st1 Postat Decembrie 21, 2020 Partajează Postat Decembrie 21, 2020 (editat) Un proiect pe care l-am finalizat si testat cu succes in doua variante : varianta pentru oras si varianta off- road. Proiectul se poate realiza in 45 de minute, avand " ingredientele " necesare " 1. Varianta de oras Costuri proiect : 100 Euro Formula : skateboard electric cumparat dintr-un supermarket ( A....n) + o trotineta defecta ( nu era electrica ) de pe O.x = un vehicul electric pe 3 roti pliabil cu un motor hub de 350 W si o baterie de 4400 m Ah, cu o greutate totala de doar 5 kg, avand o platforma generoasa, o autonomie decenta si rezistenta la socuri. VIDEO : http:// https://youtu.be/q29V2D_vr4I 2. Varianta Off-road Acceasi formula de baza doar ca am folosit un skateboard electric off-road in varianta SYL - 08 si o trotineta RAZOR A5 partea din fata, cumparata tot de pe O.x. VIDEO : https://youtu.be/I_Hs4i9JKZo Cost proiect off-road : 534 Euro - ( ieftin in comparatie cu un scooter off road ce ofera performante asemanatoare ) Specificatii syl 08 : Range: 20-30km Speed: 38km/h Power: 36V/2A Motors : 1450W X 2 Instantaneous power: 1800W Climbing Degree: 30D Battery: 10AH Max Load: 130KG Control: wireless Bluetooth remote control Charging Time: 8 h Wheel size: 200mm*50mm - 8 inch off-road pneumatic tires Wheel Material: PU high elastic wheel Plank Material: Maple Product Weight: 13.5kg Bluetooth Remote Controller - Wireless remote control Rear suspensions Video test proiect off - road pe drumurile patriei : https://youtu.be/wfJFom6xAeA https://youtu.be/of8Zlxl3T1U St. Editat Decembrie 21, 2020 de validae litere Link spre comentariu
st1 Postat Martie 10, 2021 Autor Partajează Postat Martie 10, 2021 (editat) Test pe camp : https://youtu.be/WhDOWJJeoOg Ma gandeam sa atasez o mica platforma cu panouri solare flexibile ( e nevoie ca platforma sa fie usoara ), o sa arate urat dar speram sa fie eficient :)) Editat Martie 10, 2021 de st1 Link spre comentariu
RealAlex Postat Martie 14, 2021 Partajează Postat Martie 14, 2021 Felicitari pt proiect. Faza cu panourile solare nu te ajuta decat, poate, sa iti aprinda un led, in niciun caz sa iti ridice autonomia. Frana nu ai pus la trocarici? Eu nu as folosi asa ceva fara frana (aia de picior nu se pune in cazul de fata pentru ca este "ineficienta"). Link spre comentariu
st1 Postat Martie 15, 2021 Autor Partajează Postat Martie 15, 2021 (editat) Salut @RealAlex ! Ms. Ms. ! Il vad ca pe un potential mijloc de deplasare pentru zonele rurale, relativ ieftin care tine la "drumurile patriei " fara costuri ridicate de intretinere, usor de replicat de catre oricine si foarte important : nimeni nu se imbogateste ......fara emisii..... Se pleaca de la premiza ca trotineta are o baterie Li-ion 42V 10 AH - aprox 420 W cand e incarcata full ( in realitate are mai putin, aproximez cam 336 - 386 W, pentru ca.... de, e fabricata in Ch..a (ref. baterie) si lipsesc cativa A din cei 10 AH ) - referitor varianta All-terrain Sunt panouri flexibile de 50 W pe piata in plin soare care pot fi adaptate pe acea platforma - ( cel putin asa spune producatorul "50 W " , in realitate, probabil ca mai scadem 12 % din acesti W ) deci cu siguranta poti sa aprinzi cateva becuri in plin soare si 1 singur bec la umbra. Doresc doar sa maresc autonomia atunci cand vehiculul stationeaza sa mai trimit "cativa" W in baterie.....eu zic ca nu e rau...... ( pana acum m-am jucat cu panouri fuji wave flexibile, max 310 V in cc (nu e o greseala lucreaza in voltaje mari amperaje relativ mici ! ) greutate 3,5 kg 90 - 100 W dar destul de mari ca dimensiune 4 metri ( ref. FUJI WAVE) si iti pot spune ca aprinde fara probleme un bec halogen ..... ( am coborat voltajul in 12 V .... si am scos " putin amperaj " ) Am carat dupa mine panoul fuji de 3,5 Kg ( se ruleaza) 310 V cc conectat intr-un controller de 12 V , l-am extins, l-am trecut printr-un step-up si am trimis 42 V in trotineta incarca fara probleme. Incarcatorul trotinetei (de retea) are 42 V X 2 A . Cu tiga..a aferenta se poate si asa.... mentionez ca sunt interesat de eficienta nu de design.... Am mai testat de asemenea un panou din CHINA de data aceasta de " 100 W " flexibil care poate fi adaptat si el pe acea platforma, si am aprins cu brio un bec in 12 V la umbra fiind, m-am declarat multumit si de el. Referitor la Brake - exista deja ( acceleratia, frana se afla pe o telecomanda care comunica cu controlerul trotinetei, are chiar si reverse :)) pe telecomanda nu doar brake + 3 trepte de viteza Trotineta e safe. Daca nu are frana nu ma urc, asta e clar si pentru mine. S.T. Editat Martie 15, 2021 de st1 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Martie 15, 2021 Partajează Postat Martie 15, 2021 Acum 3 ore, st1 a spus: mentionez ca sunt interesat de eficienta nu de design.... Alea sunt motoare DC cu perii? Daca da, pt. eficienta eu as fi folosit motoare BLDC. Cat despre baterii, eu nu as arunca cu rahat in chinezi, deocamdata sunt lideri in domeniul asta. Why China Is Dominating Lithium-Ion Battery Production (forbes.com) Link spre comentariu
st1 Postat Martie 16, 2021 Autor Partajează Postat Martie 16, 2021 @Alphsoo Salut ! Nu am dat cu noroi cam toti produc in China, dar exista calitate si calitate indoielnica ...... Motoarele sunt Brushless 1450 W X 2, provin de la skateboardul electric syl 08 impreuna cu controlerul, bateria si telecomanda VIDEO SYL 08 skateboard electric TEST : https://youtu.be/oJERRgKJzFY Aici sunt specificatiile tehnice ale skateboardului electric : https://www.geekbuying.com/item/SYL-08-Electric-Skateboard-Off-Road-With-Remote-Control-Black-416514.html?gclid=Cj0KCQjwrsGCBhD1ARIsALILBYoUtKZyrt5yZFaSzpZj8mLT6BYDnWMZEO-YlIM4wHOgMVKhMjVJJAUaAmqnEALw_wcB Motoarele sunt foarte ok, fiind ultrasuficiente pentru trotineta prezentata. S.T. Link spre comentariu
mac01 Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 (editat) La cat costa acel skateboard ce rost mai are sa muncesti sa faci trotineta din el. O trotineta la aceeasi putere tot atat costa. Sau asta-i o trotineta mai speciala...de off road? Editat Martie 16, 2021 de mac01 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 O trotineta e mult mai usor de manevrat, nu toti se descurca cu skateboardul iar o tranta cu 20 km/h poate avea urmari destul de grave, zic si eu... BTW cate fire pleaca din controler la motoare, acestea au senzori Hall? Link spre comentariu
st1 Postat Martie 16, 2021 Autor Partajează Postat Martie 16, 2021 (editat) Din intamplare, sunt utilizator de skateboard electric atat all terrain cat si "speed skate" . Sunt un utilizator incostient care nu poarta nici un fel de echipament de protectie (nu faceti ca mine....daca va apucati de acest "sport" ) in 4 ani am facut doua greseli copilaresti, cu toata experienta acumulata, care m - au facut sa ma plimb pe asfalt 20 de metri (fara skate ) si printr- o padure printre copaci prin aer pana am regasit solul ...... Important e sa inveti din greseli si sa ai echipament de protectie atunci cand te urci pe o "bestie electrica " care nu are "manere" si mai trebuie sa fi si norocos in caz ca..... Skateul electric este pentru cei care sunt norocosi nu oricine poate merge pe unul asta e clar. Sunt cateva reguli pe care daca le incalci redescoperi fizica elementara. In primul rand o trotineta pe 2 roti care sa intruneasca parametrii descrisi ai proiectului 1450 W × 2 motoare, pentru ca pe drumurile rurale un motoras amarat nu o sa faca nimic...., capacitate baterie, o sa fie mult mai grea de 13.5 kg, si ca dimensiuni mai mare, costa peste 534 euro linistit si nu oricine poate merge pe 2 roti ....La fel pe 2 roti daca nu cunosti si nu ai noroc poti sa faci cunostinta cu solul mai ales pe drumirile rurale. Spre exemplu in acest proiect am implicat persoane care nu stiu sa mearga pe bicicleta / trotineta si s-au descurcat de minune la primul contact. (cel mai stabil scaun era cel cu 3 picioare :)) @mac01 te rog sa imi trimiti si mie o trotineta noua de aceeasi putere sa o vad si eu de 1450 W × 2 (inseamna motor fata si spate ) Buget : 2146 lei , sa fie noua, sa ajunga comanda intr- o saptamana nu in 4 luni sau niciodata (referire alibaba ) si sa fie in regula cu taxele vamale. (sa fie din europa sau sa fie incluse in buget ) (in linkul de mai sus selectezi Polonia si vine din Europa) Ps : Nu e usor cu skateul electric oricat ar parea de interesant : https://youtube.com/shorts/MzSXsJAQDhg @Alphsoo 3 fire (clar nu e rentabil sa il faci din bucati ) nu au senzori Hall Editat Martie 16, 2021 de st1 Link spre comentariu
Alphsoo Postat Martie 16, 2021 Partajează Postat Martie 16, 2021 (editat) Eu am in batatura printre alte jucariii de acest gen si o trotineta electrica cu motor de 250w, acumulator de 48V/7,8A 13S/6P ce m-a costat in jur de 800 Euro de pe Amazon. Trotineta are o autonomie de aprox 25-30 km iar viteza maxima e in jur de 30km/h. Fiind motorul mic cam gafaie in pante abrupte, in schimb in trafic printre masini se descurca onorabil. Sincer sa fiu facand comparatie cu ce am eu, mi se pare enorm 2,9 kw pe motoare, la 36v bateriile trebuie sa sustina varfuri de 80A si clar nu cumperi trotineta cu asemenea performate la aceiasi bani. Editat Martie 16, 2021 de Alphsoo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum