BRANCA Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Vine noua bomba,asta cu liberalizarea pretului la curent electric.ANRE-ul a facut campania "lu' peshte prajit" cu liberalizarea asta.Stam si ne uitam ca la ailalta poveste,cea cu gazul.Cand ne-au altoit! Ati studiat oferta de pe saitul ANRE? Ce parere aveti de Hidroelectrica?Astia au printre cele mai mici preturi.Dar eu ma gandesc si la serviciul de depanare/interventie.Cand iti pica curentul cine intervine?Ei sau administratorul retelei locale?Si administratorii locali nu sunt cumva "bashtanii" actuali,adica un Enel,un CEZ,etc,?Are cineva date certe? Reteaua locala era a statului,pe timpuri.Dar acuma nu cumva e "subtilizata"?Ca la gaze... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 (editat) Probabil fiecare văzător, indiferent dacă are sau nu nume și de producător sau distribuitor, o să subcontracteze anumite firme pentru depanarea / întreținere. Nici nu e rentabil că pe o anumită zona să ai 50 vânzători și tot atâtea echipe (cu tot personalul calificat și logistica necesară) de intervenție. Citit cu atenție noile contracte și cereți informații la noul vânzător (cică ii zice furnizor). Parca ii și văd pe ăla de la Digi cum vin să repare o conexiune slabă la branșament cu aparatul de sudat FO. Editat Decembrie 30, 2020 de Stefan Link spre comentariu
bolek Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Producatorul e unul , distribuitorul e altul. Si platesti pretul cumulat....sau iti tragi tu singur firele de la Turceni , Cernavoda etc. Link spre comentariu
nelu F Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 In legatura cu producerea, transportul, distribuitia si furnizarea de energie electrica eu m-am luminat de aici: https://www.e-distributie.com/ro/energia-electrica-in-casa-ta/diferenta-distributie-furnizare.html Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Eu eram lamurit cu povestile astea cu producator,distribuitor si furnizor,ca structura. M-am lamurit si cu distributia.E concesionata la diverse firme.In Oltenia a pus laba pe ea CEZ-ul.Deci chiar de ma mut de la CEZ furnizor trec prin CEZ distributie!!Javre!Ma gandesc ca daca ma mut de la ei vor fi mai scarbosi la deranjamente. Ce sa citim in noile contracte?Ca toti au cam aceleasi povesti.Pretul ala estimat la ANRE ar trebui sa fie punctul de plecare. Link spre comentariu
okean Postat Decembrie 30, 2020 Partajează Postat Decembrie 30, 2020 Estimarile de crestere a tarifelor vor fi intre 16 si 26 la suta in conditiile " liberalizarii " recomandarea ANRE e pistol cu apa ! Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 3, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2021 Aseară l-am văzut pe prof.Peiu,pe sticlă.Zicea că liberalizarea e o altă ţeapă care se trage românilor!Şi mai zicea că preţul curentului va tinde spre media europeană.Asta în condiţiile în care în RO salariul mediu e mult,mult,mai mic ca media ţărilor dezvoltate! Uite aşa ne "pricopsim".Ba cu un gaz "liberalizat",ba cu un curent "liberalizat"...Ce-or să mai liberalizeze?Aerul?Că pământul ni l-au luat,de fraieri ce suntem... Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 3, 2021 Partajează Postat Ianuarie 3, 2021 Nu ne-a luat nimeni pământul... l-am dat de buna voie. Nu mai vrea nimeni munca grea, e mai ușor cu ajutoare sociale. Link spre comentariu
mila Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Să înțeleg că producătorii, distribuitorii, furnizorii au optimizat cheltuielile și totuși au pierderi in condițiile din Romania și au lucrat până azi in pierdere? Am citit lista furnizorilor de la Sibiu...câtă frunză câtă iarba. Până la urmă 'negociem' cu furnizorii ce? Ce fac pentru noi furnizorii? Link spre comentariu
BRANCA Postat Ianuarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Mila.Furnizorii "taie bilete la intrare"!Zice-se că negociază curent pe piaţa "liberă" şi pe urmă ni-l vând nouă.Ar trebui să caute cel mai avantajos preţ pe piaţă.Un fel de intermediari... Practic eu nu văd unde e negociere.Alegem dintr-o listă. La americani unde e f dur capitalismul funcţionează piața concurenţială bine.In UE nu ştiu. Mai e o chestie in toată povestea asta.Greii UE au industrie grea puternică şi n-ar vrea ca "bucăţi" din ea să migreze in zonele cu curent ieftin sau să aibă concurenţă.Practic şi la gaze şi la curent se trage preţul în sus...Başca creşterea profitului investitorilor mari,străini... Link spre comentariu
Postări Recomandate