Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator de antene cu Arduino

grosu99

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• grosu99

4

• yo9dl

2

• ndor

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

E roman tipul.Parte proasta e ca mufele SO239 sunt cu strngere iar simpla apasare nu stiu daca asigura un transfer optim la puteri mari. Complicatie mare dar e cu Arduino,da  nu se poate folosi remote .Da bine !

Link spre comentariu

Mecanica mi se pare impecabila, mai putin partea cu mufele.

Pentru cine este interesat un proiect mai simplu este aici https://sites.google.com/site/sm3jggwebcac/

L-am inceput, dar l-am abandonat tocmai din cauza prelucrarilor mecanice.

Am folosit mufe de acest tip (si complementarele lor)

https://www.ebay.com/itm/1pc-Adapter-UHF-plug-PL259-to-SO239-female-jack-FLANGE-connector-push-on-QUICK/281914300326

Lucrez remote si am ajuns la concluzia ca nu m-ar ajuta prea mult.

Link spre comentariu

Varianta cu relee, fie ele si coaxiale, nu corespunde scopului. Ideea este sa scoti cablul de antena din mufa transceiverului si sa asiguri intre ele o distanta de 10-15 cm. In felul acesta speri sa fi protejat la descarcari electrice (nu zic traznete directe, Doamne fereste!). O impamantare buna isi are rostul, dar decat nimic, macar o mufa scoasa.

Te asigur ca mufele prezentate de mine fac un contact electric foarte bun. Problema ar fi de fiabilitate si de montaj mecanic foarte precis. Oricum cateva sute de comutari sunt sigure.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări