Cocean Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Buna ziua! Este cineva din Bucuresti care ma poate ajuta cu reparatia unei placi pt masina de spalat Samsung (mai precis inlocuirea integratului TO253PN si a unei bobinute). Precizez ca am indepartat gelul care acopera piesele. Multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 TO253 nu-i un tip de integrat ci este denumirea capsulei și nu spune (aproape) nimic despre ce integrat este acolo. Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 TOP253, integrat de la Power Integrations. Colegul nu se pricepe la din astea. De schimbat schimba oricine, sper sa nu ai pretentia sa si functioneze, ca nu ai cerut asa ceva. Link spre comentariu
Cocean Postat Decembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2020 TOP253PN se numeste. Scuze pentru greseala. Am deschis un subiect pe coltul depanatorului, unde am explicat ca placa nu se aprinde. E vorba de o placa de masina de spalat cu motor inverter. Colegul "VALIDAE", m-a sfatuit sa incerc sa schimb acest integrat si o bobinuta de langa el. Daca nu functioneza, incerc altceva. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Integratul la masini de spalat cand se arde integratul mai ales daca si bobina este in scurt sare o bucata din integrat Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Nu-i obligatoriu să sară bucăţi din el ca să fie ars, vă rog să interveniţi doar dacă vă oferiţi să reparaţi placa, aici nu e secţiunea depanare... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Eu m as cumeta sa o repar, dar fara masina nu prea se poate doar placa, nu poti sti sigur ca functioneaza doar alimentand placa si schimband ce se gaseste defect pe partea primara a sursei Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 (editat) La un defect similar (nu se aprindea nimic pe bord)am luat doar placa maşinii acasă şi i-am înlocuit integratul şi bobina sau o rezistenţă fuzibilă, nu mai reţin.Ca să fiu sigur că sursa e bună, am alimentat placa fără maşină, urmărind aprinderea unui led martor şi tensiunile secundare.Când am montat placa, maşina a mers din prima.Nu zic că e obligatoriu aceeaşi situaţie, dar sunt şanse mari, integratele astea cedează şi la şocuri de reţea.Cum spuneam, era de preferat ca cineva din Bucureşti să se ocupe de maşină, dar dacă colegul nu găseşte depanator local (deşi mă îndoiesc) sau aceştia cer prea mult, există şi varianta reparaţiei prin poştă.. Editat Decembrie 29, 2020 de validae Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 4, 2021 Partajează Postat Ianuarie 4, 2021 Am făcut cu grămadă placi de mașini de spălat. Doar ca nu sunt din București. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum