Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Trotineta electrica ieftina si usor de realizat , varianta de oras si varianta off-road DIY

st1

Postări Recomandate

Un proiect pe care l-am finalizat si testat cu succes in doua variante : varianta pentru oras si varianta off- road. Proiectul se poate realiza in 45 de minute, avand " ingredientele "  necesare " 

1. Varianta de oras 

Costuri proiect  : 100 Euro 

Formula : skateboard electric cumparat dintr-un supermarket ( A....n) + o trotineta defecta ( nu era electrica ) de pe O.x = un vehicul electric pe 3 roti pliabil cu un motor hub de 350 W si o baterie de 4400 m Ah,  cu o greutate totala de doar 5 kg, avand o platforma generoasa, o autonomie decenta si rezistenta la socuri. 

VIDEO http:// https://youtu.be/q29V2D_vr4I

2. Varianta Off-road

Acceasi formula de baza doar ca am folosit un skateboard electric off-road in varianta SYL - 08 si o trotineta RAZOR A5 partea din fata, cumparata tot de pe O.x.

VIDEO https://youtu.be/I_Hs4i9JKZo

Cost proiect off-road : 534 Euro - (  ieftin in comparatie cu un scooter off road ce ofera performante asemanatoare ) 

Specificatii syl 08  Range: 20-30km Speed: 38km/h Power: 36V/2A Motors : 1450W X 2 Instantaneous power: 1800W Climbing Degree: 30D Battery: 10AH Max Load: 130KG Control: wireless Bluetooth remote control Charging Time: 8 h Wheel size: 200mm*50mm - 8 inch off-road pneumatic tires Wheel Material: PU high elastic wheel Plank Material: Maple Product Weight: 13.5kg Bluetooth Remote Controller - Wireless remote control Rear suspensions

Video test proiect off - road   pe drumurile patriei

https://youtu.be/wfJFom6xAeA 

https://youtu.be/of8Zlxl3T1U

St.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• st1

5

• Alphsoo

3

• RealAlex

1

• mac01

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Felicitari pt proiect.

Faza cu panourile solare nu te ajuta decat, poate, sa iti aprinda un led, in niciun caz sa iti ridice autonomia.

Frana nu ai pus la trocarici?  Eu nu as folosi asa ceva fara frana (aia de picior nu se pune in cazul de fata pentru ca este "ineficienta").

Link spre comentariu

Salut @RealAlex !

Ms. Ms. !

Il vad ca pe un potential  mijloc de deplasare pentru zonele rurale, relativ ieftin care tine la "drumurile patriei " fara costuri ridicate de intretinere, usor de replicat de catre oricine si foarte important :  nimeni nu se imbogateste ......fara emisii.....

Se pleaca de la premiza ca trotineta are o baterie Li-ion 42V 10 AH - aprox 420 W cand e incarcata full ( in realitate are mai putin, aproximez cam 336 - 386  W, pentru   ca.... de, e fabricata in Ch..a (ref. baterie)  si lipsesc cativa A din cei 10 AH :)) - referitor varianta All-terrain 

Sunt panouri flexibile de 50 W pe piata  in plin soare care pot fi adaptate pe acea platforma -   ( cel putin asa spune producatorul "50 W "  , in realitate, probabil ca mai scadem 12 % din acesti W  ) deci cu siguranta poti sa aprinzi cateva becuri in plin soare si 1 singur bec la umbra. Doresc doar sa maresc autonomia atunci cand vehiculul stationeaza sa mai trimit "cativa"  W in baterie.....eu zic ca nu e rau......  

( pana acum m-am jucat cu panouri fuji wave flexibile, max 310  V in  cc (nu e o greseala lucreaza in voltaje mari amperaje relativ  mici  ! ) greutate 3,5 kg 90 - 100 W dar destul de mari ca  dimensiune 4 metri ( ref. FUJI WAVE) si iti pot spune ca aprinde fara probleme un bec halogen ..... ( am coborat voltajul in 12 V .... si am scos " putin amperaj "   )

Am carat dupa mine panoul fuji de 3,5 Kg ( se ruleaza)  310 V cc conectat intr-un controller de 12 V ,   l-am extins, l-am trecut printr-un step-up si am trimis 42 V in trotineta incarca fara probleme. Incarcatorul trotinetei (de retea)  are  42 V X 2 A . Cu tiga..a aferenta :) se poate si asa.... mentionez ca sunt interesat de eficienta nu de design....

Am mai testat de asemenea un panou din CHINA de data aceasta de " 100 W "  flexibil care poate fi adaptat si el pe acea platforma, si  am aprins cu brio un bec in 12 V  la umbra fiind,  m-am declarat multumit si de el. 

Referitor la Brake  - exista deja ( acceleratia, frana se afla pe o telecomanda care comunica cu controlerul trotinetei, are chiar si reverse :)) pe telecomanda nu doar brake + 3 trepte de viteza 

Trotineta e safe. Daca nu are frana nu ma urc, asta e clar si pentru mine. 

S.T.

Editat de st1
Link spre comentariu

@Alphsoo Salut !

Nu am dat cu noroi cam toti produc in China, dar exista calitate si calitate indoielnica ...... 

Motoarele sunt Brushless 1450 W X 2, provin de la skateboardul electric syl 08 impreuna cu controlerul, bateria si telecomanda 

VIDEO SYL 08 skateboard electric TEST https://youtu.be/oJERRgKJzFY

Aici sunt specificatiile tehnice ale skateboardului electric  : https://www.geekbuying.com/item/SYL-08-Electric-Skateboard-Off-Road-With-Remote-Control-Black-416514.html?gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYoUtKZyrt5yZFaSzpZj8mLT6BYDnWMZEO-YlIM4wHOgMVKhMjVJJAUaAmqnEALw_wcB

Motoarele sunt foarte ok, fiind ultrasuficiente pentru trotineta prezentata. 

S.T.

SYL - 08.jpg

Link spre comentariu

La cat costa acel skateboard ce rost mai are sa muncesti sa faci trotineta din el.

O trotineta la aceeasi putere tot atat costa. Sau asta-i o trotineta mai speciala...de off road?

Editat de mac01
Link spre comentariu

O trotineta e mult mai usor de manevrat, nu toti se descurca cu skateboardul iar o tranta cu 20 km/h poate avea urmari destul de grave, zic si eu...

BTW cate fire pleaca din controler la motoare, acestea  au senzori Hall?

Link spre comentariu

Din intamplare, sunt utilizator de skateboard electric atat all terrain cat si "speed skate" . Sunt un utilizator incostient care nu poarta nici un fel de echipament de protectie (nu faceti ca mine....daca va apucati de acest "sport"  ) in 4 ani am facut doua greseli copilaresti, cu toata experienta acumulata,  care m - au facut sa ma plimb pe asfalt 20 de metri (fara skate ) si printr- o padure printre copaci prin aer pana am regasit solul ...... Important e sa inveti din greseli si sa ai echipament de protectie atunci cand te urci pe o "bestie electrica " care nu are "manere" si mai trebuie sa fi si norocos in caz ca..... Skateul electric este pentru cei care sunt norocosi :) nu oricine poate merge pe unul asta e clar. Sunt cateva reguli pe care daca le incalci redescoperi fizica elementara.

In primul rand o trotineta pe 2 roti care sa intruneasca parametrii descrisi ai proiectului 1450 W × 2 motoare,  pentru ca pe drumurile rurale un motoras amarat nu o sa faca nimic....,  capacitate baterie,  o sa fie mult mai grea de 13.5 kg, si ca dimensiuni mai mare, costa peste 534 euro linistit  si nu oricine poate merge pe 2 roti ....La fel pe 2 roti daca nu cunosti si nu ai noroc poti sa faci cunostinta cu solul mai ales pe drumirile rurale. Spre exemplu in acest proiect am implicat persoane care nu stiu sa mearga pe bicicleta / trotineta si s-au descurcat de minune la primul contact. (cel mai stabil scaun era cel cu 3 picioare :))

@mac01 te rog sa imi trimiti si mie o  trotineta noua de aceeasi putere sa o vad si eu  de 1450 W × 2 (inseamna motor fata si spate )

Buget 2146 lei , sa fie noua, sa ajunga comanda intr- o saptamana nu in 4 luni sau niciodata (referire alibaba ) si sa fie in regula cu   taxele vamale. (sa fie din europa sau sa fie incluse in buget ) (in linkul de mai sus selectezi Polonia si vine din Europa)

Ps Nu e usor cu skateul electric oricat ar parea de interesant :

https://youtube.com/shorts/MzSXsJAQDhg

@Alphsoo  3 fire 

(clar nu e rentabil sa il faci din bucati )

nu au senzori Hall 

Screenshot_20210316-200036_Chrome.jpg

Editat de st1
Link spre comentariu

Eu am in batatura printre alte jucariii de acest gen si o trotineta  electrica cu motor de 250w, acumulator de 48V/7,8A  13S/6P ce m-a costat in jur de 800 Euro de pe Amazon.  Trotineta are o autonomie de aprox 25-30 km iar viteza maxima e in jur de 30km/h. Fiind motorul mic cam gafaie in pante abrupte, in schimb in trafic printre masini se descurca onorabil.

Sincer sa fiu  facand comparatie cu ce am eu, mi se pare enorm 2,9 kw pe motoare, la 36v bateriile trebuie sa sustina varfuri de 80A si clar nu cumperi trotineta cu asemenea performate la aceiasi bani.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări