Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 vreau sa fac si eu un subwoofer cu duf. sal cu SA 3050 cam ce putere scoatecu SBX 3040 cam ce putere scoatedar cu SA 2540 cam ce putere scoatedar cu SBX 2530 cam ce putere scoate mie imi trebuie pt. o statie care scoate 100w nominali va multumesc frumos. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 amandoua difurile le poti folosi...de ars nu se ard...dar in anumite cutii la 100W o sa le sara membrana afara Intra ftp://izatech:[email protected] si vezi ca is planuri de boxe cu difuri sal Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 cum ar fi?de ce sa sarace trebuie sa fac sa nu saradaca le tin mai incetul si pun mai multe sa zicem 4 in loc de doua in paralel pe aceeasi iesire?ar fi binemersi. :lol: Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 Sharky ... de unde stii tu ca o sa le sara membrana afara ...eu am 2 SA 3050 .... si nu le mai sare membrana afara ... ai avut asa ceva ? ca sa spui asta despre ele ?nu mai vorbiti prostii ... Link spre comentariu
ics Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 De ce nu cititi toata propozitia? in anumite cutii la 100W o sa le sara membrana afaraSi este foarte posibil, introdu-i parametrii intr-un program de simulare, si urmareste xmax la puterea de 100 de W. Link spre comentariu
Vizitator Phantasy Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 era --> in anumite ... da .depinde de capul si programul care face cutia ... :)incerc sa cred ca iti faci o cutie , la niste difuzoare astfel incat sa eviti aceste probleme ...nu e asa corect ?eu asa gandesc ... am zis EU ! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 "Le sare membrana afara" metaforic vorbind..nu va speriati ca nu se strica.dar o sa sune ca dracu daca depasesti Xmax..la asta ma refereammarele secret care vi-l impartasesc :lol: este ca daca boxa sau ampliful paraie SA IL DATI MAI INCET..asa nu ai cum sa strici cevaPoti linistit sa le folosesti cu amplif de 100W, numai nu fa abuz de putere.Desi am mai scris asta pe forum o mai scriu inca odataun calcul simplu X=F*Cmms=BL*I*Cmms(la rezonanta)sau in afara rezonantei X=(BL*I) / (Mms(2pi*f)^2)I=radical(P/2Z) - curentul prin bobinacauta foaia de catalog, inlocuieste valorile cunoscute si o sa vezi si tu de ce putere mica(fata de Pn) ai nevoie ca sa duci diful la cursa maxima la frecvente mici si la ce cursa astronomica o sa ajunga diful la 30Hz cu 100WCalculele astea is pt diful care sta in aer, dar daca se opteaza pt o incinta de tip panou infinit( Vb>Vas) sau testul se face sub frecventa de acordare a boxei(in cazul unui bass reflex) atunci comportamentul va fi asemanator.Daca nu ma crezi iti propun un experiment. Leaga SA ala al tau la un amplif de 40W si dai semnal de 30Hz si creste treptat volumul. o sa vezi ca nu apuci sa dai la maxim si diful deja incepe sa sune urat.Asta nu inseamna ca is difuri proaste! Pt banii aia nu gasesti ceva mai bun de folosit in subwoofer.Eu zic ca inainte sa te iei de cineva documenteza-te putin si asigura-te ca ai dreptate. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 Vad ca ai postat inainte de raspunsul meu...Daca faci un subwoofer cu SA in care sa nu "sara" membrana afara la 100W 30Hz atunci ala o sa fie ineficientCand faci un sub faci un compromis intre eficienta, coborare in frecventa si putere maxima(din punct de vedere mecanic)Boxa se alege dupa scopul aplicatiei. Daca o faci pt masina o faci mica ca sa nu iti ocupe loc si pompezi in ea multi watti ca sa o misti(asta daca vrei sa cobori in frcventa)pt casa o faci mai eficienta si atunci nu mai e necesara asa multa putere ca sa o misti.Si de la SAL am pus mana pe SA SRP SBX,AHX modelele de 30cm, SPA modele de 25,40,45cm, SR 13,16cm DP35...am fost multumit de ele avand in vedere ce mult ofera la pretz asa de micIn concluzie proiecteaza ce vrei, daca nu sti proiecta intra pe ftp si uite-te la planurile de boxe si fa ce iti placew de acolo sau cere ajutor cuiva care stie. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 24, 2005 Partajează Postat Ianuarie 24, 2005 ce trebuie sa fac sa nu sara daca le tin mai incetul si pun mai multe sa zicem 4 in loc de doua in paralel pe aceeasi iesire? quote] Cand sare dai mai incet... nu pune 4 difuri in paralel ca arzi statia Si decat sa dai bani pe 4 SA mai bine iti un dif mai bun de banii aia Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 ok. mersi Deci sa inteleg ca pot sa fac linistit subwoofer cu dif. sal, dar totusi la ce putere sa ma astept daca respect exact planurile de pe ftp.puterile trecute acolo sau mult mai mici.mie imi trebuie pentru o sala care are L=15m, l=7,i=4-4,5mputeti sa imi spuneti si mie cam ce putere ar trebui.eu am doua boxe de 80w fiecare si inca o boxa de 100 w careia nu cred ca i-am reusit incinta.si ma gandeam sa fac vreo 4 subwoofere sa pun in patru colturi si apoi separat medii si inalte. ce spuneti? merge, bine toate la 2 statii identice care au iesirile astfel2*120 pt. bass2*35 pt. inalte2*50 pt. mediiparerea meava multumesc Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 aaa!!!Dar daca cumpar un dif. mare cum ati spus voi eu stiu chiar de 40-45 cm. de care o fi,statia credeti ca va duce o matahala de ala toata noaptea :lol: si inca alte sa zicem 2 boxe;carestul de boxe le pun pe cealalta statiemultumesc Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 iei unu mai mare ca-i mai eficient decat orice de la SAL, 4 difuri SAl sunt bani aruncati in comparatie cu un sub serios pe care dai tot atatia baniSuburile alea nu is facute pt genul de utilizare care iti trebuie tie, is pt casa, in sala aia o sa se auda tare incet. Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 bun dar statia va duce diful ala care cred ca este destul de mare?si asta ma intereseaza daca duce statia asta AV-556; 49482(seria)crezi ca, eu stiu, cu 4 milioane buc. gasesc ceva bun?si daca da spuneti-mi ce sa cumpar pt. bas si mai apoi pt. medii si inaltesi daca ma poate ajuta cineva cu incinta ......ca nu ma pricepmersi Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 vezi ce difuri gasesti la http://www.difuzoare.ro de la P-audio, eu zic ca HP-18W ar fi o alegere buna, se incadreaza in 4 mil si nu se compara cu 4 saluri la aceeasi putere. ai putea sa vinzi ampliful ala de 100W si sa iti faci unu de putere mai mare pt subwoofer. Link spre comentariu
Vizitator narcis1983 Postat Ianuarie 25, 2005 Partajează Postat Ianuarie 25, 2005 deci amplificatorul nu face fata la diful ala nu?dar daca fac 2 boxe de 200 w si sa mearga la statia care o am fac fata la sala aceea plus cele trei boxe care le mai am? mersi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum