Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Captive Portal Login

Kinky

Postări Recomandate

Salut,

E prima postare pe forum asa ca ma scuzati daca gresesc pe ici, pe colo. N-am apucat sa citesc termenii si conditiile pentru ca am ajuns la "disperare" si asta e ultimul loc in care incerc sa gasesc rezolvare la problema mea.

Povestea sta cam asa: am un hTC U12+ de care sunt extraordinar de multumit. N-am avut nici o problema cu el desi are aproape 2 ani de utilizare intensa. Treaba e ca am ajuns sa lucrez off-shore in Norvegia pentru Equinor si aici si-a aratat neputinta. Acum, nu stiu daca e de bine sau de rau, treaba e ca eu nu-mi pot conecta telefonul la internet. De ce? IT-stii de la Equinor folosesc un tip de wi-fi mai special, adica Captive Portal. Ce inseamna asta? Wi-Fi nu e parolat si te poti conecta la el fara probleme dar cand vrei sa accesezi orice pe internet te redirectioneaza catre o pagina de login unde iti cere un user si o parola pentru a te lasa sa navighezi pe net. Bun. Toate bune si frumoase pana aici. Am user, am parola, deschid laptopul, ma conectez la retea, sare din bara Firefox si se duce direct la pagina cu pricina, vede Bitdefenderul ca e ceva phishy si sare in apararea mea blocand pagina de login. Iti spun ca inteleg ricurile si vreau sa continui asa ca ma lasa sa ajung la pagina. Ma loghez fara probleme si da-i bataie pe net. Dar vezi tu, omul nu se satura doar cu laptop conectat pentru ca nu il poate lua peste tot cu el pe platforma asa ca incearca sa se conecteze pe mobil, ca de altfel toti ceilalti de la platforma, si ghici surpriza; telefonul refuza cooprarea. In e sens. Prima data cand l-am conectat la WI-Fi a sarit htccaptiveportallogin app, care este aplicatia de log in a celor de la hTC pentru captive portal (de ce nu au lasat-o pe aia de la Google habar n-am), desi am Bitdefener si pe telefon, mi-am introdus userul si parola si am apasat log in. SURPRIZA!!! Aplicatia nu a facut nimic. Pur si simplu nu vroia sa treaca mai departe. Am apasat de 1 milion de ori pe butonul de log in. Imi arata ca se apasa dar nimic. Nu facea nimic. Zic: taci ca e de la antivirus. Dai, sterge antivirusul, problema persista, dai cauta pe net incearca in fel si chip, problema persista, cauta, scotoceste in lung si lat, nimic si nimic. Ma las pagubas. Zic, lasa ca ajung la acasa si ma apuc sa caut mai cu spor. Caut si caut si caut in intr-un final gasesc pe un site obscur ca exista niste aplicatii in magazin care chiar cu treaba asta se ocupa, by-pass-eaza apicatia default din telefon si te poti loga. Zic: asta e tata, am reusit, am descoperit America! Intalez nu una si 3 si astept sa plec la munca. Ajung azi la munca, eu fericit ca imi pot conecta telefonul la net si ... iar SURPRIZA. Nici o aplicatie nu a functionat. Ma iau dracii, le sterg pe toate si dau sa ma loghez cu rahatul de aplicatie de la hTC care mai nou nu vrea deloc sa se deschida. Cauta nene pe net, vezi cum ajungi la aplicatie si sterge tot: cache, storage, incearca din nou sa te conectezi, nimic nene. Nu vrea si pace. Am cautat de mi s-a acrit. Nu stiu ce mama dracului are si ce sa-i fac. Nu am nici optiunea sa deschid pagina de log in in browser, iar daca intru pe browser si accesez orice pagina ma redirectioneaza catre pagina de log in dar pagina nu se incarca. Zice Chrome-ul ca nu sunt conectat la Wi-Fi asa ca nu ma poate ajuta. Deci n-am nici o sansa sa ajung din browser la pagina de log in.

Are cineva vreo idee ce as putea sa fac ca sa ma conectez cu telefonul la retea?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kinky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări