ssb Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 (editat) Buna seara! Am pus sa spele rufele masina automata - 3 cicluri de spalare ca au fost multe rufe. Acum vad ca apometrul (apa rece doar), precum si olandezi, racord, tevi stanga dreapta sunt pline de picaturi de apa. Atat condens sa se faca? Am observat in ultimul timp ca apa rece parca e scoasa de la frigider iar cea calda e mai fierbinte decat de obicei (Bucuresti). Caloriferele (radet) care acum o luna abia erau calde acum ard! 26grd in casa. Le-am dat pe o treapta mai joasa si a mai scazut ca muream de cald. Cum scapam de condensul asta? Multumesc Editat Decembrie 28, 2020 de ssb Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Înveliţi ţevile de apă rece cu tub de polistiren expandat.Unde e căldură e şi umezeală, iar umezeala condensează pe suprafeţele reci... Link spre comentariu
ssb Postat Decembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Acum 2 minute, validae a spus: Înveliţi ţevile de apă rece cu tub de polistiren expandat.Unde e căldură e şi umezeală, iar umezeala condensează pe suprafeţele reci... Totusi, apometrul si racordurile metalice ar ramane neacoperite. Umiditatea nu e ft ridicata in casa, 40-45% la 24 grade. Se intampla si la dvs la fel? (Cei care nu au izolatie) Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Se întâmplă oriunde exista o suprafață rece expusa la căldură... inclusiv pe sticla de bere. Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 28, 2020 Partajează Postat Decembrie 28, 2020 Eu zic sa iei o carte de fizica si sa vezi ce si cum. Intrebarile imi par copilaresti. Mie vesnic, iarna, cind vin de afara in casa, imi aburesc ochelarii. Si in casa umiditatea e destul de scazuta. Vara nu, desi umiditatea e mai mare. Cam asa se intimpla cu aerul cald si suprafetele reci. Link spre comentariu
Ticu Postat Decembrie 29, 2020 Partajează Postat Decembrie 29, 2020 Niste date utile se gasesc aici: http://topglass.ro/condensul/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum