mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Acum vreun an am cumpărat o pereche de incinte (folosite) pe care vânzătorul mi le-a probat pe un amplificator cu tuburi . Bune boxe , atât de bune că le-am vândut după maximum două luni . Acasă la om au sunat fantastic in timp ce la mine le lipseau factorul care m-a convins să le cumpăr . Amplificatoarele cu tuburi sunt scumpe deci nu prea accesibile pentru omul de rând așa că momentan o să le las pentru mai târziu . Amplificatoarele clasa A pe tranzistoare însă par mai la îndemână . Întrebarea mea sună cam așa : Merită alea 3 kilograme de aluminiu pe care trebuie să o bagi in radiatoare ? Există diferența aceea audibilă între clasa A si AB sau e mai mult un mit ? PS: schema lui Jean Hiraga mi-a atras atenția , știu că se găsesc kit-uri și pe la noi,am găsit pe net . Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 (editat) Da, exista acea diferenta acustica, dar trebuie sa faci corect amplificatorul. Atentie, kiturile sunt facute ca sa fie vandutre - adica sa aduca bani vanzatorului si adesea sunt departe de performantele produsului pe care il cloneaza (sau mai degraba il imita). 3kg de AL pot fi suficiente pt un Hiraga mai micut (20W). Pt unul de 30-35W s-ar putea sa fie necesare 4-5 sau chiar 6 kg Chiar nu vrei sa lucreze la 65 de grade. Diferenta intre un amplificator cl.A facut de un incepator si unul facut corect este de obicei extrem de mare. Nu este deloc usor de facut ca lumea o cl.A, sunt MULT mai sensibile decat cele obisnuite in cl AB la problemele cele mai detestate pe acest forum - imperechieri de tranzistori, surse de alimentare cu zgomot extrem de scazut, piese (cam toate) de foarte buna calitate, cablaj si cablare fara nici o greseala (practic la nivel de radiofrecventa), si altele. Editat Decembrie 23, 2020 de Shambala Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Am văzut că în filtrare cerea 1 Farad !!! Numai acolo incape căruță de bani. interesant este ca nimeni nu s-a gândit la ventilarea lor în loc de chiuloasă de dacie . Există ventilatoare foarte silențioase folosite pentru unități de calculatoare .Și totuși merită ? Le-a auzit careva pe aici ?Este diferența aia atât de mare ? La tuburi recunosc că a fost dar aici comparăm tranzistoare în diferite clase . Mulțumesc pentru răspunsuri Shambala . Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 17 minutes ago, mariobe said: Am văzut că în filtrare cerea 1 Farad !!! Unde ai vazut asta? Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2020 (editat) Acum 13 minute, merck a spus: Unde ai vazut asta? https://sound-au.com/tcaas/monster29.htm .Cred ca acolo se vorbea de 400.000 micro farazi . Scuzele mele dacă matematica mea e proastă .Am dat o căutare rapidă , posibil să fi fost și mai mult de atât . Editat Decembrie 23, 2020 de mariobe Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Amplificatoarele in clasa A cu tranzistori au un sunet extrem de apropiat de cele SE cu tuburi... daca stii sa le alegi Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Acum 4 minute, popa marius a spus: Amplificatoarele in clasa A cu tranzistori au un sunet extrem de apropiat de cele SE cu tuburi... daca stii sa le alegi Să alegi ... schemele , tranzistoarele ? Nu sunt foarte multe materiale (sau nu am căutat eu bine ). Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Citeste intai aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Intai incearca sa construiesti/repari vreo zece bucati diferite ca model si apoi vei sti care cum suna, ce performante are. Bine, sa ai si cu ce sa le reglezi/masori si boxe bune. Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Acum 17 minute, daniels a spus: Citeste intai aici L-am citit în urmă cu ceva timp .De fapt nu am înțeles până la urmă. A rezolvat problema ? Acum 14 minute, der_doktor a spus: Intai incearca sa construiesti/repari vreo zece bucati diferite ca model si apoi vei sti care cum suna, ce performante are. Bine, sa ai si cu ce sa le reglezi/masori si boxe bune. Păi eu nu vreau să trec prin toate experiențele astea . Mă gândeam să aflu niște păreri de la veterani . Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Acum 5 minute, mariobe a spus: L-am citit în urmă cu ceva timp .De fapt nu am înțeles până la urmă. A rezolvat problema ? Păi eu nu vreau să trec prin toate experiențele astea . Mă gândeam să aflu niște păreri de la veterani . Orice amplificator in aceasta clasa ridica niste probleme fiindca este una dificila, raspunsurile oferite pe tava nu ar rezolva ... creativitatea Link spre comentariu
mariobe Postat Decembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Mulțam Popa Marius Link spre comentariu
gusti_73 Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Am in intentie sa fac o clona de PASS ALEPH 3.......in mod economic....cu ce am pe acasa. Sursa in comutatie si sa vedem daca imi jung radiatoarele (cam mici...le voi ventila incet). Sa vedem ce iese. Astept cablajele din China care nu au venit dupa 5 saptamani, inca astept. Multumim Shambala pentru raspuns. Multumim si Dlui. Popa Marius..... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 (editat) Schema va permite sa obtineti - daca doriti - un amplificator de FOARTE inalta calitate. Comparabil si la masuratori si mai ales acustic cu modele de fabrica de multe mii sau zeci de mii de euro [!!] Insa asa ceva implica destul de multa munca si multe cunostinte de detaliu. Cunostinte care se aduna GREU, in ani sau chiar zeci de ani si NIMENI nu va da pe tava toate indicatiile pt construitrea unui amplificator la un asemenea nivel. Daca acceptati ceva mai modest trebuie sa fiti constient ca si comparatiile cu alte aparate vor da rezultate mai reduse. Pana la zero, daca se lucreeaza cu "ce ai prin casa" si surse in comutatie. Atentie, chiar exemplarele construite sub coordonarea lui Hiraga sunt inca departe de calitatea ce se poate obtine din schema lui. In buna masura este valabil si pt schemele lui N. Pass si ale altor mari proiectanti. Dar un asemenea nivel nu are nici o sansa pe acest forum. Editat Decembrie 23, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 23, 2020 Partajează Postat Decembrie 23, 2020 Acum 20 minute, Shambala a spus: Daca acceptati ceva mai modest trebuie sa fiti constient ca si comparatiile cu alte aparate vor da rezultate mai reduse. Pana la zero, daca se lucreeaza cu "ce ai prin casa" si surse in comutatie. Vad mai nou ca si sticlistii au inceput sa foloseasca surse in comutatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum