Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Emphaser EA 1350D

Dj_Dog

Postări Recomandate

Va salut stimati colegi

Incerc sa repar acest amplificator si m-am blocat intr-un tranzistor !

Treaba e in felul urmator: este un amp auto in clasa D care este format din 2 etaje de ampificare puse in paralel, partea de comanda este comuna si se imparte in 2 circuite buffer pt fiecare etaj in parte

Avand etajele finale arse a cedat si un tranzistor din etajul bufet dintre driver si mosfetii finali, etaj format din 2 npn si 2 pnp

Trz ars este un pnp marcat cu DK iar conform smd code book ar fi un BCX42, am comandat si cu toate ca este capsula mult mai mica decat originalul de pe placa l-am pus acolo si amp tot nu functioneaza corespunzator.

Am mutat trz in cauza de pe partea buna care functioneaza si surpriza , cu el totul functoneaza si pe partea asta !

Se poate ca in smd data book sa nu fie informatia corecta ? am incercat si cu alte pnp-uri si se comporta fix la fel

Pe trz scris DK in partea de sus si QH in partea de jos

Masurat cu aparatul , trz bun este clar un PNP.

Aveti idee ce trz as putea pune acolo ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

4

• cristronic

3

• neculavasile

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce capsula este? Vedeti 2SB1025-K sau 2SB798-K daca este capsula SOT-89.Ce ati montat,e SOT-23,mai mic dimensional.

Editat de cristronic
Link spre comentariu

Multumesc de ajutor colegii

Am rezolvat Tranzistorul in cauza este defapt npn , in prostia mea eram convins a e pnp conform smd databook

Am pus bcx41 in locul lui si am sinusoida si pe canalul defect

Urmeaza sa pun toti trz pe finalul cu probleme si sa ii fac o proba mai in forta sa vedem cum se comporta

multumesc mult pt interes si ajutor

Am sa va tin la curent cu evolutia lui

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări