Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie placa masina de spalat Samsung

Cocean

Postări Recomandate

Buna ziua! Este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta cu reparatia unei placi pt masina de spalat Samsung (mai precis inlocuirea integratului TO253PN si a unei bobinute). Precizez ca am indepartat gelul care acopera piesele.

Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Florinel TV

2

• Cocean

2

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

TOP253PN se numeste. Scuze pentru greseala. Am deschis un subiect pe coltul depanatorului, unde am explicat ca placa nu se aprinde. E vorba de o placa de masina de spalat cu motor inverter. Colegul "VALIDAE", m-a sfatuit sa incerc sa schimb acest integrat si o bobinuta de langa el. Daca nu functioneza, incerc altceva.   

Link spre comentariu

Eu m as cumeta sa o repar, dar fara masina nu prea se poate doar placa, nu poti sti sigur ca functioneaza doar alimentand placa si schimband ce se gaseste defect pe partea primara a sursei

Link spre comentariu

La un defect similar (nu se aprindea nimic pe bord)am luat doar placa maşinii acasă şi i-am înlocuit integratul şi bobina sau o rezistenţă fuzibilă, nu mai reţin.Ca să fiu sigur că sursa e bună, am alimentat placa fără maşină, urmărind aprinderea unui led martor şi tensiunile secundare.Când am montat placa, maşina a mers din prima.Nu zic că e obligatoriu aceeaşi situaţie, dar sunt şanse mari, integratele astea cedează şi la şocuri de reţea.Cum spuneam, era de preferat ca cineva din Bucureşti să se ocupe de maşină, dar dacă colegul nu găseşte depanator local (deşi mă îndoiesc) sau aceştia cer prea mult, există şi varianta reparaţiei prin poştă..

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări