Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor Absaar

Ujio

Postări Recomandate

Un salut pe aici si sarbatori fericite tuturor.Am primit un redresor din alte vremuri,nu functiona,de la un amic.Nu e o bijuterie,dar e foarte capabil,parerea mea.Modelul nou,o idee mai cosmetizat costa acum 600 roni.Am curatat,contactele sale si functioneaza.Doar ampermetrul se incapatineaza sa arate ceva.As vrea sa ii schimb eventual ampermetrul,ca sa am indicatie cind se cam termina incarcarea bateriilor.Nu stiu cum sa pun poze...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Încărcaţi fotografia/fotografiile aici: https://imgur.com/upload
Apoi daţi click dreapta cu mouse pe imaginea deja încărcată acolo şi selectaţi ,,Copy Image,, sau ,,Copy image location,,
Reveniţi pe Elforum fără a închide pagina de pe Imgur şi daţi ,,Paste,, în postarea unde doriţi să apară imaginea.
Astfel, imaginea va apărea direct, nu ca link pe care să dai click ca s-o vezi...

Link spre comentariu

Ujio.Nu pot sa-ti vad pozele pe imgur,pe telefon.Care e curentul maxim al redresorului?Ce ampermetru sau voltampermetru vrei sa legi?Analogic sau digital?

Pana in 10A poate fi VA digital cu shunt inclus.Peste 10A este cu shunt exterior.

Fa precizarile si vei primi un raspuns.

Esti sigur ca instrumentul vechi e defect?Cum l-ai verificat?

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Ujio.Verifica instrumentul.In principiu imagineaza-ti ca bobina mobila e ca un rotor pe 2 lagare la capete.Se poate ca axul sa sara dintr-un lagar sau sa se rupa un cap.Alt defect poate fi intreruperea bobinei sau arderea acesteia.

Ia o baterie de 1,5V si pune in serie cu ea un rezistor de 1-10 ohm.Insereaza si ampermetrul in circuit si vezi daca misca.Ai grija sa respecti polaritatea ampermetrului.Daca nu il conectezi corect acul va bate spre stanga.

Si,era da uit primul test.Pune multimetru pe verificare rezistente si vezi daca are bobina instrumentului continuitate.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări