Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stasfurt t 107

florinmar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• florinmar

4

• Toni Marginean

3

• smd-man

2

• mac01

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Toni Marginean

Am lucrat mult pe acest defect, in 1984, si dupa ce am schimbat lampa, trafo cadre, toti condensatorii noi, am gasit o rezistenta de sute de kiloohmi intrerupta! Cred ca voi putea gasi si schema peste cateva zile cand sunt sarbatori si altceva de lucru nu se cade!

Link spre comentariu

Asa este. Acest televizor l-am avut si eu cand eram copil pe vremea raposatului. A avut aceeasi problema...baleiajul vertical cu o rezistenta de valoare mare intrerupta..

Imi aduc aminte cum depanatorul respectiv a gasit rezistenta intrerupta..... nu voi uita niciodata metoda reparatiei, desi eram copil si n-aveam nicio treaba cu electronica.

A scuipat in palma si cu o surubelnita a intins saliva pe rezistentele din jurul lampii de cadre in timp ce televizorul functiona. Cand a ajuns la rezistenta cu defect s-a intins imediat imaginea dupa ce a dat cu saliva pe ea. O metoda neortodoxa, dar la vremea respectiva a functionat...nu erau aparate de masura care sa masoare rezistente cu valori mari si nici schema aparatului nu exista. Dupa inlocuirea rezistentei televizorul a functionat perfect.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Toni Marginean

Placa cu baleiajul vertical si oscilator este cea orizontala din partea de jos cu potentiometri de reglaj (deasupra redresorului cu seleniu). Am gasit schema dar momentan nu o pot incarca, probleme pagina.

Link spre comentariu

La acest tip de tv,am avut de doua ori probleme cu baleiajul vertical.De fiecare data ,a fost in scurt ,un condensator de 0,47 microfarazi/250v,care era montat intre anodul triodei si grila pentodei.(pcl 805)   

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări