Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Clasa A vs AB vs Tuburi

mariobe

Postări Recomandate

21 minutes ago, sk24bpo said:

Eu unul nu reusesc sa observ ce e in poza, ori e de la browser-ul meu ori nu s-a incarcat bine poza ta. :)

este de la browser-ul. 

Acum vezi poza? Pe cablaj scrie Sara Clone si Schematic Raimond Audio. Deci ai semnatura si pe clona :reytre.

SARA-CLONE-COLOUR.jpg

Editat de merck
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 133
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

25

• Shambala

17

• mariobe

12

• merck

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 ore, der_doktor a spus:

Ce  ''idiotenii'' gasesti in articolul ala? 

Ma limitez la "condensatorul electrolitic pe baza de mylar":

"...No matter how good any of these parts are, PARTS IS PARTS, as the chicken commercial stated, and unhappily, the caps used in power supplies are usually electrolytics. These are usually mylar based, and they have an electrostatic barrier, which causes difficulty in changing very low voltage levels. This leads to smearing of the microdynamics of the audio signal, leading to loss of low level information."

În ultima întruchipare a lui 300B DRD si-au bagat picioarele în mult iubitele microdetalii si în condensatoarele PIO (probabil ca si-au dat seama ca nu mai au suficient ulei de sarpe pentru ele), au facut o învaluire la 180° si au trântit un banal electrolitic de capacitate mare. N-am reusit sa aflu daca e "pe baza de mylar" sau nu.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 9 minute, merck a spus:

este de la browser-ul. 

Acum vezi poza? Pe cablaj scrie Sara Clone si Schematic Raimond Audio. Deci ai semnatura si pe clona :reytre.

SARA-CLONE-COLOUR.jpg

WTFFFFF ???? Ce naiba ??? Eu am crezut ca Sesebe face o gluma fina ...

Link spre comentariu

@sk24bpo  Ar trebui sa fii mindru daca dupa dupa peste 1300 de pagini de discutii (peste 13 000 de posturi) desfasurate in peste 10 ani, au ajuns la concluzia ca SARA este un amplificator mai bun decit majoritatea celor discutate acolosi sint sute de scheme de amplificatoare acolo.

Link spre comentariu

Daca e asa, ce sa zic, sa fie primit :) Sa se bucure de el si sa fim toti sanatosi. Momentan sunt un pic intors pe dos pentru ca acum 15 min un porumbel a intrat in geamul de la atelier si si-a frant gatul. Pur si simplu degeaba am o tona de scule si aparate ca n-am putut sa-l ajut cu nimic. Bucurati-va de orice aparat va cade in mana, viata e a naibii de scurta.

Link spre comentariu

Am postat aici un screenshoot de la iesirea unei surse in comutatie la care zgomotul de comutatie este asa de mic incit nu poate fi masurat/vizualizat cu un osciloscop de top pe 12 biti.

Asta ca raspuns la discutiile ca sursele in comutatie au zgomot mare...............

Mod. note - Am ascuns postul precedent pt ca sunt intr-o dispozitie total fara unor, mai ales de acest fel.  

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Acum 11 ore, sesebe a spus:

@sk24bpo  Ar trebui sa fii mindru daca dupa dupa peste 1300 de pagini de discutii (peste 13 000 de posturi) desfasurate in peste 10 ani, au ajuns la concluzia ca SARA este un amplificator mai bun decit majoritatea celor discutate acolosi sint sute de scheme de amplificatoare acolo.

@sesebe, din nou vorbesti aiurea. Topicul ala lung NU este despre SARA! Ca s-a pomenit despre el e altceva. Aici e SARA_2016 https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/295317-sara-2016-a-4.html. Si, observ ca raspunde excelent pe sarcina capacitiva. Adevarul e ca @greierasul ii da clasa lui D'Agostino, cu alte cuvinte Krell e o pocnitoare iar SARA (2W in clasa A) este the best.

Link spre comentariu

Pauza.

Ma gandeam ca poate am exagerat ieri cu cele 6 ore de pauza.

Acum vad ca este nevoie de una ceva mai lunga.  Prea sunteti nervosi.

LE - Topic redeschis.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Interesant amplificatorul ala dar eu personal as testa pe el si o topologie de non-switch cum era implementata in unele integrate de control curent de mers in gol.

Nu am gasit in schimb comparatia cu celelalte amplificatoare.

Link spre comentariu

Este un pdf (kx amplifier 2020) care poate fi descarcat. In el este prezentat in detaliu atat amplificatorul kx cat si masuratori pentru hiraga si jlh. 

[url=https://postimg.cc/YhdXZGrY][img]https://i.postimg.cc/YhdXZGrY/Screenshot-20210111-125727.jpg[/img][/url]

Screenshot-20210111-125727.jpg

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări