Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Utilizare generator PMG

rusu marian

Postări Recomandate

Buna ziua,

Pentru o locatie de pescuit unde am amenajat un container doresc instalarea unei retele de curent folosind un generator PMG.

(https://www.alibaba.com/product-detail/50rpm-magnetic-generator-ac-permanent-magnet_60678148148.html)

Necesarul de consum este format din:

4 becuri cu led

1 incărcător de telefon

1 radio

1 frigider (solutie viitoare)

Locatia este la aproximativ 50 m de apa ce o pot folosi pentru punerea in functiune a generatorului. Când apa este scăzută cred că pot obține în jur de 300 rpm. 

Legătura între generator și consumatori vreau să fie un prelungitor pe care să-l pot lua acasă (ca și generatorul de altfel). 

Întrucât nu am cunoștințele necesare vă rog să-mi spuneți:

1. Dacă generatorul indicat este suficient (pe pagina indicată găsiți și caracteristicile tehnice ale acestuia)

2. Ce mai trebuie achiziționat suplimentar.

Rog să nu-mi sugerați alte soluții.

Mulțumiri

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• rusu marian

4

• valivoi

2

• rinaldoparaipan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La aşa turaţie redusă cel mai greu va fi stabilizarea ei funcţie de sarcină.Vei avea nevoie de un sistem de reglaj (feedback) care să regleze debitul în funcţie de sarcină.Cum nu ştim ce soluţie de antrenare ai ales, bănuiesc că vrei să foloseşti o roată cu zbaturi plasată pe marginea unui râu.

Link spre comentariu

Da, aveți dreptate, intenționez sa folosesc o roata cu zbaturi.

Dar mă interesează partea electrică, considerând teoretic că pot obține o rotație constantă. Deci acest parametru este îndeplinit.

Link spre comentariu

Ca putere e suficient pentru scopurile propuse.Vezi că chinezii oferă şi soluţii ,,la cheie,, dacă le dai datele exacte ale problemei.Adică pot furniza şi partea de stabilizare/conversie a energiei produse.

Link spre comentariu

Cu scuzele de rigoare...

Deci, ce mai trebuie să achiziționez ?

Ce dispozitive mai sunt necesare având în vedere că nu doresc baterii (nu vreau să le car cu mine) ?

Consumul vreau să fie direct din prelungitor.

Mulțumesc.

Link spre comentariu

Prima dată ia generatorul, pune-l la treabă şi vezi ce tensiune scoate la turaţia respectivă.Apoi vedem ce-o mai trebui..eu prevăd că n-o să fie deloc simplu.Adică tensiunea debitată, precum şi frecvenţa, vor varia în limite extrem de largi. Asta va face imposibilă utilizarea directă, de genul generator - fir de distribuţie - consumator (i).Cu alte cuvinte, cred că va trebui să redresezi curentul dat de generator, îl stabilizezi ţi-l bagi într-o baterie ,,tampon,, şi din aia alimentezi un convertor care să-ţi dea tensiune şi frecvenţă stabile.Asta dacă n-o exista vreun convertizor minune care să fie capabil să primească să zicem un curent alternativ cu frecvenţă variabilă şi tensiune între 12 - 1000V şi să-l transforme în curent alternativ de 230V/50Hz

Link spre comentariu

Omul a scris clar că nu vrea alternative, el vrea hidrocentrală...cu orice preţ.Dar va fi cam scump...de aceea l-am sfătuit să întrebe chinezii de accesorii, fiindcă ei sunt pregătiţi pentru toate.

Link spre comentariu

Mai bine un panou fotovoltaic, charge controller si un acumulator de 50-100Ah pe care il bagi in container.

Daca esti interestat de hidro iti dau pe PM un link catre o pagina de FB unde apare o turbina hidro portabila.

Ca sa nu ai probleme cu Apele Romane.

Link spre comentariu

Poţi pune link-ul şi aici, că nu se consideră reclamă...dar el are nevoie de ceva mai puternic decât o turbină portabilă de genul ,,WaterLily,, cu care poate doar încărca un telefon mobil.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări