Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceresit CM 9 folosit ca șapă autonivelantă

trasorv

Postări Recomandate

Salutare tuturor, oameni buni sunt într-o dilemă, pot folosi CM 9 pe post de șapă autonivelantă ? Trebuie să egalizez o suprafață iar șapa autonivelantă este foarte scumpă motiv pentru care un meseriaș mi-a recomandat să folosesc adeziv de gresie și faianță la jumătate de preț,ce părere aveți , ce probleme pot apărea ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

3

• Mircea

1

• bcristian

1

• merck

1

Top autori în acest subiect

Parerea mea este ca o improvizatie la jumate de pret este mai scumpa decat treaba bine facuta la pret intreg. 

Acel adeziv in veci nu ai sa-l nivelezi cum vrei tu. 

Link spre comentariu
Acum 8 minute, Mircea a spus:

Parerea mea este ca o improvizatie la jumate de pret este mai scumpa decat treaba bine facuta la pret intreg. 

Acel adeziv in veci nu ai sa-l nivelezi cum vrei tu. 

De ce ? Voi face aceeași consistență și se va nivela singur ca șapa autonivelantă....

Link spre comentariu

Daca tu deja esti chitit sa folosesti CM9 pe post de sapa autonivelanta ce rost are sa mai intrebi lumea? 

Daca scrie 

Proportia amestecului
6 L apa / 25 kg CM 9

si tu vrei sa faci o "supă" autonivelanta din CM9 ... succes!!! Cand nu respecti indicatiile producatorului ... sa te astepti la rezultate pe masura. 

Editat de merck
Link spre comentariu

Nu incerca asta, arunci banii degeaba si te alegi si cu o gramada de munca si umezeala.

Adezivii sunt facuti taman anti-curgere, ca asta e o caracteristica dezirabila in cazul lor, adica fix invers de ce trebuie la autonivelanta.

Daca pui atat de multa apa incat sa curga, pe de o parte o sa bagi o gramada de umezeala, si pe de alta parte chestia obtinuta va fi foarte sfaramicioasa si poroasa.

Sapa autonivelanta nu se face cu multa apa, ci se comporta asa din cauza compozitiei si aditivilor.

Link spre comentariu

Se va usca foarte greu, va tine umezeala si nici nu va iesi cum iese sapa autonivelanta. Am mai incercat eu acum ceva ani (tot cu idei din astea ca e materialul scump) sa fac ceva asemanator si nici de-al dreaq nu s-a egalizat materialul. In primavara sau vara o sa torn sapa. 

Link spre comentariu

Folosiți sapa de la Ceresit.... nu se compara cu orice înlocuitor. Rămâne neteda și e destul de tare, am scăpat de multe ori chestii grele pe jos și nu a pățit nimic. Iar dacă se vrea o sapa mai dura am inteles ca sunt ceva microfibre sintetice care se baga in sapa și o armează suplimentar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări