat de la Adelaida un kit cu TA8210AH original cica.L-am pus la o sursa de pc si se aude tare.Doar atat ca in rest se aude infect.Ce ma intereseaza e daca pot sa o mai imbunatatesc sau nu am ce ii face ca integratul e vinovatul. Schema urmareste pdf-ul de la Toshiba.Ma gandeam sa ii schimb condensatorii de la intrare semnal cu unii de 470nF din aia verzi,pe polimer sau pe ce or fi. Originali sunt de 4,7u/63v electrolitici si s-ar putea ca acestia sa fie vinovati de sunetul infect. Stiu ca n-o sa mai scoata bass mult dar eu folosesc schema pt sateliti.Mai e unul de 1000uF la alimentare cc si ma gandeam sa-l desfiintez.Astept ceva sfaturi.Oricum Adelaida sucks. Au niste cablaje care put la figurat si la propriu :toimonster:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• andreius

9

• niq_ro

3

• Jimmy

3

• Mihai85

2

Top autori în acest subiect

Pe sursa pc mai am un integrat tda si are pus acela un cond de 4700u si cred ca nu mai e nevoie.Dar nu stiu cum s-o auzi dc schimb cond de la semnal intrare cu unii de capacitate mai mica dar de calitate mai buna

Link spre comentariu

am luat si io acu cativa ani un kit dinala da n-o functionat. l-am alimentat dintr-o sursa stabilizata de 12v, i-am pus pe intrare un potentiometru dublu de 100K, si l-am montat pe un radiator mare pt probeproblema e k se aude intrerupt, indiferent cat semnal bag in el.se aude destul de tare cateva fractiuni de secunda, dupaia se aude o pocnitura, dupaia se aude super incet cateva fractiuni de secunda, dupaia iar pocnitura, si tot asa...n-am stiut ce sa-i fac, si l-am pus deoparte intr-un sertar. acu va intreb pe voi, ce-ar putea avea?

Link spre comentariu

pinul 1 al integratului era pus la plus? sau era in aer? el are rol de comutare stari: mute/functionare... apoi e pinul pare care trebuie tot la plus pus are functia de oprit/functionare...

vezi si tu datasheet-ul integratului de la http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... A8210.html

ar mai putea fi problema cu sursa ta stabilizata, poate e dat la maxim si nu "duce" sursa... la nivel mai mic al sonorului face la fel?

Link spre comentariu

o sa verific pinii aia 2 sa vad daca is conectati la plussursa era cu LM 317 reglat pe la 12-13V. LMu nu prea se incalzea, si era si pus pe un radiator maricel.simptomele se manifesta si la nivel mic

Link spre comentariu

Verifica cablajul pentru ca eu asa am schimbat si eu un final din cauza cablajului pentru ca pe langa final avea un scurt facut pe cablaj din proiectare. Este o conexiune realizata chiar pe marginea cablajului in spatele terminalelor finalului. Urmareste schema din datasheet si pune-i pe intrare un potentiometru de 20Kohmi.

Link spre comentariu

E eu am avut noroc cu integratul meu ca nu pacane sau trozneste :smt003 Cum sa nu aibe potentiometru ca in prospect scrie ca e foarte sensibil la semnalul de intrare :rock: ?Dar tot infect se aude. Are un bas pronuntat fata de medii si inalte si de aici apar si distorsiunile. Daca dau la maxim din pc imi misca bine si un dif de 20cm peak to peak :weedman: De obicei tin potentimetrul de 20ko la jumate.Acum am facut rost de 4 cond de 470nF/100V din aia verzi.Cred ca sunt nepolarizati si asta e un plus fata de cei originali. Am vazut printr-un telefon vechi si din aia rosii de 1uF/100V si unii albastrii de 100n. Acuma nu stiu de care sa pun ca sa se auda cat mai bine si fara distorsiuni deranjante la 2.83V/4ohmi semnal iesire.

Link spre comentariu

Nu e de la placa de sunet.Doar e X-Fi Music si are distorsiuni 0.004% cand dau la maxim. Am observat ca toate kiturile adelaida se aud infect.Pt petreceri si nunti sunt bune, nu pt auditii hi-fi. Eu vreau doar sa imbunatatesc kitul ca sa nu il arunc la gunoi.M-am uitat la condensatori si am vazut ca sunt de toata jena si de aia vreau sa-i schimb.

Link spre comentariu

Nu e de la placa de sunet ca doar e X-Fi Music si are distorsiuni mici.Eu vreau doar sa-l imbunatatesc chitul schimbandu-i ceva piese cu altele mai bune.Am si un preamp tot de la adelaida si tot asa se aude daca il pun la statie pe feturi.Mai bine stau fara preamp si sa se auda mai incet decat sa se auda ca la nunta :rolleyes: In fine cred ca o fac eu un preamp mai dichisit,probabil cu OPA2134 daca il gasesc pe undeva.Asta numai integratul cred ca face cat chitul de preamp :smt003 Deci e ceva de capul lui

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări