BRANCA Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Trasor.Se taie cu varf cu vidia sau diamantat sub forma de raze,radial,placa.Se curata si rosturile.Mai greu pana se sparge primul segment de placa cu ciocanul si dalta sau un punctator. Adezivul,daca e consacrat,se indeparteaza f usor cu o dalta ascutita,gen pt lemn. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Pana acuma un instalator abil rezolva deja problema. Discutia, insa, a fost informativa. Daca sunt nelamuriri despre cum se sparge faianta fara a sparge si pe cea din jur, exista un film educativ (daca treceti peste partea frivola) care se numeste Bricol Girls. Asa cum am zis, treceti peste anumite aspecte, e si de invatat. Link spre comentariu
trasorv Postat Decembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Acum 5 ore, sesebe a spus: De asta este bine sa pui deoparte citeva placi de rezerva pt cind trebuie facute reparatii. O ideie: se infileteaza o piesa de sacrificiu iar apoi se da o gaura din lateral prin ambele piese in care se fixeaza un stift metalir/surub autoforant, surub normal daca se fileteaza gaura , etc. Fiind din alama gaurirea este usoara. Prietene, dacă puteam să dau o gaură din lateral înseamnă că puteam să apuc și cu un mops pentru țevi și îl desfiletam fără greutate.... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 (editat) Eu ti-am dat o ideie dar vad ca nu stii sa o dezvolti. Daca nu poti da gaura din lateral atunci o dai direct in filet de-alungul si daca reusesti sa dai gaura prin ambele filete in lungul tevii si bagi ceva in gaura vei bloca piesa de sacrificiu in cea ce trebuie desfacuta si vei putea desface si piesa intepenita desurubind de cea de sacrificiu. Editat Decembrie 24, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Posibil ca grosimea disponibila ("carnea") sa nu permita ceea ce sugerezi. Precum apucatul cu mopsul ar fi fost riscant. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Eu cred ca este partial ingropata si nu poate apuca cu mopsul nu din cauza ca ar fi prea subtire in carne. Gaura se da cu 1-2mm la burghiu ca sa nu se rupa de tot piesa. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Mi-e ca se sfasie metalul. La mops prin forfecare. Idei au circulat multe, ramane de vazut cat e colegul de abil. Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Dacă situația respectivă, se întîmpla la un apartament cu o singură baie folosibilă, şi cu cel puțin 3-4 colocatari, soluția era de mult valabilă: instalatorul...! Probabil colegul inițiator al acestui topic, dispune şi de o variantă de rezervă. Altfel, rămîne varianta acceptabilă totuşi: Nu vreau să plătesc oameni calificați, pentru lucrări pe care consider că şi eu aş fi capabil! Unii dintre noi, nu vor să accepte încă diviziunea muncii. Vor să facă ei totul, dar cu investiție minimă în cunoştințe sau scule, pe principiul dacă se poate, de ce nu! Cinste lor şi spor la treabă! Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Vezi tu @morarul-e ca problema este un pic mai complicata: nu totdeauna cunosti sau poti gasi un instalator "adevarat" nu un cirpaci ce are citeva scule si a facut citeva lucrari de cirpeli instalatii. Asa cum nu orice zugrav este electrician la fel nu orice zugrav este instalator (daca tot ne-am legat de zugravi). Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 24, 2020 Partajează Postat Decembrie 24, 2020 Corect pînă la un anumit punct: Dacă ai ,,arici la buzunar", angoase vis a vis de interacțiunea umană, ambiția de a face totul cu mîna ta, psihoza de a nu da bani cuiva, pentru un lucru pe care şi tu credeai că eşti în stare să-l faci. Mai dă-l în măsa de frizer, că şi eu pot să mă tund singur! Pentru stomatolog, aş avea alt gen de abordare a problemei! Şi da, şi pentru electrician, şi pentru instalator, şi pentru sudor sau pentru orice altă meserie sau calificare, am aceeaşi apreciere şi prețuire pentru lucrul făcut. Unii dintre noi, au uitat sau vor să neglijeze, diviziunea muncii, care s-a petrecut acum mulți ani, şi care a permis societății în care trăim să se dezvolte şi noi să beneficiem de rezultatele acesteia. Am zis şi eu, nu te supăra: La mulți ani, şi sărbători fericite! Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 25, 2020 Partajează Postat Decembrie 25, 2020 In afara cazului cand apelezi la nea Mircea (sic!) de la etajul 3, apoi si nea instalatorul ala are 2 copii si nevoie de cadouri sub brad. Cand nu ai scule si nu ai mai facut-o niciodata, apoi costa mai mult sa o faci tu. Nu numai Murphy o zice, mai e si experienta personala. Link spre comentariu
trasorv Postat Decembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 25, 2020 Mulțumesc tuturor pentru sfaturile dezinteresate și vă doresc Sărbători fericite ! Link spre comentariu
trasorv Postat Decembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2020 La 25.12.2020 la 1:07, morarul a spus: Corect pînă la un anumit punct: Dacă ai ,,arici la buzunar", angoase vis a vis de interacțiunea umană, ambiția de a face totul cu mîna ta, psihoza de a nu da bani cuiva, pentru un lucru pe care şi tu credeai că eşti în stare să-l faci. Mai dă-l în măsa de frizer, că şi eu pot să mă tund singur! Pentru stomatolog, aş avea alt gen de abordare a problemei! Şi da, şi pentru electrician, şi pentru instalator, şi pentru sudor sau pentru orice altă meserie sau calificare, am aceeaşi apreciere şi prețuire pentru lucrul făcut. Unii dintre noi, au uitat sau vor să neglijeze, diviziunea muncii, care s-a petrecut acum mulți ani, şi care a permis societății în care trăim să se dezvolte şi noi să beneficiem de rezultatele acesteia. Am zis şi eu, nu te supăra: La mulți ani, şi sărbători fericite! Nu mă supăr deloc, dincontra apreciez comentariul tău destul de corect....pe ici pe colo Aaaa, era să uit: ajutat de un mops, o pilă triunghiulară și puțină experiență acumulată în n ani, am desfiletat prelungirea buclucașă !!!! Sărbători fericite !!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum